Reviews Alta Badia

71% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.5 op basis van 4234 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor beginners, rustig, kindvriendelijk, goed eten op de piste en geweldige mogelijkheden voor tochten.
Zwakke punten: Matig bereikbaar.

Wat vind jij van Alta Badia?

Reviews van gebruikers

mukkie
2 maart 2020 · 20:21

Ruim 40 jaar geleden was dit gebied onze vaste stek in de kerstvakantie. Geweldige herinneringen! Wij verbleven in Badia (toen nog Pedraces). Inmiddels kan je makkelijk met een horizontale verbindingslift naar La Villa van waaruit je makkelijk kunt toeren. In één week hebben we (mijn zoon is 9 en skiet aardig door) elke dag iets anders gedaan: San Cassiano, Corvara, Colfosco, Arabba, Lagazoui met de "paardentrein". Allemaal pareltjes qua landschap, qua pistes! Heerlijke berghutten onderweg voor koffie of lunch. Het viel je nog mee hoeveel je in de lift zit. Dat had ik erger verwacht!

Wij waren de week voor de krokusvakantie voor Noord-Nederland. Soms was het wat drukker bij liften van de Sella Ronda, maar verder was het echt niet druk. Ik weet niet hoe dat in de voorjaarsvakantie is.

De pistes waren perfect geprepareerd, waardoor we alle dagen heerlijk hebben kunnen skiën! Zo leuk om weer terug te zijn!

Wij komen zeker weer terug! Het liefst een keer in de kerstvakantie, maar misschien is dat qua sneeuwcondities te riskant…

Met familieSkiër
Gast996
18 februari 2020 · 11:06

Prachtig gebied. Mooie brede pistes en prachtige vergezichten. Prima eten in de berghutten en niet te duur.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast377
12 januari 2020 · 17:20

Fantastisch gebied, met ongekend veel mogelijkheden voor toertochten, schitterende natuur, goed eten en genieten van de südtirolse gastvrijheid

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Orange69
6 oktober 2019 · 19:17

Alta Badia is een bijzonder mooi en fijn skigebied voor beginnende maar zeker ook voor gevorderde skiërs. Afgelopen jaar voor de eerste keer in San Cassiano geweest en direct ook voor 2020 geboekt. Alta Badia is een aaneenschakeling van mooie glooiende en vrij makkelijke pistes (met name blauw/rood) die geschikt zijn voor iedereen. Het mooie is dat ook gevorderde skiërs goed vooruit kunnen door de directe verbinding van het gebied met de Sella Ronde. Vanuit Alta Badia ben je zo in Corvara of in Arabba waar je dus deze aansluiting op de Sella Ronde hebt, maar ook kunt kiezen voor een uitstapje richting Marmolada of richting Val di Fassa. Ook zeer de moeite waard is een afsteker naar de Santa Croce of naar de Lagazuoi wat vanuit San Cassiano zeer nabij is. Alta Badia biedt naast veel pistes en liften ook nog eens talrijke leuke skihutten waar het goed toeven is en het eten lekker en niet te duur is. Aanraders zijn Las Vegas, Punta Trieste, Saraghes en Pic Pre.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast631
11 september 2019 · 09:07

Prima, goed geprepareerde pistes
Vooral skiërs en veel minder snowboarders…houden zo 😃
Geweldige uitzichten
Super relaxte sfeer op en naast piste; weinig Nederlanders met Oostenrijkse apres-ski instelling
Knusse hutten met echt lekker eten & drinken…we zijn immers in Süd-Tirol!

Met familieSkiër
Sjaak27
13 maart 2019 · 12:29

11 maart 2019 geskied met mooi weer en intrekkend koufront. Pistes over het algemeen top, beginnersparadijs met heel veel blauwe pistes, echte uitdaging ontbreekt. Veel liftmeters gemaakt tov skimeters. Berghutten met bediening, prima prijs-kwaliteit.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast869
11 februari 2019 · 06:00

Super ski-oord ,voor elk wat wils

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast780
31 december 2018 · 14:30

Volop ruimte op de piste. Ook in het hoogseizoen zijn er genoeg pistes te vinden waar je (zowat) alleen bent. Volop leuke berghutten zonder zelfbediening en je kunt eten voor een schappelijke prijs.
Een minpuntje is dat het kan voorkomen dat er naast de piste weinig tot geen sneeuw ligt en dat geeft dan wat minder sfeer. De kunstsneeuw is echter altijd perfect. Zonder meer een aanrader.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast386
28 december 2018 · 11:57

Altijd lekker weer en heerlijk eten en drinken in een authentieke berghut. Door kunstsneeuw nog nooit een gemiste skidag gehad. Apres-ski is niet met Oostenrijk vergelijkbaar. Kwaliteit gaat in Italië voor herrie en polonaise. Een aanrader voor (ski-) genieters.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Moss1967
17 maart 2018 · 19:22

We zaten eind feb - begin maart in pension Steinrosl, San Cassiano. Zie oa tripadvisor voor de beoordelingen. Een paar minuten lopen met de skiboots naar het skidepot bij piz sorega. Daar met het gele theeei naar boven en dan kan je verschillende kanten uit.

Vorig jaar zaten we in Colfosco direct aan de piste. San cassiano beviel ons toch in meerdere opzichten beter…verder van de sella ronda, dus geen gehijg in je nek / wachtrijen bij de liften.

Het gebied bij san cassiano grenzend aan corvara en arabba is zo mooi. Voor de duidelijkheid: we houden van de skieen (niet knallen) maar ook van het landschap, de natuur, de keuken, de wijnen en het bier (forst), de cultuur etc. De stop voor de lunch bij een van de vele gezellige hutten, is een van de vele hoogtepunten van de dag 😃

Zeker leuk om te doen: de tocht naar sante croce. Weinig Nederlanders in vergelijking met Oostenrijk. Voor de duidelijkheid: we hebben van 10 en 12 jaar. Dus sella ronda, laguzuoi, super 8 etc. dat komt een andere keer.

Nadelen zien we niet: want liefde maakt blind. Voor 2019 weer in de alta badia geboekt.

Als we een paar puntjes moeten noemen:
ja, het is een eind rijden.
Nee, geen of nauwelijks nederlandstalige skileraren of skiklassen met de nodige nederlandse kids. Ze zijn er wel, maar je kunt er vooraf niet vanuit gaan.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Roy83
11 maart 2018 · 15:22

Wij zijn in maart 2018 een week in Alta Badia geweest en het is ons heel goed bevallen! We hadden een fijn appartement (Ciasa de Lenz) in San Cassiano en namen elke dag de skibus naar de lift vanuit San Cassiano het gebied in. Alta Badia is prima geschikt voor mensen die niet per se de moeilijkste afdalingen hoeven te doen, op de piste kaart is voornamelijk blauw te vinden en je kunt overal wel komen zonder een rode piste te nemen. De liften zijn over het algemeen modern en waar nodig koppelbaar, zodat wachtrijen in onze (niet vakantie) week wel meevielen.

Het was echter niet zo rustig als we gewend zijn (in Obergurgl en Cervinia bijvoorbeeld). Zeker de liften naar de Sella Ronda (of van de Sella Ronda) hadden eigenlijk altijd wel wat wachtrijen. Niets schokkends (max 5 minuten, meestal veel minder), maar zeker niet uitgestorven. Dat merkte je ook op de verbindingspistes (zoals onderaan bij Pralongia II) aan het einde van de dag, dat werden buckelvelden, maar dat waren kleine stukjes, die meestal wel te vermijden zijn. In uithoeken (zoals bij Santa Croce) kun je direct de lift in.

De pistes zijn over het algemeen lekker breed, landschappelijk fantastisch en van wisselende lengte. De dalafdalingen zijn natuurlijk lekker lang (en blijven heel lang goed), maar ook de pistes bij Santa Croce en rondom Pralongia hebben lekker wat lengte. Het gebied leent zich bij uitstek voor tochten, naast de bekende Sella Ronda, Lagazoui, Santa Croce en richting de Marmolada, kun je ook heel leuk een ronde door het gebied skiën. Je moet soms wat op de tijd letten, je hebt bijna altijd liften nodig om terug te kunnen, maar in onze ervaring kun je met 5 minuutjes te laat nog wel wegkomen bij het overigens overal vriendelijke liftpersoneel.

Wat verder nog opvalt is dat ondanks het vele blauw, daar best hier en daar een iets lastiger stukje tussen zit. Ons vergelijk is met name Cervinia en Obergurgl, maar wat daar als rood op de kaart staat, kan in Alta Badia best voor blauw door. Meestal wat kortere stukken, maar met bijvoorbeeld 1 weekje ski ervaring zul je waarschijnlijk nog niet elke blauwe piste aankunnen, waar dat in bijvoorbeeld Cervinia zeker wel het geval is. De rode pistes zijn ook echt rood, maar wel erg mooi en ze blijven wonderbaarlijk lang goed. De bewegwijzering vonden wij juist wel goed en duidelijk. Ook is er geen piste die niet voorzien van een mooie hut, met lekker eten en een mooi terras!

Pluspunten

  • Wij vonden de bewegwijzering juist wel goed
  • Veel afwisseling in de pistes, goede preparatie
  • Enorm veel goede hutten
  • Vriendelijk liftpersoneel
  • Perfect startpunten voor vele tochten (binnen en buiten het Alta Badia gebied)!
  • Bij slecht weer zijn er altijd wel pistes met goed zicht te vinden!

Verbeterpunten

  • Ik denk dat ze er goed aan zouden doen om sommige lastige blauwe pistes op de pistekaart toch rood te maken
  • Je zit relatief veel in de lift, maar dat heeft de natuur nou eenmaal bepaalt, daar kan het gebied verder niets aan doen, maar als je dat niet wilt, zit je hier minder goed
  • Sommige plekken zijn wel wat drukker (al werd dat nooit echt een probleem)

Al met al zouden wij zeker teruggaan (in ieder geval naar de Dolomieten, wellicht ook naar Alta Badia).

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
CarloK
10 februari 2017 · 22:20

Een groot gebied waar je in de ochtend de route kunt gaan plannen. We vonden echter de routebeschrijvingen op de piste vaak verwarrend en daarin bleken we niet de enige te zijn. Vele skiërs met ons waren regelmatig in discussie over de route. Het gebied bied voor iedereen wat wils en wat zijn ze hier goed met het prepareren van kunstsneeuw als er onvoldoende echte sneeuw ligt! Het dorp Corvara viel qua restaurants, kroegjes en winkels een beetje tegen, maar ja, daar zit onze behoefte ook niet zo. De kans op mooi weer met de fantastische dolomieten als decor is waanzinnig. Dat, in combinatie met het eten en drinken, brengt ons telkens weer terug, zelfs na weer eens 3 jaar Oostenrijk te hebben geprobeerd.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast932
8 februari 2017 · 18:02

Wil je relaxt skien ga dan naar Alta Badia. Blauw zover het oog reikt.Zelfs het weer is blauw .
Mooie tochten naar de Marmolada en de Civetta o.a. liggen voor het grijpen.
Geen luxe liften zoals in Ischgl maar ook minder druk en minder schreeuwende en zuipende Nederlanders.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast932
8 februari 2017 · 17:50

veel blauwe pistes en enkele rode . Alleen de Gran Risa in La Villa is zwart.
Heel mooi gebied en vele hutten op de pistes.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
chriski
27 januari 2017 · 14:08

Alta Badia is een fantastisch skigebied! Heerlijke pistes, prachtige vergezichten op de Dolomieten, fantastisch, betaalbaar eten in mooie, leuke restaurantjes. Je kunt prachtige tochten maken, zowel voor beginners als vergevorderden.

Wij waren er in week 1 van 2017. Van de 6 dagen hadden we 4 dagen zon en lekkere temperaturen, laatste twee dagen veel wind en kouder. Daardoor was helaas de Sella Ronda gesloten, maar wel uitstapje gemaakt naar Arraba. Nauwelijks echte sneeuw, maar de italianen zijn fantastisch met kunstsneeuw. Meer dan 85% van de pistes open met zeer goede (kunst)sneeuw.

Wij zaten in Badia, op een boerderij net buiten het dorp. Dat betekent dat je met de auto naar de piste moet. Je kan op verschillende plekken gratis parkeren en dan snel in de lift stappen om bij de gondel richting Piz La Illa te komen. Dit gaat via een paar horizontale liften. Dat kost wel wat tijd. Ook vlakbij de gondel kun je betaald en gratis parkeren.

Skischool in La Villa was ook prima. Geen nederlandstalige leraren of andere nederlandse kinderen , maar dat was voor onze kinderen (6&4) geen enkel probleem. Tip is wel om een skischool te kiezen die gaat skien vanaf Piz La Illa. Dan kun je gelijk tochten gaan skien zodra de kinderen op les gaan. Skiles start normaal op zondagmiddag, dan maandag t/m woensdag van 10:00 tot 12:45, donderdag skisafari van 10 tot 16:00, vrijdag van 10 tot 14 uur en dan nog de slalomwedstrjjd. De kosten van privéles vallen hier overigens mee t.o.v. groepsles voor de kinderen, dus dat is het overwegen waard

Aandachtspunten van dit gebied:

  • apres ski is rustig een lekker drankje. Met kinderen prima, maar als je echt wilt feesten kun je beter naar Oostenrijk gaan
  • liftsysteem is niet zo luxe als op andere plekken. Weinig kappen/verwarming etc.
  • skipas is duur als je Sella Ronda wil skiën. 280 euro voor 6 dagen
  • weinig/geen ski-in/ski-out
  • geen nederlandse skileraren
Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast727
1 november 2016 · 17:04

qua natuur fantastische panorama’s te bewonderen. Omdat ik logeer in Pederoa neem ik de stipte bus die me in zowa

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast241
31 oktober 2016 · 14:32

Rustig en prettige omgeving waar je rustig kan skiën en genieten van de omgeving

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Kermit
4 september 2016 · 20:01

De mooiste afdalingen vind je buiten de Sella Ronda, als je van dagtouren houdt. Beschouw de ronda als een snelweg om van tour naar tour te gaan. De top der touren is de Gebirgsjagertour. We hebben deze vanuit Selva counterclockwise gedaan; erg hard doorjakkeren om op tijd de pas terug over te zijn. Alleen aan te raden voor snelheidsduivels. Vertrek om 08:30, via Corvara, snelle koffie in Araba, lunch in Scotoni’s rond 14:30 en laatste lift over Grodnerjoch net na de officiele sluitingstijd. Jaar erop vanuit Corvara gedaan, met de nieuwe verbindingslift in Araba. Veel beter te doen, bijna relaxed - maar alles zat mee, de bus kwam steeds precies aan als we bij de halte aankwamen. Koffie met taart in Fedare, lunch in Scotoni’s (de kenners weten waarom), ruim op tijd terug. Neem het busschema mee voor deze tour! Verkrijgbaar bij vvv of online. Mis je de bus bij Malga Ciapella en kom je uit Selva: forget it, morgen nieuwe kans…
Volgende dag de Panorama tour clockwise. Fantastisch en prima te doen, ook vanuit Corvara. Gebirgsjagertour clockwise dag erna, maar dan heb je minder mooie pistes en minder ideale bustijden. Toch zeer de moeite waard.
Doe ook La Villa (lunch bij Bambi Huette), en de Marmolada, Seiser Alm tour, Cortina d’Ampezzo, en ga maar door. Alles goed bereikbaar met bus of auto, en een verrijking van de trip. Nog een laatste uitdaging voor komend jaar; Kronplatz. Iemand nog tips?

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
wilma1106
27 februari 2016 · 07:45

Het is een skigebied omgeven door bergen waardoor je continu prachtige uitzichten hebt. Heel veel blauwe pistes waardoor het voor beginners erg aantrekkelijk is. Voor ons, gevorderden is er weinig uitdaging te beleven met een handjevol rode en zwarte pistes. De dorpjes zijn aardig, apres ski is minimaal. Dus mooi gebied maar als je af ten toe wat uitdaging wilt, dan moet je verder zoeken. Wel ontzettend veel en leuke hutten met vriendelijke mensen.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast345
5 januari 2016 · 13:41

De afgelopen 20 jaar met gezin heen geweest (op camping Colfosco, zowel in Caravan als in hutjes). Enorm veel mogelijkheden. Je kunt iedere dag iets anders doen (zelfs als je er twee weken verblijft). Eten op de pistes en daarbuiten is top. We weten precies waar we de pasta specialiteit moeten bestellen en waar de eieren met spek. Je krijgt hier een mix tussen de italiaanse en de oostenrijkse kaart. Het eten is niet al te duur, het drinken helaas iets duurder. De pistes worden prachtig geprepareerd en ze zorgen altijd voor sneeuw als de natuur deze niet komt brengen. Wat betreft Skiplezier heeft dit gebied mijn absolute voorkeur. Je kunt makkelijk van gebied naar gebied skiën, waarbij de ski’s niet vaak uithoeven. Op vele plekken is er overigens een keuze te maken tussen rood en zwart waardoor de gebieden voor iedere soort skiër bereikbaar zijn.
Ook voor Snowboarders is er de afgelopen jaren meer bijgekomen(funparks etc). De grote hoeveelheid rode en blauwe pistes zijn tevens ook leuk voor deze groep mensen.

Het enige nadeel in mijn mening is de apres-ski in deze gebieden. Het is enorm beperkt en ook niet iedere avond feest. In corvara kun je terecht bij Murin, onderaan de lift Col Alto, in Colfosco kun je op de berg terecht bij Rifugio Edelweisstal, dit is afgelopen jaren alleen minder gezellig geworden doordat er een (mooie) uitbouw is gekomen maar te weinig mensen om het te vullen (ook in het hoogseizoen). In La Villa kan men naar de Badia Pub, maar deze ligt totaal niet in de buurt van pistes dus hier moet je met taxi’s naartoe. Mijn beste apres ski ervaringen heb ik toch met Sölden.

Nederlanders zitten vaker in St. Christina of Selva/Wolkenstein. Hier blijkt ook wel wat apres-ski te zijn maar hier heb ik geen ervaring mee.

Voor een vakantie met partner of gezin is dit zeker aan te raden. Wil je flink gaan feesten met vrienden, dan zou ik met pijn in mijn hart toch een ander gebied aanraden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
HN65
4 november 2015 · 11:02

Veel meer een skigebied dan snowboardgebied door vele, lange, blauwe pistes. De omgeving is naar mijn mening de mooiste van heel de alpen door de structuur en kleur van de rotsformaties. Eten op de pistes is echt van geweldig niveau zonder rijen voor een buffet op natte stenen vloer maar gewoon a la carte (met wijnkaart natuurlijk) en betaalbaar. Over alle leuke dag-tourtochten zie deze site. Hou wel rekening dat de 1e wereld oorlog tour/gebirgsjagertour echt een hele lange dag skiën is waar beginners niet aan moeten beginnen.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
edwin25 mei 2015 · 12:20

Alta Badia is een prachtig skigebied met vooral afwisselende blauwe afdalingen. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk relaxed kunt cruisen en elke dag een andere tocht kunt maken. De afdaling Lagazuoi is een echte aanrader en ook de Sella ronde is een must. De liften zijn goed maar verwacht geen verwarmde zitjes en koepels tegen eventuele sneeuw. De pistes worden perfect geprepareerd en zijn lekker breed.
Eten en drinken op de piste is van zeer goede kwaliteit en niet duur.
Kortom: fantastisch skiën in een prachtig decor.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
J-W
9 maart 2015 · 21:10

Geweldig! 13 jaar lang al kom ik er en ik wil niets anders! van overal waar ik geweest ben spant alta badia voor mij de kroon!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast76714 januari 2015 · 18:25

Amentirola helemaal fantastisch, lekker tussen de Italianen, geen Nederlanders, heerlijk geen zure zeikers.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast177
30 januari 2014 · 10:48

Beste gast693

bedankt voor je tip over de skitour naar Lagazuoi, we hebben genoten van een prachtige dag (strak blauwe hemel) zodat we mooie weergezichten hadden op de berg. Geen lange skitour maar wel zeker de moeite waard!

Gezien je ervaring met meerdere skitochten in dit gebied, zou je zo vriendelijk willen zijn ons meer informatie over de skitocht grand guerre te geven. We vinden het maken van een skitocht op een vakantie erg leuk en van deze toch hebben we nog weinig informatie kunnen vinden. Ook de bewegwijzering zien we eigenlijk niet of nauwelijks in het gebied.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast693
15 januari 2014 · 09:31

aanvullend op mijn beschijving van zojuist nog een tip.
nog indrukwekkender is om de tour grande guerre te skieen.
Dan ga je richting marmolada en neemt een aantal keren een stukkje een bus, Uiteindelijk kom je dan ook bij LAGAZOI uit , maar dan kom je van de ander kant. (van de kan van cortina).
Lijkt negatief, dat je in de bus moet zitten, maar is ooh zo mooi.
is een echte dagtocht, dus als je niet zo snel skiet/het erg druk mocht zijn, let dan op de tijd

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast693
15 januari 2014 · 09:16

nav de ski trip

  1. ski in san casiano verder door naar links, waar je op kaart alleen een sleeplift ziet getekend
  2. neem daar de bus/privetaxi voor 4 of 6 euro
  3. stap uit boven op de pas LAGAZOI
  4. neem cabine
    5 ski via zwart terug en neem nog een keer cabine of ski meteen door
    6 eet in hut rechts van piste is super maar kan daardoor druk zijn
    7 meteen na hut is stijl stukje waar ook de bevroren watervallen zijn.
    8 als je moet gaan klunen is er een hotel waar je op terugbrengbus kan stappen maar ga nog iets verder want dan kom je bij paarden met touw die je voor 2 euro terugbrengen naar startpunt
    9 is prachtige tocht!!; veel plezier
    paar stukjes zijn wat stijler, maar iedereen met enige ervaring kan dit doen
Met partnerSkiër
Gast177
13 januari 2014 · 10:54

hallo gast 248,

bedankt voor het delen, kun je iets meer in detail vertellen hoe de route precies eruit ziet? We hebben gehoord dat de route bestaat uit skieën, de bus/taxi, paardentram maar in welke volgorde en waar de route start komen we maar niet achter…

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast248
10 januari 2014 · 21:26

Wij zijn er vorig jaar geweest. Echt geweldig de route met de paardentram. Onderweg kom je ook nog n prachtige bevroren waterval tegen, wel opletten want je bent er zo voorbij. Als je een kaart hebt van de Sella Ronde dan staat de paardentram aangegeven. Wij zaten in San Cassiano we moesten eerst met de bus. Weet niet meer welke plaats, maar een indrukkende lift die tegen een rotswand geplakt was. Dit jaar gaan we weer. Ga zeker deze trip weer doen!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast268
22 december 2013 · 11:10

We horen steeds meer verhalen over de mogelijkheid om met paarden of tram of iets dergelijks te skieen.
wij komen al jaren in alta badia (corvara) en zouden graag willen weten hoe je deze belevenis kan ervaren.
alle informatie is welkom

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring