Langste afdaling180m
Sleepliften3
Locatie
Heumenseweg 1806603KT WijchenNederlandT: 024-6411341http://www.wychenseberg.nl/

Skicentrum de Wychense Berg

(5 beoordelingen)
Beoordeeld met een 8.4 op basis van 5 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Piste 1100m 100m 23m
Piste 2100m 100m 13m
Piste 3180m 180m 18m

Net buiten Nijmegen ligt Skicentrum De Wijchense Berg. Het is de enige borstelbaan in Nederland die bestaat uit gesloten matten met daarop miljoenen plastic ‘balletjes’ die het gevoel van skiën op sneeuw nabootsten. De borstelbaan kent drie verschillende niveaus pistes en is dus zowel geschikt voor beginnende als gevorderde skiërs of snowboarders. Op de kleine oefenhelling maken bezoekers kennis met de allereerste beginselen van het skiën. Kinderen kunnen zich vermaken op de twintig meter lange sleehelling (het gebruik van de slee is gratis).

Lessen en vrij skiën

Wintersporters in spe kunnen bij de bosrijke borstelbaan terecht voor ski- en snowboardlessen. Kinderen vanaf 5 jaar leren op De Wijchense Berg spelenderwijs skiën. De kinderlessen vinden wekelijks op zaterdag plaats. Vrij skiën of snowboarden is alleen toegestaan voor ervaren wintersporters en niet mogelijk op zaterdag.

Faciliteiten

Het gezellig clubhuis van Skicentrum De Wijchense Berg kijkt uit over de pistes en is ingericht in après-ski-stijl. De kleine keuken biedt hongerige bezoekers snacks en broodjes. Het clubhuis kan het hele jaar door worden gehuurd voor feesten, bedrijfsuitjes of vergaderingen. Skicentrum De Wijchense Berg ligt in een natuurgebied en is daarmee ook een goede uitvalsbasis voor het maken van wandel- of mountainbiketochten. Het parkeren bij de borstelbaan is gratis.

Wat vind jij van Skicentrum de Wychense Berg?