BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Snowsport Center Utrecht

Snowsport Center Utrecht

(15 reviews)

Beoordeeld met een 7.7 op basis van 15 stemmen.

Snowsport Center Utrecht
Aantal rolbanen
6
Breedste rolbaan
5m
Langste rolbaan
9m
Max pers per baan
3
Verstelbare hellingshoek
Ja
Locatie
Otto Hahnweg 23
3542 AX Utrecht
Nederland
T: 030-3030013
http://www.snowsportcenter.nl

Snowsport Center Utrecht is de grootste rolbaanaccommodatie ter wereld. Met vijf rolbanen, een mobiele rolbaan en een ADS (Alpine Disc Slope, een grote ronde schijf die draait) samen in één hal, oogt de accommodatie erg groot. Ondanks de vele banen oogt de accommodatie ruim en open, wat mede komt doordat de banen zijn afgescheiden van de rest van de ruimte door middel van een spiegelwand.

Snowsport Center Utrecht staat in Nederland bekend als vernieuwend en innovatief. Zo kan men vanaf de zomer 2018 zelf boeken in het online boekingssysteem en is de baan het hele jaar door open. De unieke rolbaan in ADS-vorm is door Snowsport Center ontwikkeld, evenals het eigen leerlingvolgsysteem. Aan de hand van dit systeem wordt de voortgang van een leerling opgeslagen en wordt er daarnaast vermeld wat voor verbeterpunten deze persoon heeft of welke foutjes hij of zij maakt. Hierdoor kan de begeleiding worden verbeterd en versnelt het leerproces bij de meeste leerlingen.

Ondanks de aanwezigheid van vijf rolbanen, is de planning vaak aardig vol. Vooral in de weekenden is er bijna nooit een gaatje over. Er wordt dan ook aanbevolen om lang van tevoren te boeken.

Kantine

Wanneer je binnenkomt bij Snowsport Center Utrecht loop je direct de kantine in. Mede door de open haard in de hoek en de houten aankleding hangt hier een gezellige wintersportsfeer. Je kunt hier een drankje en een kleine snack bestellen. Voor grote groepen, mits van tevoren aangevraagd, kan Snowsport Center ook een uitgebreide maaltijd verzorgen. Vanuit de kantine heb je uitzicht op de rolbanen.

Overige faciliteiten

Naast het skiën en snowboarden kun je bij Snowsport Center Utrecht ook terecht voor onderhoud aan je hardware en worden er wintersportaccessoires verkocht. Ook kunnen er kinderfeestjes, feesten, partijen en recepties georganiseerd worden, met of zonder catering. Er worden per jaar twee reizen richting Val Thorens georganiseerd, waarbij de leraren meegaan en je dus ook nog les kunt krijgen in de sneeuw.


Wat vind jij van Snowsport Center Utrecht?

Beoordeeld met een 7.7 op basis van 15 reviews

 • Gast248
  Gast248 11 maart 2020 · 21:21

  De lage rating is puur te danken aan de afschuwelijk slechte en onbeleefde man aan de receptie. De lessen zelf zijn redelijk tot goed, afhankelijk van de leraar. 3 sterren voor de lessen, -10 voor de klantenservice. Ik had een pakket van 10 lessen. Op de dag van les 8 was ik ziek, hoofdpijn, overgeven etc. Ik belde een uur of 6 voor mijn les om mij af te melden met de vraag of ik mijn les kon verzetten. Daar was absoluut geen sprake van, ik was te laat en had pech... Ik vroeg aan deze man of hij het wilde dat ik toch kwam en het risico liep om daar op de baan over te geven, maar dat had hij toch liever niet, dan kon ik maar beter niet komen. Desondanks bleef verzetten onmogelijk en moest ik de les maar laten gaan. De reden was dat het te kort dag was om mijn plek aan een ander te geven, een verlies van een euro of 75 voor ze. Uiteindelijk heb ik het risico maar genomen omdat de lessen niet goedkoop zijn. Gelukkig geen ongelukje op de baan, maar mij zien ze er nooit meer terug. Wat een “service”, alleen maar om zo’n klein bedrag voor het bedrijf. De grap is dat ik het weekend er voor met familie over dit Ski centrum had gehad en mijn zusje van plan was om voor 5 man lessen te boeken, wat neer komt op ongeveer 2000 euro. Na deze ervaring heb ik ze toch maar aangeraden om naar de concurrent te gaan. Lange verhaal, maar ik hoop dat men hier iets aan heeft.

  Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast540
  Gast540 18 januari 2019 · 22:42

  Wij krijgen vorige week donderdagavond een mail dat onze lessen die wij eind oktober hebben gereserveerd zijn vervallen voor aanstaande zondag. Wij mailen later op de avond dat wij dit niet hebben gedaan. Vrijdagochtend belt Cornel en meld dat de plekjes vergeven zijn. Dus van onze 4 plekken zijn er nog 2, er wordt excuses gemaakt en ik zal worden teruggebeld door Daniel hoe dit wordt opgelost. Vrijdag niks meer gehoord. Zaterdag mail gestuurd. Zondagochtend weer gebeld, Daniel belt zo terug. Om 12 uur belt Amber terug er is nog geen oplossing. Er kunnen wel 2 kids vast starten, maar we zijn met 4? Dat gaat niet. Deze lessen dan maar laten vervallen. Maandag weer gebeld, er ligt nog een briefje voor Daniel Nu is het vrijdag en nog steeds niks gehoord.

  Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast691
  Gast691 30 augustus 2018 · 15:07

  Hoewel ik niet echt in de buurt woon, rijd ik graag 1x per week hier naartoe voor de goede skilessen. Indoorbanen in de buurt (althans, die ik heb uitgeprobeerd) halen het simpelweg niet bij SnowSportCenter Utrecht. Hier zijn ze echt serieus met skiën bezig. En daar moet je dan ook wel voor komen, want het ontbreekt een beetje aan een gezellige bruisende sportkantine / après ski-bar om nog even na te borrelen met je medecursisten (bar is er wel, maar die vind ik niet zo gezellig).

  Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast991
  Gast991 21 maart 2018 · 08:15

  Goed materiaal, goede instructeurs en er wordt regelmatig vernieuwd. Op diverse banen geweest en dit is absoluut de beste.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast249
  Gast249 20 maart 2018 · 21:41

  Goede voorzieningen, vriendelijk personeel

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring

Forum

Er zijn nog geen discussies in ons forum over Snowsport Center Utrecht.