Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Rossignol verwacht 80 % minder omzet komende winter

Rogier op 15 februari 2021· 4 reacties

De Rossignol / Dynastar fabriek

Rossignol heeft dit jaar te maken met een omzetdaling van ongeveer 40%. Dit komt door voorzichtige bestellingen van winkels en het uitblijven van na-orders vanwege de gesloten skigebieden in onder andere Frankrijk. Voor volgend jaar verwacht dit grote ski- en buitensportmerk een omzetdaling van maar liefst 80%.

Rode cijfers voor komend seizoen

Rossignol, de grootste skifabrikant van Frankrijk, voorspelt voor 2021 een ineenstorting van orders. Men verwacht 70 tot 90%, minder orders. Dit terwijl iedereen ervan uitgaat dat de skigebieden komende winter weer opengaan. Deze vertraging in omzetdaling komt om de simpele reden dat winkels met hun voorraad blijven zitten. Hierdoor bestellen skiwinkels geen nieuw materiaal. “We verwachten een absoluut catastrofaal resultaat voor het komende fiscale jaar,” zegt Bruno Cercley, CEO van Rossignol, dat de meeste van zijn fabrieken in Frankrijk heeft gesloten.

Langdurige gevolgen

Niet alleen skifabrikanten geven aan dat de problemen langdurig zullen zijn, en zich niet zullen beperken tot de huidige winter. Ook Jean Souchal de directeur van liftfabrikant Poma geeft aan dat zijn bedrijf vijf jaar nodig had om te herstellen van 1990 ‘het jaar zonder sneeuw’, dat zal voor deze winter voor een groot deel van de wintersportindustrie hetzelfde zijn.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Jochemgerrits16 februari 2021 · 06:58

1990, het jaar zonder sneeuw?! @roel/rogier, hebben jullie daar meer info over?/is dit geen mooi onderwerp voor een verhaal uit het verleden. Zeker in deze tijd.

Rogierauteur16 februari 2021 · 07:29

Ik heb zijn quote overgenomen. Het is een beetje flauw dat hij één jaar noemt want 1988-1989 was ook erg erg droog. En het gaat hier in inder geval om de Franse Alpen. Maar ik ga er eens induiken. Inderdaad een leuk onderwerp.

Click. Click. Peace
Jochemgerrits17 februari 2021 · 09:32

Leuk, ben benieuwd! Ook met de invloed van sneeuwkanonnen wat volgens mij in die tijd erg kwam opzetten.

Rogierauteur17 februari 2021 · 09:33

Leuk, ben benieuwd! Ook met de invloed van sneeuwkanonnen wat volgens mij in die tijd erg kwam opzetten.

Jochemgerrits op 17 feb 2021 09:32

Ik denk inderdaad dat Techno Alpin een stuk minder klaagt over die jaren erna ;-)

Click. Click. Peace

Plaats een reactie