Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ischgl verschuift opening naar tweede helft januari

Roel op 22 december 2020· 10 reacties

Ischgl opent niet eerder dan in de tweede helft van januari
Ischgl opent niet eerder dan in de tweede helft van januari

Opvallend en teleurstellend nieuws uit Ischgl: het skigebied opent daar niet eerder dan half januari. Door de coronasituatie en de uiteenlopende regels in Zwitserland en Oostenrijk moet dit grensoverschrijdende skigebied de opening opnieuw uitstellen. Het gebied opent op zijn vroegst in de tweede helft van januari, zo meldt Ischgl vanavond op Facebook.

Grensoverschrijdend gebied een nadeel

Het besluit komt bijzonder ongelegen, omdat veel andere skigebieden in Oostenrijk wel aangeven te openen. Dat dit Ischgl niet lukt heeft te maken met het feit dat het skigebied wordt gedeeld met het Zwitserse Samnaun:

  1. Elf liften eindigen direct aan de staatsgrens met Zwitserland. Daar gelden andere regels dan in Tirol en men wil niet dat mensen van het ene in het andere regime terecht komen;
  2. Volgens de huidige landspecifieke regelgeving is grensverkeer toegestaan voor skiërs uit Samnaun. Omgekeerd zouden skiërs van Ischgl naar Samnaun echter in quarantaine moeten;
  3. In beide landen gelden verschillende capaciteitsbeperkingen voor liften;
  4. De eisen voor het type mond-/neusbescherming zijn verschillend aan weerszijden van de grens.
  5. Zwitserland staat - in tegenstelling tot Oostenrijk - op dit moment horeca toe op de berg in de vorm van afhaalstations.

Zo snel als de situatie het toelaat, wil men in de tweede helft van januari openen. In de tussentijd kunnen locals met de kerstdagen toch in het Paznauntal terecht, in de skigebieden van Kappl en See.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Op webcams was eerder al te zien dat de liften aan de Samnaun kant open waren (welke oa. leiden tot Viderjoch en Grietzspitze, dus letterlijk tot op de grens) terwijl de andere kant bij Ischgl alles gesloten was. Begrijpelijk dat dit voor onwenselijke situaties zorgt.

Sportieve groet, Luuk

Ik vraag me af of er niet meer redenen dan alleen de ligging aan de grens aan te grondslag liggen. Kan me voorstellen dat de kosten voor het openen op deze manier niet opweegt tegen de inkomsten.
Mocht iemand denken om al alternatief af te reizen naar de Gurgls… ook die gaan niet open, althans, niet voor eind januari. https://www.obergurgl.com/ski-opening

En toch ga ik dit seizoen nog skiën, al is het in mei ;)

Alles op seizoen 2021/2022

null

Saalbach verschuift ook, zie deze brief aan alle medewerkers…

Bimmer

En toch ga ik dit seizoen nog skiën, al is het in mei ;)

Skiwi op 22 dec 2020 21:00

EENS!!

Mooi joh! Eén grote speeltuin.

En toch ga ik dit seizoen nog skiën, al is het in mei ;)

Skiwi op 22 dec 2020 21:00

Ik ga met je mee!

It's all about the turns duuuuuude!

Ik ook!

Het zal niet het laatste gebied zijn dat later open gaat, tijdelijk sluit, gedeeltelijk sluit of plotseling sluit. Is natuurlijk ook een economische kwestie.

Life is what happens while you were checking your phone

Exact @Leon100, die paar locals zijn voor die enorm massale gebieden helemaal niet aantrekkelijk denk ik, dus dan is het niet zo gek om dicht te blijven. Als je dan een reden ‘in de schoot geworpen krijgt’, dan kan je dat ook met een enigszins goed verhaal doen.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Plaats een reactie