Langste afdaling150m
Sleepliften3
Lopende banden2
Locatie
Nedereindseweg 501a3546PM UtrechtNederlandT: 030-6884464http://skipistenieuwegein.nl/

Skipiste Nieuwegein

(7 beoordelingen)
Beoordeeld met een 8.3 op basis van 7 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Piste 1150m 150m 13m
Piste 2115m 115m 10m
Piste 3115m 115m 10m
Piste 4120m 120m 12m
Piste 520m 20m 7m

Met vier gevarieerde afdalingen – van blauw tot zwart – is de borstelbaan in Nieuwegein de grootste skipiste in Midden-Nederland. Voor wie op zoek is naar de echte Oostenrijkse wintersportsfeer in eigen land, is hier aan het goede adres.

Voor beginners zijn er twee oefenpistes, gevorderde wintersporters vinden voldoende uitdaging op de rood/zwarte piste. De buckelpiste is een uitgelezen plek voor skiërs om aan hun techniek werken. Freestyle skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven in het funpark van Skipiste Nieuwegein, met diverse funboxen, railslides en jumps. Voor de allerkleinsten is er een oefenweide, compleet met skicarrousel, speeltuin en springkussen. Bij het grote complex wordt veel aandacht besteed aan het onderhoud; de matten van de borstelbaan worden jaarlijks grondig gereinigd en na maximaal zes jaar vervangen.

Professionele skischool

Al 25 jaar staat Skipiste Nieuwegein bekend als professionele ski- en snowboardschool. Negen maanden per jaar kunnen wintersporters bij de borstelbaan terecht voor lessen. Het aanbod is zeer uitgebreid: privélessen, groepslessen of een spoedcursus, voor kinderen (vanaf 3,5 jaar) en volwassenen op elk niveau. Ook freestyle en slalomtraining behoren tot de mogelijkheden. De skischool in Nieuwegein heeft dan ook niet voor niets maar liefst veertig gediplomeerde en enthousiaste ski- en snowboardleraren in dienst. Voor wie zich ruim op tijd voor de wintersportvakantie wil voorbereiden óf de drukte wil vermijden biedt de skischool ook een (voordelige) zomercursus aan.

Sfeervol en gezellig

Niet alleen de het uitgebreide aanbod van de skischool zorgt ervoor dat bezoekers jaarlijks weer hun weg naar Skipiste Nieuwegein weten te vinden. Vaste klanten van de borstelbaan roemen vooral ook de goede (wintersport)sfeer. Zeker wanneer de zon schijnt, is het goed toeven op het terras van het gezellige restaurant. De horecagelegenheid van Skipiste Nieuwegein wordt ook verhuurd als locatie voor bijvoorbeeld (après-ski-)feesten of sportieve bedrijfsuitjes.

Service in de shop

Gemak dient de mens; ook voor wintersportmateriaal, -kleding en -accessoires kunnen skiërs en snowboarders terecht bij Skipiste Nieuwegein. De winkel heeft een uitgebreide kinderafdeling en het hele jaar door interessante kortingen en acties. Dankzij de professionele steenslijp- en waxmachine gaan bezoekers met goed onderhouden materiaal de piste op.

Wat vind jij van Skipiste Nieuwegein?