Zo’n 16 jaar geleden, toen ik net studeerde en eindelijk mijn eigen centjes begon te verdienen, startte voor mij de echte passie voor wintersport. Zoals de meesten, ging ik in de lagere en middelbare school wel eens op sneeuwklassen, waar je dan de eerste passen (of beter gezegd uitschuivers) in de bergen zet. Maar na zoveel jaren weer op ski’s staan, de schoonheid van de natuur en het plezier van de après-ski ontdekken, heeft er pas echt voor gezorgd dat ik verkocht was aan wintersport. Het duurde wel niet lang voor ik mijn ski’s aan de haak hing en ze inruilde voor een snowboard. Ik vind skiën nog altijd leuk, en heb enorme bewondering voor iedereen die op twee latten aan een razend tempo de berg afglijdt. Maar mijn voeten hebben nooit kunnen aarden in skischoenen. En toen ik samen met een vriendin de kans kreeg om van nul te beginnen, heb ik me een paar snowboardboots aangeschaft en konden de lessen beginnen. Ik heb slechts één jaar snowboardles gevolgd en bekijk mezelf dus grotendeels als een autodidact. Nog meer over mij? Ik ben een 36-jarige snowboarder, organiseer elk jaar een eigen trip naar de bergen met vrienden en je vind me dus altijd in een ander skigebied. Ik hou van de grote pistes in Frankrijk, het lekkere eten in Italië en de zotte après-ski in Oostenrijk. De afgelopen jaren heb ik ook de schoonheid van de Zwitserse bergen enkele keren mogen ervaren! Ik ben werkzaam in de televisiesector, lees, schrijf, film en fotografeer graag.

Niveau

Snowboarden
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Italië
Favoriete snowboard merk
Yes
Favoriete kleding merk
Protest
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk
Thirty2
Favoriete skibril merk
Adidas

Bestemmingen

Laatste reviews

Simpele gerechten, Oostenrijkse keuken en ze hebben ook burgers.
Om binnen te zitten op tijd een plaatsje zoeken want zit altijd vol!

Met vrienden

Lekkere pizza, niet duur! Je kan er ook allerlei Oostenrijkse gerechten eten. Boven is een chiquer restaurant maar voor de ‘normale’ keuken kan je beneden terecht.

Met vrienden

Als je in Ski Latemar bent, MOET je hier gaan eten! Geweldig restaurant met zonnig terras, ligzetels, een après-ski gedeelte en erg vriendelijke bediening. Het eten is hier superlekker. Je kan gaan voor een simpele pasta, een vlees- of visgerecht of een slaatje, maar de echte aanrader is de T-bone steak (vanaf 2 personen). Je krijgt de gigantische steak geserveerd op een nog sissende plaat met gegrilde groenten en aardappelgerecht naar keuze. Voor 2 personen betaal je 55 euro, de andere gerechten liggen tussen de 10 en 28 euro.
Alles wat bij ons op tafel verscheen was enorm lekker.
Maak zeker ook eens gebruik van de glijbaan als je naar het toilet gaat ?
Echte aanrader!

Met vrienden

Leuke plek midden op de piste waar je op het zonnige terras terecht kan voor een drankje of uitgebreid tafelen. Lekker en niet te duur eten. Ze hebben vanalles op de kaart, van schnitzel tot pasta en zelfs tonijn of lamskroon. De bediening is wel niet van de snelste.

Met vrienden

Mohnenfluh oh Mohnenfluh konden alle piste-restaurants maar zoals jij zijn!
Tussen piste 62 en 34 in Oberlech vind je dit heerlijk zonnige piste-restaurant waar je terecht kan voor een hapje, drankje of een uitgebreide menu. Je kan er reserveren in een apart gedeelte (terras of binnen) of gewoon wachten op een tafel. Wij moesten 5 minuutjes wachten maar dan konden we er terecht met 7 personen. Ze hebben vanalles op de kaart staan, flammkuche, kaiserschmarrn, burgers, pasta, slaatjes,… Alles wat we kregen was overheerlijk en het kwam ook erg snel. Prijzen liggen tussen de 10 en de 18 euro, afhankelijk wat je bestelt.
Heerlijk terras, en je kan er ook in ligzeteltjes terecht voor enkel een drankje!

Met vrienden

We hadden op donderdag gereserveerd om op vrijdagavond met 8 man terecht te kunnen in fonduehuis The Train in het centrum van Sankt Anton. Het restaurant krijgt op internet gemengde reviews maar onze ervaring was eigenlijk goed.
We kregen een ruime tafel bij het raam en bestelden wijn, vleesfondue, raclette, en nog enkele aparte gerechten (een vriendin van mij had bijvoorbeeld het lam - lekkeur!).
Vleesfondue kost 29 euro per persoon, waarvoor je eigenlijk ruim voldoende krijgt. Genoeg vlees, een salade, gemengd fruit, frietjes à volonté (we hebben een paar keer bij gevraagd en hier werd niets voor aangerekend), sausjes etc… Enkel als je vlees bij vroeg kwam er een bedrag bij, maar dit was niet nodig.
De raclette was 26 euro maar is niet op z’n Zwitsers aan zo’n ding dat je de kaas er moet afschrapen. In plaats daarvan kreeg je vier plakken kaas om op een grill te leggen. Aardappelen, groenten, augurken, ajuintjes etc kwam er allemaal bij, wel geen brood. Wederom kon je alles bijvragen, behalve kaas want dit kostte 9,5 euro voor vier extra plakken! Dat vonden we wel wat overdreven, en ons mannelijk gezelschap aan tafel kwam niet rond met vier plakken kaas. Klein minpuntje dus daar.
Alles was wel enorm lekker, ook de wijn die we kregen en de bediening was vriendelijk en legde alles goed uit.
Ik zou dit restaurant aan raden maar wel zeker reserveren en check goed als je iets bij besteld of het niets extra kost.

Met vrienden

Ik kwam hier op een weekavond binnen gestrompeld met drie vriendinnen na de apres-ski en we kregen meteen een tafel. Het duurde wat lang eer we gekozen hadden wat we wouden eten maar het personeel was heel vriendelijk en we kregen brood, water en bestelden alvast een aperitiefje. Het eten was heel lekker! Ik had de parelhoen met linguini en asperges voor slechts 21 euro. Erg mooi verzorgd bord en heel smakelijk!
Tegen 23u werden we wel buiten gekeerd maar de dienster kwam zich nog verontschuldigen daarvoor want ze moest haar shift stoppen van de bazin.
Leuke gezellige plek en zeker aan te raden!

Met vrienden

Echt niet duur vergeleken met al de rest in Sankt Anton, maar je moet ook niet te veel verwachten. Simpel, snel eten met een drankje erbij, wel heerlijk op het terras in de zon. De Goulashsoep was erg lekker!

Met vrienden

Gezellige pisterestaurant met een groot zonneterras. Les orielles d’ânes is hun topper, een gerecht met spinazie en pasta. Zelfbediening maar een gezellig bar.

Met vrienden

Heel erg lekker fondue- en raclette restaurant, dat hoog boven het dorp Orcières ligt. Een stevige wandeling er naar toe kan je niet vermijden, maar eens binnen kan je gezellig genieten aan het haardvuur in een rustieke omgeving.

Met vrienden

Handige plek om te eten net bij de dalafdaling naar Samnaun en verschillende liften. Lekkere pizza’s, zonnig terras.

Met vrienden

Prima prijs-kwaliteit verhouding, vriendelijke bediening en niet over de koppen lopen. Als het wat drukker wordt moet je soms wel even wachten op de bediening. Grill Teller vond ik een aanrader.

Met vrienden