Langste afdaling120m
Sleepliften5
Locatie
IJsselmeerstraat 51271AA HuizenNederlandT: 035-5261709http://www.wolfskamer.nl/

Wolfskamer Wintersport

(6 beoordelingen)
Beoordeeld met een 8.7 op basis van 6 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Piste 175m 75m 15m
Piste 2120m 120m 15m
Piste 395m 95m 15m
Piste 495m 95m 15m
Piste 5100m 100m 15m
Piste 6105m 105m 15m
Piste 790m 90m 15m

Skiclub Wolfskamer is een vereniging met haar eigen borstelbanen. De vereniging heeft met ruim 3.300 leden en 300 lessen per week de grootste vereniging van Nederland en doet dit al ruim 40 jaar. Het complex heeft in totaal 7 pistes en één langlaufbaan. Doordat de pistes deels beplant is met verschillende dennenbomen komt het wintersportgevoel hier naar boven. Ook de accommodatie is geïnspireerd door de Alpen, wat het gezellig en warm aan laat voelen.

Aan de bar kun je een hapje en een drankje nuttigen. De keuken is geïnspireerd op de Oostenrijkse keuken, zo kun je er bijvoorbeeld een schnitzel en Tiroler Gröstl halen. Ook voor een broodje, snack, gebak en verschillende menu’s kan je hier terecht. Aan de bar wordt er naast bier en wijn ook sterke drank geschonken.

Uitdagend voor iedereen

Er wordt bij Skiclub Wolfskamer gebruik gemaakt van verschillende niveaus waar je wordt ingedeeld aan de hand van voorskiën of boarden. Zo starten beginners bij de basistechniek en kunnen gevorderden meer uitdaging zoeken in verschillende modules als slalom, buckels en freestyle. Echte fanatieke wintersporters kunnen zich aansluiten bij het wedstrijdteam.

Ook kinderen worden naar niveau en op leeftijd ingedeeld. Ze worden toegejuicht door Rutshi de wolf, mascotte van Skiclub Wolfskamer, en leren spelenderwijs de juiste techniek aan. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van leuke attributen en na een les kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin. Voor de allerkleinsten zijn er extra kleine groepen om de kinderen goed te kunnen begeleiden.

Daarnaast biedt Skiclub Wolfskamer lessen aan lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten en ook hiervoor hebben zij een skiteam opgericht.

Overige activiteiten

Voor de kinderen worden er vaak activiteiten georganiseerd in de vorm van verschillende wedstrijden en evenementen. Daarnaast gaat het wedstrijdteam meerdere keren per jaar naar de sneeuw voor evenementen en organiseert Skiclub Wolfskamer zelf ook een jaarlijkse sneeuwreis. Verkoop van ski’s, boards, schoenen, kleding en accessoires wordt gedaan in samenwerking met een sponsor en ook voor onderhoud aan je materialen kan je terecht bij Wolfskamer.

Wat vind jij van Wolfskamer Wintersport?