Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Frans skidorp Châtel hangt Zwitserse vlag uit!

Rogier op 29 november 2020· 4 reacties

Châtel hangt de Zwitserse vlag uit
Châtel hangt de Zwitserse vlag uit

Het gemeentehuis in het Franse dorpje Châtel hangt sinds vrijdag vol met Zwitserse vlaggen. De burgemeester liet in een tweet weten niet bij te zijn met de Franse besluit om de liften te sluiten. Omdat de liften in Zwitserland open blijven hing de burgemeester de Zwitserse vlag uit.

Rare situatie in Portes du Soleil

In Portes du Soleil, waar de liften boven Châtel, Les Gets en Avoriaz gesloten zullen blijven, kunnen de Zwitserse dorpen als Morgins, Torgon of Champoussin hun liften wel openen. Hierdoor ontstaat hier een hele bijzondere situatie.

In een tweet laat de burgemeester van Châtel het volgende weten:

“Door een gebrek aan een luisterend oor en overleg, een te vroeg genomen besluit, besluit Frankrijk zijn skigebieden te sluiten wanneer zijn buurman een andere positie inneemt. Daarom hangen wij als symbool de Zwitserse vlaggen op!”

Ik denk dat er wel meer Franse skigebieden nu opeens in Zwitserland willen liggen…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Hi Rogier!

Weet jij hoe de huidige situatie in ziekenhuizen is in PdS , aangaande covid opnames?
Dat is immers waar men bang voor is toch? En gebrek aan capaciteit in de ziekenhuizen?

Ik begrijp de frustraties… Zie trouwens ook dat de skipas prijzen voor Portes du Soleil omhoog zijn gegaan. Dat was te voorspellen natuurlijk. Uiteindelijk de factuur van de misgelopen inkomsten naar de burger, dat geldt voor alle branches.

eind feb zitten we er weer! december is vaak sneeuwarm daar en rustig. februari zal wel heel druk gaan worden. top plan om later te openen, gaat iedereen in een nog korter tijdsbestek…

Hi Rogier!

Weet jij hoe de huidige situatie in ziekenhuizen is in PdS , aangaande covid opnames?
Dat is immers waar men bang voor is toch? En gebrek aan capaciteit in de ziekenhuizen?

Skitiim op 29 nov 2020 11:36

Deze ligt nog erg hoog, momenteel wordt er 119.5 % procent gebruikt van de IC bedden die normaal gesproken beschikbaar zijn.

Click. Click. Peace

Plaats een reactie