HN65
Niveau
Favorieten
Bestemmingen
Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar
Onderwerp | Reacties |
---|---|
6 | |
8 | |
671 | |
5 | |
160 | |
19 | |
88 | |
16 | |
15 | |
5 |
Laatste reviews
In maart 2017 voor 2,5 dag in M-F verbleven via AirBnb. Zoals eerder beschreven, het is een leuk, niet te druk, gebied wat vooral bezocht lijkt te worden door de Zwitsers zelf. 2 a 3 dagen is precies voldoende, een week zou ik te lang vinden maar voor families met jonge kinderen is het absoluut een aanrader. Het is duur momenteel, zoals heel Zwitserland, met een Franc die bijna 1 op1 staat met de euro (E 1 was nu Sf 1,04). Dus zoveel mogelijk eten en drinken mee genomen vanuit NL omdat het budget moest. Dat was even lastig met de heenreis omdat je de auto beneden laat staan en met een hele lange gondel naar het bergstation gaat om daarvandaan verder te lopen naar je verblijf. In ons geval een leuk appartementje op de 3e verdieping zonder lift, dus even slepen. Dat kan anders want men biedt transport service aan, een aanrader als je wat minder mobiel bent of met kinderen reist. Na 1700 uur zit je dus ‘vast’ zoals op een eiland, wat ik een zeer prettig idee vind. En bij mooi weer een schitterend uitzicht over de bevroren Melchsee en de omringende bergtoppen. Zwart is hier relatief, want nauwelijks onderscheid tussen rood en zwart in mijn optiek, maar mooie pistes. Onze favoriet was vanaf Bontstock via FIS afdaling, Bettenalp, CheselenFirst helemaal naar dalstation van de gondel. Op papier bijna helemaal zwart maar absoluut goed te doen voor de gemiddelde laaglander met enige weken ervaring. Vanuit Haarlem makkelijk in 9 uur aan te rijden. Bedenk wel goed waar je gaat lunchen, de ene berghut is de andere niet. Veel buffet voor onevenredige prijzen. De verse hamburgers bij Posthuis zijn dan weer top, net als het restaurant zelf.
Veel meer een skigebied dan snowboardgebied door vele, lange, blauwe pistes. De omgeving is naar mijn mening de mooiste van heel de alpen door de structuur en kleur van de rotsformaties. Eten op de pistes is echt van geweldig niveau zonder rijen voor een buffet op natte stenen vloer maar gewoon a la carte (met wijnkaart natuurlijk) en betaalbaar. Over alle leuke dag-tourtochten zie deze site. Hou wel rekening dat de 1e wereld oorlog tour/gebirgsjagertour echt een hele lange dag skiën is waar beginners niet aan moeten beginnen.