Reviews Jasná Chopok

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.2 op basis van 6 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, voldoende off-piste, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Matig bereikbaar en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Jasná Chopok?

Reviews van gebruikers

Skijasna
24 mei 2020 · 18:26

Al 4 winters in Jasna.

  • Er wordt zeer veel geïnvesteerd in het gebied, liften zijn allen zeer modern, nieuwe restaurants, enz. Zeer betaalbaar tegenover de Alpen. Heel goede offpistes die gemakkelijk te bereiken zijn vanaf de hoofdgondola.
    -Het kan er zeer hard waaien. Niet iedereen spreekt Engels (of een andere taal buiten Slowaaks) Geen après zoals in de Alpen al zijn ze ook daar aan het investeren.

Zeker een aanrader voor mensen die vooral niet echt in après geïnteresseerd maar van een mooi skigebied houden!

Snowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Schoenend00s
5 maart 2015 · 14:27

Zeer goed skigebied voor een niet alpen gebied. Snelle liften goede preparatie. Helaas zijn de prijzen van zowel skipas als eten op de piste niet laag. Dit gebied zou in de alpen kunnen liggen wat opgevat kan worden als compliment. Ik zou hier graag nog eens terug gaan.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
De zware jongens & Hannibal
13 januari 2011 · 11:16

Zeer modern skigebied, Oostenrijkse normen. Mooie pistes in een vrij hoog gelegen gebied. Vooral de prijs kwaliteit verhouding is optimaforma!

Als student zijnde kost een skipas voor 6 dagen 92 euro? Daarvoor is wel een internationale studentenkaart vereist. Normaal kost een skipas 125 euro voor 6 dagen.
Skihuur aan de piste is vrij duur, maar in de skiverhuur zaakjes verder van de piste af kost het geen donder. ong. 35 euro per set per 6 dagen, wel verouderd materiaal. Topkwaliteit is ook mogelijk, kost rond de 100 euro.

Prijzen in restaurants en dergelijke zijn 1/3 van de prijzen in NL. Halve liter pivo kost rond de euro.

Apres-ski kennen ze niet, half 6 is de berg hut leeg en gaat deze sluiten.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
7 augustus 2008 · 13:55

Ga aankomend jaar voor de derde keer naar Jasna toe. Jasna is gelegen in de Lage Tatra. Vanaf Liptovsky Mikulas is het ongeveer 15 km reizen naar het skigebied. Leuk skigebied met veel afwisseling en ook niet onbelangrijk niet al te duur. Als voorbeeld een halve liter bier kost aan de piste ongeveer 1 euro. Wij gaan nooit met de auto naar Jasna toe maar vliegen vanaf Dortmund naar Krakau in Polen ongeveer 60 euro voor een retourtje. Vanaf busstation Dworze Glowny gaat hier in het weekend 1 maal daags een bus naar Jasna, wat ook goed gaat is het nemen van een taxi! Reistijd met de bus ongeveer 5 uur met taxi 2,5 uur.
Wil je meer hulp of tips mail me dan even bob.westhoven@planet.nl verder kun je ook even kijken op www.jasna.sk ook in het Engels. Tevens zijn hier de meest actuele sneeuwhoogtes te vinden. Kortom geweldig skieen!!!

Bas
3 november 2007 · 20:42

Leuk skigebied, met voornamelijk rode pisten. het gebied loopt "piramidevormig" naar de top van de Chopok toe. als het net gesneeuwd heeft, is er boven de boomgrens veel mogelijkheid om poeder te rijden. Vanaf de top op 2000 meter kun je in 1 keer de afdaling naar Zahradky op 1000 maken. jammer dat er veel sleepliften zijn, maar omdat het in maart erg rustig is, hebben we weinig van sleepliften gebruik gemaakt.

de grootste attractie van Jasna is natuurlijk de prijs, die vergelijkbaar is met Tsjechie, maar voor dat geld veel meer skigebied biedt, terwijl er minder nederlanders zijn. tussen de middag is het mogelijk om voor zo’n 6-7 euro in een restaurant te eten, incl. voorgerecht en drinken.

Als je grote Franse of Oostenrijkse gebieden gewend bent, is dit vrij klein, maar het is ook rustig, en er hangt een gemoedelijke sfeer. verder blijft de bar open tot de laatste gast verdwenen is, ook al is dit uren na de officiele sluitingstijd.

Ik ben er nu twee keer geweest, en waarschijnlijk ga ik er nog wel eens terug.

Maarten
20 december 2006 · 15:14

Zeer goed kunnen skien, niet naar toe gaan voor het apresskien.
Wel druk voor de jaarwisseling in de vakantie,(waarschijnlijk daar ook vakantie)Later rustig.
Minpunt is de afstand, zeker met slecht weer.
Voor weinig geld een goede wintersportvakantie