Outdoorvalley Wintersport

Krijgt een 9.3 op basis van 3 beoordelingen

Wintersport in Nederland

Outdoorvalley Wintersport: Slalommen tussen de bomen

Midden in het Hoge Bergse Bos vind je een prachtige outdoor mattenbaan. In het groene landschap kun je hier genieten van het skiën of snowboarden in Nederland. Combineer het met andere activiteiten in de natuur, of ga een dagje naar Rotterdam.

Wat je in deze reis kan ondernemen
Mooie buitenberg met geweldig uitzicht!
Elysium Therme
Dagje Rotterdam
Ook tubing, langlaufen, klimmen en meer mogelijk
Wandelingen Bergse Bos
ActieNatuurgebiedStedentripWellness
Langste afdaling
225m
Sleepliften
4
Lopende banden
1
Locatie
Rottebanddreef 102661JK BergschenhoekNederlandT: 010-5220755https://outdoorvalleywintersport.nl
AfdalingLengte*Breedte
Piste 1150m 150m 15m
Piste 2150m 150m 20m
Piste 3225m 225m 30m

Deze skibaan in het recreatiegebied van het Hoge Bergse Bos aan de rand van Rotterdam is vrij groot opgezet. De diverse afdalingen liggen parallel naast elkaar gescheiden door sleepliften. Een gedeelte van de baan is een klassieke borstelbaan, het andere deel heeft een soort kunstgrasmat als ondergrond waaronder ook een buckelpiste. Hoewel er jaarlijks onderhoud wordt gedaan, oogt het hier en daar een beetje groezelig wegens de moeiilijk schoon te houden ondergrond.

Faciliteiten

De baan kent drie verschillende niveaus dus voor ieder type wintersporter wat wils. Kinderen kunnen terecht op twee aparte oefenheuvels. In het weekend kan het serieus druk worden, net als op de doordeweekse avonden. Het gezellige eetcafé met après-ski-uitstraling en buitenbar heeft een uitgebreide kaart; de horecagelegenheid richt zich dan ook tevens op de bezoekers van het recreatiegebied die een prima uitzicht op de baan hebben vanuit het houten gebouw. Niets mis mee, want hierdoor kun je er alles bestellen wat je hartje en maagje begeert. Outdoor Ski en Fun Centrum Bergschenhoek kent tevens een levendige skiteamscene die dankbaar gebruik maakt van de faciliteiten.

Tubing

Hoewel het complex een ietwat oude uitstraling heeft, richt het zich op hedendaags vertier. Zo biedt het naast skiën en snowboarden ook tubing waarbij je op een opblaasband door diverse parcoursen omlaag suist. Enkele ervan eindigen tijdens de zomer zelfs in het water.

Wat vind jij van Outdoorvalley Wintersport?

Krijgt een 9.3 op basis van beoordeling

Gast108
24 juni 2020 · 17:39

Ben er ooit begonnen, mijn eerste stappen op ski's. Het is heerlijk om buiten te zijn met skiën, zelfs als het regent en de baan nog lekkerder skiet dan normaal! Ook voor kinderen een leuke manier om kennis te maken met wintersport in korte lessen dicht bij huis. De baan en het gebouw zijn wat gedateerd, maar dat staat het skiën niet in de weg. Mocht je nog tijd over hebben, er ligt een enorm goed mountainbike parcours naast voor gevorderden.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast298
20 augustus 2018 · 12:37
  • Mooie lange hellingen en verschillende ondergronden.
  • Op zondag middag kan het wel wat druk zijn.
Skiërmeer dan 10 jaar ervaring