Skicentrum de Wijchense Berg

Krijgt een 8 op basis van 9 beoordelingen

Wintersport in Nederland

Skicentrum de Wychense Berg: Gevarieerde familiebestemming

Vlakbij Nijmegen, midden in een groene omgeving, kun je skiën en snowboarden bij Skicentrum de Wychense Berg. De gezellige skibaan heeft meerdere afdalingen. Combineer het wintersporten in Nederland met een citytrip of trek de natuur in!

Wat je in deze reis kan ondernemen
Gezellig skicentrum
Dagje Nijmegen
Wandelen bij de Hatertse en Overasseltse Vennen
Sanadome Wellness met zoet- en zoutwatermineraalbaden
NatuurgebiedStedentripWellness
Langste afdaling
180m
Sleepliften
3
Locatie
Heumenseweg 1806603KT WijchenNederlandT: 024-6411341http://www.wychenseberg.nl/
AfdalingLengte*Breedte
Piste 1100m 100m 23m
Piste 2100m 100m 13m
Piste 3180m 180m 18m

Net buiten Nijmegen ligt Skicentrum De Wijchense Berg. Het is de enige borstelbaan in Nederland die bestaat uit gesloten matten met daarop miljoenen plastic ‘balletjes’ die het gevoel van skiën op sneeuw nabootsten. De borstelbaan kent drie verschillende niveaus pistes en is dus zowel geschikt voor beginnende als gevorderde skiërs of snowboarders. Op de kleine oefenhelling maken bezoekers kennis met de allereerste beginselen van het skiën. Kinderen kunnen zich vermaken op de twintig meter lange sleehelling (het gebruik van de slee is gratis).

Lessen en vrij skiën

Wintersporters in spe kunnen bij de bosrijke borstelbaan terecht voor ski- en snowboardlessen. Kinderen vanaf 5 jaar leren op De Wijchense Berg spelenderwijs skiën. De kinderlessen vinden wekelijks op zaterdag plaats. Vrij skiën of snowboarden is alleen toegestaan voor ervaren wintersporters en niet mogelijk op zaterdag.

Faciliteiten

Het gezellig clubhuis van Skicentrum De Wijchense Berg kijkt uit over de pistes en is ingericht in après-ski-stijl. De kleine keuken biedt hongerige bezoekers snacks en broodjes. Het clubhuis kan het hele jaar door worden gehuurd voor feesten, bedrijfsuitjes of vergaderingen. Skicentrum De Wijchense Berg ligt in een natuurgebied en is daarmee ook een goede uitvalsbasis voor het maken van wandel- of mountainbiketochten. Het parkeren bij de borstelbaan is gratis.

Wat vind jij van Skicentrum de Wijchense Berg?

Krijgt een 8 op basis van beoordeling

Auke83
5 oktober 2020 · 17:26

Ik ben er gisteren geweest. Het was heel rustig en heel gezellig.
Ik heb nog niet eerder op een outdoor baan gestaan en dat was dan ook flink wennen. Eigenlijk was ik na een uurtje skien helemaal bek af (slechte conditie) en niet nog niet kunnen wennen aan de baan. Toch denk ik dat het wel gauw went als je daar trainingen/lessen volgt. De apres-ski-tent is gezellig ingericht, het personeel is zeer vriendelijk en attent. Je eigen latten/board hoef je niet mee te nemen want ze raden af je eigen materiaal te gebruiken omdat het snel slijt. Fijn dat ze je daar op attenderen. Als het buiten wat koeler word ga ik er nog eens heen, wellicht word ik dan overtuigd om een 10-urenkaart te kopen (€55) en mee te doen aan de circuittraining.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast302
16 januari 2020 · 14:00

Goede en leuke pistes, goede instructeurs, prijs-kwaliteit van de lessen is goed, materiaal is goed, en een gezellige plek om te zijn, ook in het restaurant. Er zijn sleepliften aanwezig waar enige handigheid vereist is, maar ook dat is te leren!
Enige nadeel is dat de baan soms beter glijdt dan de andere keer. Er wordt geregeld water gesproeid om de baan goed te houden, dus neem een waterafstotende jas mee. Met stroken groene zeep wordt het glijden wel goed gestimuleerd en het ruikt ook nog eens lekker fris. 😉

Ik ben blij dat ik hier op skiles ben gegaan en de basis goed heb geleerd. Tijdens de lessen is de begeleiding goed en hoef je je geen moment onveilig of angstig te voelen. Het gaat op jouw tempo en jouw niveau. Ik ben straks voor de wintersport! 😀

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast600
6 december 2019 · 12:19

Enige baan in Nederland met geheel gesloten matten! Door baan 3, 2 en 1 te combineren (alleen voor gevorderden) is de baan nog langer en sneller. Jammer: op zaterdag geen vrij skiën ivm met de drukte van de lessen. En na de carnaval is de baan tot september gesloten.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Hessel
16 maart 2018 · 11:58

De Wychense Berg is een mooi gelegen borstelbaan, hij ligt in het bos en heeft daardoor een natuurlijke uitstraling.
De langste baan is niet de meest lastige maar heeft wel een bocht erin. Het is een van de langere borstelbanen in Nederland.
Voor de freestylers is er een schansje en een buckelbaantje, maar verder geen park.
De liften zijn de voor borstelbanen bekende kabels met ankertjes, redelijk oud, maar goed onderhouden.

Anders dan andere borstelbanen bevat de baan hier plastic korreltjes. Ik merk echter qua glijeigenschappen geen verschil met andere borstelbanen.

Het huurmateriaal is goed op orde. Je kunt bij een borstelbaan natuurlijk geen keuze in type ski’s verwachten, maar het materiaal is goed onderhouden en prima geschikt voor de lessen. Ook voor het vrij skiën is het okee, als je niet beschikt over eigen borstelbaanski’s.

De ontvangst zit in het chalet, waar je ook wat kunt eten en drinken. Ontspannen sfeer, na het skiën kun je hier nog prima een hapje/drankje doen.

Seizoenskaart is schappelijk geprijsd, ligt rond het gemiddelde voor borstelbanen, maar het seizoen eindigt hier wel (veel) eerder dan bij andere banen.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast512
14 maart 2018 · 15:31

Lastiger dan echte sneeuw, maar daarom een mooie uitdaging voor beginnende skiërs en snowboarders. Lukt het hier, dan kan je in de echte sneeuw helemaal uit de voeten!

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring