HJB71

128 weken lid

Laatste forum activiteit

OnderwerpGereageerd opReacties
Dorfgastein 2021 - tips / skischolen / skihuur?
Laatste activiteit: 02-08-20 · 13:25
02-08-20 · 13:254
Skiles kinderen
Laatste activiteit: 28-01-19 · 16:23
18-01-19 · 21:534
Skischolen
Laatste activiteit: 15-03-18 · 18:39
18-02-18 · 15:206

Laatste reviews

Lermoos
6 april 2018 · 13:25

Prima gebied voor gezinnen met jongere kinderen (<12 jaar) die starten met skiën en snowboarden.

Het Grubigstein skigebied van Lermoos is slim vormgegeven met goede liften - nagenoeg geen sleepliften, fijn voor snowboarders en kinderen - en geen wachttijden (maar wij waren in het laagseizoen). Het is erg fijn dat je elkaar bij het midden- en bergstation regelmatig tegenkomt - zeker bij jonge kinderen - beide uiteraard met heerlijke terrassen. Deze skihutten zijn ook voor de niet-skiërs eenvoudig bereikbaar, want ze liggen naast de gondelstations. Voor de niet-skiërs is een puntenskipas beschikbaar i.p.v. een veel duurdere dag- of weekpas. De beide skischolen verzamelen om de beurt beneden bij de Family jet - kortste gondelbaan van Oostenrijk naast de oefenpiste - en verspreiden zich dan vrij snel in het gebied.

Het skigebied ligt op het noorden: de pistes blijven dus goed begaanbaar in de middag indien de zon schijnt. Maar de sneeuw was dit jaar natuurlijk uitzonderlijk goed in de Alpen. De pistes neigen naar donkerblauw en lichtrood. Ze schijnen iets lastiger te zijn dan in Ehrwald en Biberwier, maar daar zijn we dit jaar nog niet geweest. Het gebied heeft een prachtig uitzicht op de Zugspitze en de omliggende bergen.

Het dorp Lermoos heeft alles op loopafstand wat je nodig hebt voor een korte vakantie: een openbaar zwembad met heerlijk warm buitenbad in Hotel Edelweiss, twee goede supermarkten (Spar en MPreis) en voldoende restaurants. De skibusverbinding met de andere dorpen in het skigebied (en het openbaar zwembad in Ehrwald, geen aanrader) rijdt niet zo vaak, dus let goed op de dienstregeling om onnodig wachten of omrijden te voorkomen. Er is ook nog een treinstation op loopafstand van de piste met verbindingen naar Reutte en Munchen via Garmisch-Partenkirchen.

Onze kinderen van 7 en 9 jaar willen komend jaar weer dolgraag terug en ik denk dat ze hier nog wel 2 a 3 jaar uit de voeten kunnen. Niet geschikt voor de kilometervreters en/of dare devils. Maar voor jonge gezinnen een absolute aanrader!

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring