Skipiste Nieuwegein

Krijgt een 8.3 op basis van 7 beoordelingen

Wintersport in Nederland

Skipiste Nieuwegein: Skiën in het Hollandse landschap

Dit is een waanzinnig mooie locatie om te wintersporten in Nederland. Met een uitzicht over het Hollandse landschap ski je hier op vier verschillende buitenpistes naar beneden. Naast het skiën heeft deze regio nog veel meer activiteiten te bieden. Perfect voor een bijzondere wintersport in eigen land!

Wat je in deze reis kan ondernemen
Skiën door een Hollands landschap
Trampolinespringen bij Jumpsquare
Dagje Utrecht
ActieNatuurgebiedStedentrip
Langste afdaling
150m
Sleepliften
3
Lopende banden
2
Locatie
Nedereindseweg 501a3546PM UtrechtNederlandT: 030-6884464http://skipistenieuwegein.nl/
AfdalingLengte*Breedte
Piste 1150m 150m 13m
Piste 2115m 115m 10m
Piste 3115m 115m 10m
Piste 4120m 120m 12m
Piste 520m 20m 7m

Met vier gevarieerde afdalingen – van blauw tot zwart – is de borstelbaan in Nieuwegein de grootste skipiste in Midden-Nederland. Voor wie op zoek is naar de echte Oostenrijkse wintersportsfeer in eigen land, is hier aan het goede adres.

Voor beginners zijn er twee oefenpistes, gevorderde wintersporters vinden voldoende uitdaging op de rood/zwarte piste. De buckelpiste is een uitgelezen plek voor skiërs om aan hun techniek werken. Freestyle skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven in het funpark van Skipiste Nieuwegein, met diverse funboxen, railslides en jumps. Voor de allerkleinsten is er een oefenweide, compleet met skicarrousel, speeltuin en springkussen. Bij het grote complex wordt veel aandacht besteed aan het onderhoud; de matten van de borstelbaan worden jaarlijks grondig gereinigd en na maximaal zes jaar vervangen.

Professionele skischool

Al 25 jaar staat Skipiste Nieuwegein bekend als professionele ski- en snowboardschool. Negen maanden per jaar kunnen wintersporters bij de borstelbaan terecht voor lessen. Het aanbod is zeer uitgebreid: privélessen, groepslessen of een spoedcursus, voor kinderen (vanaf 3,5 jaar) en volwassenen op elk niveau. Ook freestyle en slalomtraining behoren tot de mogelijkheden. De skischool in Nieuwegein heeft dan ook niet voor niets maar liefst veertig gediplomeerde en enthousiaste ski- en snowboardleraren in dienst. Voor wie zich ruim op tijd voor de wintersportvakantie wil voorbereiden óf de drukte wil vermijden biedt de skischool ook een (voordelige) zomercursus aan.

Sfeervol en gezellig

Niet alleen de het uitgebreide aanbod van de skischool zorgt ervoor dat bezoekers jaarlijks weer hun weg naar Skipiste Nieuwegein weten te vinden. Vaste klanten van de borstelbaan roemen vooral ook de goede (wintersport)sfeer. Zeker wanneer de zon schijnt, is het goed toeven op het terras van het gezellige restaurant. De horecagelegenheid van Skipiste Nieuwegein wordt ook verhuurd als locatie voor bijvoorbeeld (après-ski-)feesten of sportieve bedrijfsuitjes.

Service in de shop

Gemak dient de mens; ook voor wintersportmateriaal, -kleding en -accessoires kunnen skiërs en snowboarders terecht bij Skipiste Nieuwegein. De winkel heeft een uitgebreide kinderafdeling en het hele jaar door interessante kortingen en acties. Dankzij de professionele steenslijp- en waxmachine gaan bezoekers met goed onderhouden materiaal de piste op.

Wat vind jij van Skipiste Nieuwegein?

Krijgt een 8.3 op basis van beoordeling

Gast142
17 augustus 2018 · 14:42

24 jaar geleden kwam ik er terecht toen mijn kinderen moesten leren skiën. Met hun 4 en 6 jaar gingen ze altijd met veel plezier naar de lessen tot ze 13 en 15 waren. De oudste heeft ook 2 jaar freestyle les gevolgd. Eigenlijk pas toen de kinderen gestopt zijn, ben ik er zelf gaan lessen. De kinderen waren vergevorderd en tijdens de wintersport inmiddels beter dan ik. Dat was het moment dat ik zelf besloot om ook eens aan mijn (toen ouderwetse) techniek te doen.

Sinds dien volg ik al 15 jaar met veel plezier het hele winter- en zomerseizoen les bij Skipsite Nieuwegein. Elk jaar volg ik van september t/m eind maart wekelijkse skilessen op een vaste avond en een vaste tijd. De ervaren skischoolleidster houd met de lesindeling goed rekening met niveau en voorkeuren van de klant.
De laatste 4 jaar doe ik ook de zomercursus, om een beetje in vorm te blijven. Extra leuk met mooi weer en lange zomeravonden.
Afgelopen zomerseizoen ben ik begonnen met slalomskiën, weer eens wat anders. Erg interessant en veel geleerd over deze techniek van een zeer ervaren lerares en oud-wedstrijdskister, die ik nog niet eerder had gehad. Een stuk of 10 verschillende leraren heb ik de afgelopen 15 jaar al gehad en over allemaal erg tevreden geweest. Voor een groepsles krijg je de hele cursusperiode dezelfde leraar en dat is fijn.
Van de winter zal ik weer “gewone” gevorderde techniekles doen in mijn vaste groepje. Maar de afwisseling van 8 weken slalomtraining is mij goed bevallen.
Een leuke hobby om wekelijks als sport te beoefenen en natuurlijk telt de gezelligheid ook mee! Ondanks de vele jaren ski-ervaring leer je altijd wat bij, zelfs de beste skiërs ter wereld kunnen nog bijleren 😉.

Het grootste pluspunt bij Nieuwegein vindt ik de sfeer. Het personeel werkt er met plezier, dat is merkzaam daardoor kom je er als klant ook met plezier. Men is vriendelijk, behulpzaam en de leraren zijn professioneel.

In de winkel koop ik om de paar jaar nieuwe ski’s van Elan. Toen de door mij gewenste ski niet in de collectie zat, werd deze bij de leverancier apart besteld.

Zijn er dan ook minpunten? Ja toch wel.

De baan en de liften worden altijd goed onderhouden en elke zomer gaat alles er af en wordt weer gladgestreken, maar de hekken en het houtwerk kunnen wel een likje verf gebruiken. Hetzelfde geldt voor de speeltuin die wel aan vervanging toe is. Gelukkig zag ik afgelopen zomer dat ze wel met groot onderhoud van het hele terrein bezig waren, dus ik ben benieuwd in september hoe het is opgeknapt.

Ik heb nu zelf geen kinderen meer op les, maar de skilessen op zondagochtend waren altijd erg druk. De groepjes zijn niet te groot (maximaal 8 kinderen) en er is genoeg aandacht voor de kinderen, want op de allerkleinsten staan ze vaak 2 leraren, maar het is wel erg druk op de baan.

Ook is het jammer dat er weinig animo is voor freestyle of slalomskiën, daardoor is er minder keuze qua lesmomenten. Misschien moeten deze disciplines meer worden gepromoot?

Al met al kom ik er al 24 jaar met veel plezier. En ik zie veel klanten die net als ik elk jaar terug keren.
Hopelijk komend seizoen ook weer! Ik heb er in ieder geval weer zin in om op 12 september te starten.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
miepmiep
19 maart 2018 · 18:31

De oudste heeft daar 2 keer een kerst cursus gehad. was prima geregeld, alleen wel heel druk . Alleen jammer dat de skietje daar pas vanaf 90 cm gingen. dus te groot voor onze zoon. We hebben toen zijn eigen skietjes meegenomen.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Bronkies
16 maart 2018 · 11:47

Skipiste Nieuwegein een super borstelbaan. Hier leer je perfect technisch skiën en snowboarden van gediplomeerde skileraren. Met veel aandacht voor jong en oud. Leuke gezellige arrangementen, kinderfeestjes, tuben, genoeg te doen. Er is heerlijke eigen gebakken appeltaart en je zit gezellig in de serre en bij mooi weer natuurlijk buiten. Een skishop met kleding en materiaal voor kinderen en volwassenen.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Dyck
15 maart 2018 · 15:38

Best wel goede ‘wintersport ervaring’ omdat je echt een piste afgaat. Je ervaart snelheid echt. Nadeel vind ik dat vallen op de borstels echt niet prettig is. Best wel hard en je wordt heel nat. Je moet steeds weer met de sleeplift omhoog, kost veel tijd. Wij hadden privéles geboekt zodat je echt veel aandacht krijgt en in een uurtje veel leert.

Ben zelf niet bij de horecafaciliteiten geweest, maar het zag er wel gezellig uit. Je kunt er echt een zaterdagje doorbrengen. Er is ook een klein winkeltje met ski’s, kleding e.d.

Met partnerSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast448
14 maart 2018 · 16:52

Best wel goede ‘wintersport ervaring’ omdat je echt een piste af gaat. Je ervaart snelheid echt. Nadeel vind ik dat vallen op de borstels echt niet prettig is. Best wel hard en je wordt heel nat. Je moet steeds weer met de sleeplift omhoog, kost veel tijd. Wij hadden priveles geboekt zodat je echt veel aandacht krijgt en in een uurtje veel leert.
Ben zelf niet bij de horeca faciliteiten geweest, maar het zag er wel gezellig uit. Je kunt er echt een zaterdagje doorbrengen.
Er is ook een klein winkeltje met skies, kleding e.d.

Met partnerSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Togi
14 maart 2018 · 11:52

Kom hier nu 3 jaar voor de ski les van mijn kinderen en dat bevalt mij prima.
Had zelf ervaring met een rolbaan en miste daarin het gevoel van hoogte en glijden naar beneden. Voor techniek training (voor iemand met ervaring) is een rolbaan denk ik perfect c.q. de beste methode (beter dan een borstelbaan ivm geen lifttijd)
Maar de ervaring met de kids:
Bij de oudste (hij was toen bijna 4) ging het de eerste keer wat minder. Hoewel hij enthousiast was dat ie mocht skiën sloeg ie in het klasje dicht en wilde hij niet meedoen. De 2de week nog geprobeerd maar ook toen sloeg ie dicht. Zonder commentaar en vol begrip kregen wij toen het volledige bedrag terug.
Ipv groepslessen hebben wij hem toen een 6-tal privélessen laten doen en dat werkte voor hem prima.
Het 2de jaar is ie ingestroomd in de groepsles, waarbij ze ervoor gezorgd hebben dat ie dezelfde docent had. Voor de jongste (die was toen 3) hebben wij bij haar ook enkele privélessen geboekt.
Ook dit seizoen hebben we ze weer op les gedaan. In eerste instantie hadden ze de 2 groepsniveaus niet op hetzelfde tijdstip gepland maar hebben ze ervoor gezorgd dat het rooster werd aangepast.
Dit seizoen gaan ze beide met veel plezier iedere week weer naar de groepsles.
Van die kleine dingen als geld retour en mee proberen te werken voor het afstemmen van de docenten zorgt ervoor dat ik hier met veel plezier kom.

Plus
Flexibel en meewerkend met inplannen van de lessen
Leuk, enthousiast docenten team
Horeca is goed, met prima prijzen en een goed aanbod van dranken, broodjes en snacks.
Regelmatig, gezellige vrij ski avonden met een heerlijke BBQ
Voldoende parkeerruimte
Vanuit de horeca en vanaf terras prima zicht over de banen om de kinderen tijdens de les te volgen

Natuurlijk zijn er ook minpunten.
Op de baan is dat dan bijvoorbeeld de buckelpiste die wel heel kort is. Ook zie je hier en daar dat er wat extra onderhoud mag worden gedaan en hekken etc. (dit gaat niet ten koste van het skiën maar is meer optisch).
Ook is de shop wat minder. Klein assortiment materiaal en ik zal zelf zal niet gauw hier bijv. schoenen kopen (niet echt een bootfitter). Kleding, handschoenen, helmen etc. daarentegen is prima met redelijke goede prijzen en soms leuke aanbiedingen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Vincent264
13 maart 2018 · 17:26

Begin 2018 de skipiste Nieuwegein bezocht. Heldere dag en rond de 10 graden tijdens het ‘vrij skiën’ van 17.00 tot en met 18.00.
De prijs die men hiervoor betaalt is 10 euro, voor dit uurtje. Het is sfeervol ingericht en je ziet ook veel hout op de muren. Er is een klein funparkje waar de geïnteresseerden met een kleine schans en rails en boxes kan oefenen, bovendien spreken ze van een aanwezige buckelpiste, maar dit is een klein stukje van hooguit 20 meter met heuvels. Hou hier rekening mee.
Er is een beginnershelling (blauw) waar veel bochten maken niet lukt (te weinig tempo), nog een beginnershelling (iets donkerder blauw), wat mij ideaal lijkt om als beginner te oefenen, en een, voor mij, rode piste met een variërend hellingshoek (heuveltjes).

Men kan hier ook nog les volgen, maar omdat ik met vrienden was, en al 3 jaar ski-ervaring heb, ben ik de hele tijd van de rode piste af geweest om bochten te maken/oefenen. Het blijft natuurlijk een borstelbaan en ik vind borstelbanen niet fijn. Mij zal je sneller in een skihal zien.

Top:
Leuke sfeer,
Veel te doen, voor een borstelbaan
Restaurant

Min:
Kan prijzig zijn met skipas en huur, zonder abonnement
Weinig mogelijkheid om vrij te skiën voor wie dat wilt

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring