Skicentrum Hoofddorp

Krijgt een 9.1 op basis van 7 beoordelingen

Wintersport in Nederland

Skicentrum Hoofddorp: Vliegensvlug naar beneden

Waar je normaal misschien het vliegtuig zou pakken richting je wintersportbestemming, daar ís deze winter jouw skigebied. Naast Schiphol vind je namelijk het Skicentrum Hoofddorp. Wintersport in Nederland dus! Combineer het skiën met een bezoekje aan Haarlem en de natuur in de omgeving.

Wat je in deze reis kan ondernemen
Ook lessen op de rolbaan mogelijk
Wandelen in het Haarlemmermeersebos
Vlakbij Amsterdam & Haarlem
Historisch Museum Haarlemmermeer
NatuurgebiedStedentripStrand
Langste afdaling
100m
Locatie
Arnolduspark 102132CR HoofddorpNederlandT: 023-5634746https://skicentrumhoofddorp.nl/
AfdalingLengte*Breedte
Piste 1 'de buitenbaan'100m 100m 20m
Kinderskituin40m 40m 10m

Wat skicentrum Hoofddorp onderscheid is de mogelijkheid om zowel buiten op de borstelbaan te skiën of te snowboarden als binnen op de rolbaan. Zo sla je hier twee vliegen in één klap: intensief aan je techniek werken op de rolbaan en deze toepassen op de buitenbaan waarbij je natuur getrouw van boven naar beneden skiet. Dit kan in groepsverband of je kiest voor een privéles. Het skicentrum kent een lange historie en heeft ook een eigen skiteam wanneer je de wedstrijdsport wil beoefenen.

Bij de buitenbaan staat het sfeervolle gebouw waar de rolbaan zich bevindt. Er is gebruik gemaakt van veel hout wat een echte Alpensfeer nabootst. Er zijn zitplekjes gewoon aan de ruime bar en er is een speciale kinderhoek. Kinderen hebben hier een streepje voor en er worden veel activiteiten georganiseerd van partijtjes tot wedstrijden.

He verhuurmateriaal is in prima staat en het skicenter heeft een eigen wintersportwinkel waar het persoonlijke advies centraal staat. Het aanmeten van schoenen is een specialiteit en voor kinderen is er het zogenaamde meegroeiplan zodat ze jaren lang voorzien zijn van juist passend materiaal.

Meerdere keren per jaar kun je met het Skicentrum Hoofddorp op reis. Zo is er een trainingsweekend in de herfst, een familiereis met de krokusvakantie, een voorjaarsreis in maart en afsluitend is het Skicentrum Hoofddorp van de partij in de meivakantie in Frankrijk.

Wat vind jij van Skicentrum Hoofddorp?

Krijgt een 9.1 op basis van beoordeling

Gast511
4 november 2019 · 20:25

Super leuk

Skiër
Gast370
17 september 2018 · 16:28

Leuke skibaan! Borstelmatten van de buitenbaan hebben lekkere grip (beter dan die harde plastic matten op andere buitenbanen). Natuurlijk is echte sneeuw anders, met warm weer kan de baan stroef kan worden en moet er veel gesproeid en gezeept worden om goed te kunnen glijden. De sleepliften zijn een verademing vergeleken bij de vreselijke kabelliften op andere banen. Perfect voor kids die na wat lesjes klimmen al snel zonder al teveel problemen met de lift kunnen. Daarnaast is combi met indoor rolbaan uniek, kan je prima afwisselen en met zelfde leraar/lerares. Materiaal ziet er zo goed als nieuw uit en is goed onderhouden. En last but not least: zeer aantrekkelijk geprijsd, zeker als je van de kortingsacties gebruikt maakt die ze vroeg in het seizoen aanbieden. Dan kun je prima wekelijks 'n vast uurtje les boeken met de hele familie om zo aan je techniek en conditie te werken. Ik heb er in de sneeuw in ieder geval merkbaar profijt van!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast740
24 maart 2018 · 16:19

Mooie steile baan. Veel uitdaging met fijne goede leraren. En ook lekker dat er een binnenbaan is, zodat je kan wisselen tussen binnen en buiten.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
san79
14 maart 2018 · 22:58

Mijn dochter heeft het afgelopen jaar 28 lessen op de borstelbaan in Hoofddorp gevolgd. Ze is in september begonnen en de groepjes waren zeker doordeweeks nog klein.Wat wel een nadeel was dat in deze periode is dat er wel wat niveau verschil was tussen de kinderen. Zo rond de herfstvakantie startte er meer groepjes en was er van niveauverschil nauwelijks nog sprake. De lessen waren van goed niveau en werden op een leuke manier aangeboden. Indien er een les wordt gemist, kan deze op een later tijdstip zonder problemen worden ingehaald. Na de kerstvakantie werden de lessen wat voller en in het weekend vond ik sommige klasjes en ook de baan te vol. Hierdoor moest er vaak worden gewacht bij de lift.
Indien je de mogelijkheid hebt om doordeweeks te lessen, dan raad ik dat zeker aan.

De baan bestaat uit 3 plateaus. Het bovenste plateau is lekker steil. Verder is de baan goed onderhouden, het huurmateriaal is prima en het personeel vriendelijk. De telefonische bereikbaarheid is niet altijd goed, maar je wordt altijd teruggebeld als je wat inspreekt. In het weekend vond ik het personeel bij de receptie soms wat onwetend. Zo kan je op deze baan op bepaalde tijden ook vrij skiën, maar daar was het personeel niet van op de hoogte. Ik heb de medewerker van de receptie toen via hun eigen website moeten laten zien, op welke tijden dit kan en wat de kosten zijn. Daar valt dus wat winst te behalen. Het personeel wat wij doordeweeks treffen is overigens wel altijd van alles op de hoogte.

Verder is er bij de borstelbaan nog een overdekt terras waar je de lessen kan bekijken. Binnen is er een gezellige bar, een rollerbaan, schone kleedruimtes en een skiwinkel. Bij de skiwinkel kan je voor kinderen gebruik maken van een kinderplan voor de ski’s en als je vragen hebt omtrent materiaal kan je hier goed terecht. Buiten is er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Mosquito
13 maart 2018 · 19:40

Goed verzorgd Skicentrum met een buitenbaan die zorgt voor het bijna echte gevoel en een indoor rolbaan voor meer intensieve training. De combinatie werkt voor mij erg goed. Ze werken met een groot aantal verschillende skileraren. Hier zitten wat mij betreft echt een paar toppers tussen. De staat van onderhoud van zowel de banen als de andere faciliteiten is de laatste jaren prima. Dat was een aantal jaren geleden wel anders (volgens mij is de zaak van eigenaar gewisseld).
Huurski’s zijn van prima kwaliteit en worden ook goed onderhouden. Schoenen zijn volgens mij ook netjes, maar daar heb ik geen ervaring mee.
Al met al een prima Skicentrum om les te nemen.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring