Bevestiging ski's


Om ski’s eenvoudig te kunnen dragen hebben veel wintersportrugzakken speciale compressiebanden om ski’s onder vast te kunnen zetten. Dit varieert van straps aan de zijkant van de rugzakken, tot straps op de voorkant van de rugzak om de ski’s diagonaal op de voorzijde van de rugzak te dragen.

Zijkant rugzak


Het dragen van de ski’s aan de zijkant van de rugzak is de meest klassieke manier voor het dragen van de ski’s. Twee compressiebandjes aan beide zijdes van de rugzak volstaan meestal. Als de rugzak hier verder niet speciaal voor ontworpen is, is de kans dat de staalkanten de rugzak beschadigen (bij veelvuldig gebruik) wel erg groot. Echte ski-, off-piste-, rugzakken hebben vaak een verstevigde band om deze beschadigingen te voorkomen. Kleine personen hebben bij deze manier van dragen een grote kans om de ski’s tijdens het lopen met hun voeten te raken.

Diagonaal over de rugzak

Bij off-piste skiërs en toerskiërs is het diagonaal op de rug dragen van ski’s het meest populair. Dit is niet voor niets. Met speciale gespen voorkomt het op deze manier dragen het beschadigen van de rugzak, ook hebben je benen meer bewegingsvrijheid en heb je minder kans dat je hielen tegen de onderkant van de ski’s aan stoten. En als je echt lastiger terrein ingaat blijven je ski’s minder snel in de sneeuw of rotsen haken.

Niet mogelijk

Vooral de kleinere ski-rugzakken hebben geen mogelijkheid om ski’s te dragen.