Brandnertal in maart

Dit onderwerp gaat over de bestemming Brandnertal

Volgende week gaan we (weer) naar Brandnertal.
Iemand een actueel beeld van de sneeuwkwaliteit daar?
Eerder jaren altijd aan de kant van de Burserberg gebleven en dit jaar ook van plan de gondel naar Brand te nemen.
Welke pistes zijn leuk voor beginners en snowboarders?

nou er ligt 115 cm sneeuw op de berg en 20 cm in het dal.
Dalafdaling,funpark en de rodelbaan zijn open.
volgens 1 v/d updates is de sneeuwkwaliteit prima

Allemaal te vinden hierzo
https://www.wintersport.nl/skigebieden/brandnertal/sneeuwhoo…

Gang is alles

Als je vanuit burserberg uit de gondel stapt in Brand, en direct rechts de piste neemt, is een heerlijk stukje, dan kom je uit bij een twee persoon stoeltjeslift.
Wij waren er week 8, en waren s’morgens al 8.30 uur op de piste,en waren de pistes prima, na de middag werden ze al snel pappig. Het schijnt volgende week een zeer zonrijke en warme week te worden.
Maar er is niets zo veranderlijk dan het weer. Januari was het ook slecht wat de sneeuwval betreft, maar de mensen van de bergbahnen hebben de pistes toch nog open te houden.
Dalafdaling is volgens mij,het hele seizoen nog niet mogelijk geweest.
Wij zijn er ook nog een week voor de kerst geweest, toen was dalafdaling ook niet mogelijk,de rest zag er prima uit.

Ik lees hier dat het hele seizoen de dalafdeling niet mogelijk is. Is Brandnertal dan nog wel de moeite waard?

In 2013 was de dalafdaling naar Bürserberg wel geopend. Maar in 2014 niet. Als je in Landal Brandnertal verblijft heb je de dalafdeling ook niet nodig. Je maakt alleen gebruik van de dalafdeling als je in Bürserberg zelf verblijft. Is de dalafdeling niet geopend dan kan je natuurlijk wel met de stoeltjeslift naar Bürserberg.

Wij vinden Brandnertal altijd de moeite waard. Het is een heerlijk rustig skigebied. Niet groot maar dat hoeft van ons ook niet.

@vlinder72 bedankt voor de reactie. De dalafdaling naar Brand, is die wat zekerder dan die naar Burserberg?

Als het een slecht sneeuwseizoen is, en dat was 2014, zijn de dalafdalingen in Brand en Burserberg over het algemeen niet mogelijk. Maar kun je in burserberg met de stoeltjesliften naar beneden, en in Brand met de gondel. Maar van de 10 keer hebben we zeker 8 keer naar beneden kunnen skiën. Ik denk, dat het in Brand iets vaker mogelijk is, omdat dat gebied iets hoger ligt, beter beschut. De afdaling in burserberg ligt pal in de zon.

Hallo allemaal, wij gaan 10 januari voor de eerste x naar Brand ik lees dat de dalafdaling dicht is en er maar 30km van de 53km open is terwijl er toch op de berg 100cm en in het dal 50cm ligt. Heeft iemand een update??

@Beau Hmm kan best dat de komende dagen wat meer open gaat maar kan ook niet

Gang is alles

Nou, op wintersporters klopt het niet helemaal qua piste kilometers. Zo is er 45 van de 55 kilometer open, de rest zou wel nog moeten geprepareerd worden of te weinig sneeuw.
Je kunt kijken op de site van het Brandnertal. Maar daar kun je het niet zo goed zien. Als je op andere sites die sneeuwhoogtes weergeven kijkt staat het op 45 kilometer.
Wintersporters.nl heeft dat ook met skigebieden als Sankt Anton etc. Daar staat soms wel 50 kilometer niet aangegeven van wat er echt open is. Weet niet of dit andere regeling ofzo is. Maar bij Brandnertal in ieder geval niet want Brandnertal heeft 55 kilometer piste en dat staat hier ook, alleen staat hier 15 kilometer minder aangegeven.

A winter without powder isn't a winter!

Plaats een reactie