Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Belgisch skigebied levert langlauflatten aan Nederland

Roel op 12 februari 2021· 3 reacties

Langlaufen in Nederland
Het lijkt de omgekeerde wereld. De uitbater van het Belgische skigebied Val de Wanne heeft deze week zijn langlaufsets uitgeleend aan een ondernemer in Braamt. Outdoorcentrum Markant verhuurt de langlaufsets nu aan wintersporters in Nederland.

Te weinig sneeuw in de Ardennen

Omdat er in de Ardennen nauwelijks sneeuw ligt heeft Henk Bleijenberg, de uitbater van Val de Wanne, een deal gesloten met een Nederlandse ondernemer in Braamt (Montferland). Deze week wordt er in en rond Braamt dus gelanglaufd met 100 Belgische langlaufsets. Ook zijn er 150 paar schoenen overgekomen. Naast langlaufspullen ontvangen mensen een routekaart en er wordt gewerkt in dagdelen:

  • 09.00 - 13.00 uur;
  • 13.00 - 18.00 uur.

Het initiatief is een groot succes. Alle langlaufsets zijn gereserveerd voor de rest van het weekend maar er wordt een uitwijkmogelijkheid geboden in Zoelen (Betuwe). Voor meer informatie, check de website.

Ook gaan langlaufen?

Wil je dit weekend ook gaan langlaufen? Zoek een langlaufvereniging in de buurt, deze hebben meestal materiaal te leen / te huur en liggen vaak in een mooie omgeving.

Lees meer over Wintersport in Nederland

Gerelateerde weblogs

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.
DrPhil12 februari 2021 · 15:39

Ontwikkelingshulp krijgt een nieuwe betekenis.

dan5812 februari 2021 · 16:45

Zouden ze ook EXTRA sneeuw uit de Ardennen transporteren en uitvoeren?😉

Born to run. B.S.
Valdewanne12 februari 2021 · 22:26

Wat ik erbij aan moet vullen is dat we in de Ardennen, met 50+ langlaufverhuurders en 6 alpine skipistes, geen materiaal mogen verhuren, sporen mogen trekken, skiliften mogen laten draaien.
In andere landen en ook in Nederland word het buiten bewegen, wandelen, fietsen, schaatsen en nu dus ook langlaufen, toegestaan cq aanbevolen. Behalve daar waar teveel mensen tegelijk actief zijn.
Daarom hebben 100 sets meegenomen en niet de hele voorraad…
Als we alles meenemen in een verhoudingsgewijs klein langlaufgebied dan doen we aan samenscholing.
Met 100 sets is dit niet het geval en daarmee veilig voor corona.
Iedereen is van harte welkom. De hoeveelheid sneeuw en het mooie winterweer is uniek!!!

Plaats een reactie