Hospental winterhorn gesloten?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Andermatt

Hallo forumgangers,
Is het skiegebied Hospental winterhorn gesloten? zo ja waarom? is dit ook niet door de egyptenaar opgekocht. Op deze map staat namelijk dat ze zelfs een nieuwe lift gingen maken.

null

@Mathijs! (de zwitserland kenner) weet jij misschien waarom dit zo is?

Er is onlangs besloten dat het skigebied Winterhorn een beschermd natuurgebied wordt.
http://www.luzernerzeitung.ch/nachrichten/zentralschweiz/ur/…

Dat is nu zo, maar waarom is het destijds dicht gegaan.

Te weinig gasten, te oude liften, geen geld. Niemand wilde in dit skigebied investeren.

Oh jammer…=( Hopelijk komt er nog iemand met poen!(denk het niet zeker als het nu een natuurgebied is)

@Mathijs! (de zwitserland kenner) weet jij misschien waarom dit zo is?

Gast478 op 13 okt. 2013 15:38

Winterhorn had een nogal geïsoleerde ligging op het einde van het kanton Uri, tussen de Gotthard-pass, Furkapas, Oberalppas en de Göschenerschlucht, geen evidentie dus voor dagjestoeristen. Daarbovenop kwam nog eens dat het skigebied van Andermatt groter en moderner was.

Concurrentieel kon Winterhorn dit niet aan en het skigebied heeft enkele jaren geleden te koop gestaan (geloof zo’n 350.000 euro), maar niemand wilde kopen. Er waren geruchten dat de Egyptische investeerder (die Andermatt met Sedrun gaat verbinden + sterk uitbreiden) Winterhorn mee zou pakken in zijn investering (eventueel met verbinding richting Gemsstock), maar dat bleek niet het geval. Winterhorn heeft ook nog één of twee jaar in een samenwerkingsverband gezeten met Andermatt, maar dat haalde geen zoden aan de dijk.

Wel zonde, want het is weer een klein charmant skigebiedje dat verloren gaat. Wie is de volgende na Hungerberg, Erner Galen en Winterhorn?

Nog een interessant topic: http://alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=39821&am…

Ps: dankje voor de tag ;)

De Winterhorn is gebruikt als "wisselgeld" om de modernisering van de rest van het gebied tussen Andermatt en Sedrun er doorheen te krijgen.
Andermatt was 1 van de grootste legerplaatsen van het Zwitserse leger, die gingen weg. Een enorme klap voor de lokale economie. Vervolgens heeft Sawiri de grond van de kazernes gekocht, om daar een hotel en appartementengebouwen neer te zetten. Die investering was wel onder de voorwaarde dat het zwaar verouderde liftenpark vernieuwd en uitgebreid mocht worden, met verbinding naar Sedrun via de Oberalp, inclusief besneeuwing op dat stuk (zuidhellingen).

Het sluiten van de Winterhorn was 1 van de consessies om de groene maffia in hun hok te houden. In de planning was er ook een variant waarin de Winterhorn met de Gemsstock verbonden zou worden. Die zat er alleen in, om te laten schieten…

Inderdaad zonde, en inderdaad het zoveelste kleine Zwitserse gebied dat het loodje legt. Niet zo verwonderlijk in een land waar de skigebieden hun eigen broek moeten ophouden (in tegenstelling tot bijv. Oostenrijk, waar de gebieden zwaar worden gesubsidieerd). En waar de groene maffia iedere, maar dan ook werkelijk IEDERE verbetering of zelfs wettelijk verplichte modernisering probeert te torpederen. Gewoon, omdat het kan.

Aanvullend op Martijn: Super Saint Bernard / Menouve, bij de Grote St Bernard pas, boven Verbier: nog zo’n pareltje die het niet heeft gehaald.

null

The older I get, the better I was

Inderdaad erg jammer van al die charmante gebiedjes! Waarom ik dit mij afvroeg is omdat ik denk dat Andermatt te massaal wordt, maar ik zou er als het nieuwe gebied er ligt wel kraag naar toe willen maar de gezelligheid houden. daarom dacht ik dat hospental wel een mooi uitgangspunt was. Echt super jammer dat dit gebied is gesloten!

Whoops, sorry dat het wat onduidelijk is!

Aanvullend op Mathijs ;): Super Saint Bernard / Menouve, bij de Grote St Bernard pas, boven Verbier: nog zo’n pareltje die het niet heeft gehaald.

null

Menno op 14 okt. 2013 06:31

Juist, zag er ook erg mooi uit. Waarom is dit skigebied eigenlijk gesloten? Weer het klassieke verhaal van geen geld, oude infrastructuur en geen bezoekers?

Sinds 2010 gesloten vanwege geldproblemen.

Wel kwam ik dit tegen: http://www.lesuper.ch/

Ik weet niet hoe actueel die informatie is maar het lijkt er op dat ze een nieuwe lift willen bouwen. Ik ben benieuwd.

@Jurian: weinig kans. De vergunning is verlopen, het kost massa’s geld om weer in bedrijf te mogen, er zijn geen investeerders. Het plan wat er lag rammelt aan alle kanten. Lees dit maar http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=343…

The older I get, the better I was

Hoeveel km piste zal andermatt krijgen denken jullie? Ik dacht aan 150km http://www.andermatt-swissalps.ch/fileadmin/user_upload/Loca…

Plaats een reactie