Wolfskamer Wintersport

Krijgt een 9.4 op basis van 13 beoordelingen

Wintersport in Nederland

Wolfskamer: De Gooische Alpen

Kom je deze winter skiën in Gooische Alpen? Dat is pure wintersport in Nederland! De zeven pistes aan het Gooimeer bieden goede omstandigheden om heerlijk te skiën. Combineer de winterse activiteiten met een bezoek aan een nabijgelegen museum, pretpark en fun centrum!

Wat je in deze reis kan ondernemen
Prachtige buitenbaan
Museum Singer in Laren
Pretpark Oud Valkeveen
Coronel Fun centrum (klimmen, lasergamen, glowgolf, escape room, kartbaan)
Naarderbos
ActieNatuurgebiedPretpark / dierentuin / musea
Langste afdaling
120m
Sleepliften
5
Locatie
IJsselmeerstraat 51271AA HuizenNederlandT: 035-5261709http://www.wolfskamer.nl/
AfdalingLengte*Breedte
Piste 175m 75m 15m
Piste 2120m 120m 15m
Piste 395m 95m 15m
Piste 495m 95m 15m
Piste 5100m 100m 15m
Piste 6105m 105m 15m
Piste 790m 90m 15m

Skiclub Wolfskamer is een vereniging met haar eigen borstelbanen. De vereniging heeft met ruim 3.300 leden en 300 lessen per week de grootste vereniging van Nederland en doet dit al ruim 40 jaar. Het complex heeft in totaal 7 pistes en één langlaufbaan. Doordat de pistes deels beplant is met verschillende dennenbomen komt het wintersportgevoel hier naar boven. Ook de accommodatie is geïnspireerd door de Alpen, wat het gezellig en warm aan laat voelen.

Aan de bar kun je een hapje en een drankje nuttigen. De keuken is geïnspireerd op de Oostenrijkse keuken, zo kun je er bijvoorbeeld een schnitzel en Tiroler Gröstl halen. Ook voor een broodje, snack, gebak en verschillende menu’s kan je hier terecht. Aan de bar wordt er naast bier en wijn ook sterke drank geschonken.

Uitdagend voor iedereen

Er wordt bij Skiclub Wolfskamer gebruik gemaakt van verschillende niveaus waar je wordt ingedeeld aan de hand van voorskiën of boarden. Zo starten beginners bij de basistechniek en kunnen gevorderden meer uitdaging zoeken in verschillende modules als slalom, buckels en freestyle. Echte fanatieke wintersporters kunnen zich aansluiten bij het wedstrijdteam.

Ook kinderen worden naar niveau en op leeftijd ingedeeld. Ze worden toegejuicht door Rutshi de wolf, mascotte van Skiclub Wolfskamer, en leren spelenderwijs de juiste techniek aan. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van leuke attributen en na een les kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin. Voor de allerkleinsten zijn er extra kleine groepen om de kinderen goed te kunnen begeleiden.

Daarnaast biedt Skiclub Wolfskamer lessen aan lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten en ook hiervoor hebben zij een skiteam opgericht.

Overige activiteiten

Voor de kinderen worden er vaak activiteiten georganiseerd in de vorm van verschillende wedstrijden en evenementen. Daarnaast gaat het wedstrijdteam meerdere keren per jaar naar de sneeuw voor evenementen en organiseert Skiclub Wolfskamer zelf ook een jaarlijkse sneeuwreis. Verkoop van ski’s, boards, schoenen, kleding en accessoires wordt gedaan in samenwerking met een sponsor en ook voor onderhoud aan je materialen kan je terecht bij Wolfskamer.

Wat vind jij van Wolfskamer Wintersport?

Krijgt een 9.4 op basis van beoordeling

nivard_g@hotmail.com
22 september 2020 · 13:10

Uitstekende plek om je techniek te verfijnen, nieuwe technieken te leren (bv buckle skiën or freestylen).
7 verschillende pistes, variërend in moeilijkheid. Uitstekend onderhouden complex waar een gezellige sfeer hangt. Met de opening van een nieuw paviljoen in 2020 eindelijk meer (voldoende?) ruimte voor het omkleden.
Uiteraard is het geen echte sneeuw en vrij kort, maar wel lekker buiten en daardoor verkies ik de borstels boven de “perfect geconditioneerde” indoor hallen.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast092
4 oktober 2019 · 21:57

Top plek voor beginnend en ver gevorderd

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
yeti_girl
29 maart 2018 · 19:59

Prima baan! Er zijn in totaal 7 banen, waarvan voor flink gevorderden vooral baan 3 (zeg maar rode piste met flinke “golven” erin), baan 4 (rode piste zonder golven) en de smalle buckelpiste in aanmerking komen. Dit jaar hadden ze zelfs buckel-clinics. Aardige mensen, efficiënte administratie en uitstekende leraren, waarvan een aantal met echt heel veel ervaring. Het is een skiclub, dus je moet wel lid worden. Ik heb er wekelijks les en leer nog altijd bij. Het draagt echt bij aan het vergroten van mijn skiplezier tijdens mijn skivakanties. Daarnaast na de les even het gezellige chalet in voor een drankje met mijn skigroep - apres-skiën doe ik dus wekelijks! Nadeel: het zijn geen superlange banen, dus je bent snel beneden. En het is voor nieuwkomers vaak erg wennen met de liftjes. Als die ooit nog eens gewijzigd zouden kunnen worden naar model pannenkoeklift, zou de ervaring helemaal top worden.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast552
23 maart 2018 · 08:23

Al mijn ervaringen daar zijn uitstekend dus niks op of aan te merken.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast601
16 maart 2018 · 11:31

De Wolfskamer is een prima baan met 3000 leden. Aardige mensen en leraren.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Wietzewynette
15 maart 2018 · 20:38

Komen hier altijd met de VGW zitskiën.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast618
15 maart 2018 · 09:43

Veel mogelijkheden en is vereniging!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring