Reviews Bardonecchia

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.7 op basis van 12 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, fantastische off-piste, laag prijsniveau, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Bardonecchia?

Reviews van gebruikers

Gast956
5 maart 2020 · 20:39

We waren een week in Bardonecchia en skieden in de twee skigebieden (Jaffreau en Bardonecchia/Campo Smith). Niet enorm uitgestrekt en niet super-uitdagend, maar wel heerlijk rustig (zelfs tijdens Italiaanse schoolvakantie). Lekker dicht parkeren vlakbij de liften. Lekkere restaurants op de pistes met betaalbaar eten. Pistes werden goed geprepareerd. Heel fijn voor een ontspannen gezinsvakantie.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Paul1977
2 maart 2020 · 17:48

Ik ben met familie twee maal naar Bardonecchia geweest. Het is best een leuk gebied, maar de echte uitdaging ontbreekt. Om de kids te leren skiën is het ideaal. De skischolen zijn goed en zeer enthousiast. Er zijn diverse erg leuke barretjes en het is niet duur. Voldoende makkelijke pistes en een super relaxed sfeertje met vaak zon.

Wat mij wel echt heeft gestoord is het punt dat het gebied in de praktijk zeker geen 100 km gebied is. Een aantal pistes lijkt alleen op papier te bestaan. Dat (b)lijkt onder andere uit het feit dat de kaart aangeeft “in herinrichting”. De skischool wist te vertellen dat die pistes al jaren zijn vervallen. Daarnaast bleken de afgelopen jaren een aantal pistes nooit open te gaan en ook niet ingericht te zijn. Geen kussens om de palen van de lift of bomen, geen hekken oid of ander meubilair waaruit blijkt dat die pistes wel in gebruik konden worden genomen. In de praktijk valt het gebied dus echt kleiner uit, in schat zo ongeveer 70 km over twee niet verbonden deelgebieden. Dat is toch wel een beetje teleurstellend en zorgt ervoor dat ik naar een ander gebied ben gaan uitkijken. Met kinderen is echt een enorme aanrader, met volwassenen is het net wat minder dan voorgespiegeld.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Sanaki
16 februari 2020 · 14:25

Fijn skigebied. Niet al te groot maar afwisselend en uitdagend genoeg. De locals zijn heel vriendelijk. Lege pistes in de week en durende het weekend drukker met locals uit Turijn. Het eten op de pistes is zeer goed en alles heel betaalbaar!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast947
5 januari 2020 · 22:13

Na jaren de wintersport in Zwitserland doorgebracht te hebben zijn we nu voor het eerst hier in Bardoneccia beland. Het heeft ons enorm verrast en aan het denken gezet. Net als in Zwitserland, geen rijen voor de liften, geen hossende Hollanders maar gewoon echte Italiaanse gezelligheid. Ook het prijsniveau is prima (goedkoop zeker i.v.m. Zwitserland) skipas 6dagen 189e, 12u privéles in het Engels voor de kinderen 550e incl. materiaal voor 2 kids bij 04 ski-snowboardschool. Ja wellicht niet zo’n modern liftaanbod en geen gletsjers, maar daarentegen een hele betaalbare wintersport die ook nog eens fijn aan te rijden is (alleen maar snelweg) zeker voor herhaling vatbaar

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast221
27 december 2019 · 21:25

Leuk gebied, Bardonecchia heeft vnl pistes op de noordzijde en Jafferau ligt meer in de zon en is minder druk. Wel zijn er in beide gebieden veel ski teams aan het trainen en worden zelfs tijdens de top drukte verschillende pistes gesloten. Touristen komen dan in eens voor een rode piste te staan door deze afsluitingen. Vind ik zelf geen probleem, maar eigenlijk niet kunnen. Snowpark was om onduidelijk redenen, gedurende de hele kerst week gesloten. Prijzen op de piste zijn schappelijk en de mensen vriendelijk. Leuk om een week geweest te zijn, maar blijft bij 1x

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast749
4 augustus 2019 · 06:03

Overzichtelijk en leuk skigebied. Liften zijn gedateerd maar capaciteit is voldoende. In onze voorjaarsvakantie was het nergens druk. Busjes van en naar dorp zijn een beetje krap maar je zit er maar kort in. Laatste afdaling naar startpunt is aan het einde van de dag matig en vol. Italianen spreken weinig Engels maar zijn vriendelijk en vrolijk. Wij huurden voor onze kinderen een eigen leraar voor een paar dagen die redelijk Engels sprak en daar hadden ze het enorm leuk mee. We reisden met de TGV en dat gaat uitstekend.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast962
25 januari 2019 · 21:39

We gaan jaarlijks 3x per jaar met onze Vlaamse Little Ski Mountain gezinnen en genieten van de rust waar je je nooit zorgen moet maken voor drukte op de piste. Pareltje die super makkelijk bereikbaar is met TGV / vliegtuig vanuit België of Nederland.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ThomJ
12 februari 2017 · 16:48

Bardonecchia is een mooi gebied met leuke pistes, lekkere restaurants en een goede sfeer. Op de kaart is veel rood, toch is het een gebied waar vooral beginners en lichtgevorderden hun ei goed kwijt kunnen.

Een pluspunt was voor mij de rust doordeweeks in Jafferau en Campo Smith/Colomion/Melezet. Ook zitten er een aantal goede tentjes door het gebied waar je lekker kan lunchen en een biertje/wijntje kan drinken. Daarnaast waren mijn favorieten de hoge pistes in Jafferau (de blauwe en rode pistes naast de Ban), de pistes rond Melezet-Chesal en Selette, en de rode 3 van Les Arnauds naar Campo Smith

Een nadeel was voor mij de over het algemeen erg trage en niet-onkoppelbare liften. Je zit vaak 10 minuten in een trage lift, en bent dan in 3 minuten al weer beneden. Die verhouding was voor mij niet goed. Verder was het gebied niet heel groot, waardoor ik al snel alles gezien had. Tot slot is er 1 piste om terug te gaan naar Campo Smith vanaf Melezet. Deze is nogal vlak en veel mensen hebben het moeilijk om hier met ski’s of snowboard doorheen te komen zonder te moeten bijprikken.

Het gebied is niet heel duur, en je kan goed eten zonder op je portemonnee te hoeven letten. Wil je wat meer afwisseling raad ik aan om 1 of meerdere dagen naar Via Lattea te gaan.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast116
23 maart 2015 · 12:05

2 mooie skigebieden. Veel rode & zwarte piste’s. Dorp voelt een beetje gedateert aan. Maar mensen zijn extreem vriendelijk, en goede prijzen in het dorp en zelfs op de piste.
Heerlijke vakantie gehad.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast589
18 februari 2015 · 18:02

Niets voor kilometervreters en zwarte piste knallers maar voor een relaxte skivakantie prima. Vriendelijke mensen en normale prijzen voor eten en drinken. Behoorlijk dorp met lange winkelstraat. Verder geen Nederlanders gezien alleen wat (beschaafde) Engelsen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast943
29 december 2013 · 17:50

Ok, skiërs die constant zwarte pistes willen doen, zullen hier niet aan hun trekken komen, maar voor families is dit ideaal.
Mooi gebied en zeer vriendelijke mensen overal.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring