Les 2 Alpes 8-12 april 2013

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les 2 Alpes

Ik ben er een beetje laat mee, maar dan toch nog een reisverslagje van de vierde (en ook laatste) trip van het seizoen:

Les Deux Alpes!

Ons appartement lag in Les Deux Alpes 1800, wat iets hoger ligt dan het langgerekte centrum, maar daardoor ook wat minder dicht bij de meeste restaurants, bars en winkels. Maar goed, we konden rechtstreeks in en uit ons appartement snowboarden, er was een winkeltje, er reed een skibus en 's nachts was het eigenlijk perfect te doen om te voet terug te keren uit het centrum.

null

Appartement+skipas was 220 euro per persoon. Niet slecht, als je weet dat de skipas op zich al 211 euro kost, maar vorig jaar hadden we een gelijkaardig appartementje in hetzelfde gebouw voor 120 euro incl. skipass bij Husk. Geluk gehad zeker? :-)

Door wat conflicterende agenda’s konden we niet de hele week gaan, maar da’s blijkbaar geen probleem voor de autoreizen bij Bizztravel (die normaal van zaterdagavond tot de volgende zaterdagochtend zijn). Gewoon even telefoneren naar de receptie van het appartementencomplex dat we wat later zouden toekomen en vroeger zouden vertrekken.

De zondagavond vertrokken na een druk weekend met weinig slaap, en dan een 1000-tal km in de auto zitten… Ik heb al betere ideeën gehad :-D Gelukkig waren we met voldoende chauffeurs zodat we genoeg konden afwisselen. Voordeel was wel dat er helemaal geen verkeer was, dus de rit verliep heel vlot. Bij het toekomen in het dorp het eerste het beste hotel binnengestapt en mee aan het ontbijtbuffet aangeschoven. Dan snel ingecheckt, de ski’s voor de dames gaan ophalen en de piste op!

Jammer genoeg was het een dag om snel te vergeten: slappe beentjes, slecht zicht, moeilijke sneeuw (of het kan ook aan mij gelegen hebben). De warme chocomelk 's middags en de pintjes 's avonds waren meer dan welkom.

null

De wolken die het slechte zicht hadden veroorzaakt brachten gelukkig veel sneeuw mee, waardoor het dinsdagvoormiddag echt super was. Weerom weinig zicht, maar zalig poederen!

null

In de namiddag begon het nog harder te sneeuwen en werd het zicht nog een stuk minder dus besloten we wat lager te blijven, een klein jumpke te bouwen en wat te leren springen. Van de nood een deugd maken!

null

Op de terugweg naar ons appartement vonden we nog een iets grotere jump. Er waren duidelijk nog mensen op hetzelfde idee gekomen…

null

Het klaarde zelfs wat op en de sleeplift bleef maar draaien, dus in plaats van aan de après-ski te beginnen hebben we nog een paar uurtjes doorgedaan. Zo zie je maar dat je zelfs helemaal niet veel pistekilometers hoeft te gebruiken om je te amuseren ;-)

De volgende dag: eindelijk lente!

null

In de voormiddag nog wat poeder op en langs de pistes: zalig! In de namiddag gewoon heerlijk voorjaarssneeuw op de lagere pistes:
null

Dit is trouwens de nieuwe rode piste (Vallons 4) die van Crêtes naar het dorp gaat. Vroeger moest je ofwel via een aantal zwarte, ofwel via een lang groen pad afdalen, wat op drukke momenten op beiden voor hilarische maar gevaarlijke taferelen zorgde. Hopelijk is dat nu op piekmomenten wat verbeterd (wij waren er in een rustige week, dus sowieso geen problemen)

Tegen de late namiddag kwamen er al wat sluierwolkjes, maar na een dagje kilometervreten toch even gestopt aan de Pano Bar. Elke dag worden daar op 2600m hoogte vanaf 15u zware beats de bergen ín en vanaf 17u zatte mensen de piste àf gestuurd. Speciaal :-D

null
null

Donderdag: dreigende wolken, natte en plakkerige sneeuw, maar het heeft wel iets, zo’n weer in de bergen:

null

Vrijdagochtend: de laatste voormiddag voorspelde ideaal te zijn: iets frisser, zonnetje, en 's nachts had het wat bijgesneeuwd. Vroeg opgestaan om zo snel mogelijk tot helemaal boven te gaan. Toen we onderaan de gletscher toekwamen bleken de liften daar zelfs nog niet open, maar niet getreurd, de pistes in de Jandri-sector (tussen 3000 en 2600m) lagen er subliem bij:

null

Daarna toch es helemaal tot boven geraakt:

null

Zalige racepistes, prachtig uitzicht, maar eigenlijk waren we intussen helemaal verknocht aan de Jandri, dus daar nog even zo veel mogelijk afdalingen gemaakt:
null

Kortom, een ideale afsluiter voor een wisselvallige week en een super seizoen!

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Leuk om te lezen en mooie foto’s!

een erg mooi verslag!:)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Dankjewel voor het verslag!
mooie foto’s!

Leuk verslag!

Leuk verslag hoor…

Is het al weer winter? :p

Een werkweek op een andere manier… Aardige foto’s en leuk bondig verslag! Beter laat dan nooit!;)

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

Leuk om te lezen thnxs. Was t appartement een aanrader?

euh... doen!?

@Antoine: Typisch Frans: we waren met 5 en hebben 2 appartementjes voor elk max 5 personen genomen. Op die manier plaats zat :-)

Geek, Snowboarder, iPhone developer

@Lieven : figures… :-)

euh... doen!?

Mooi verslag!

Click. Click. Peace

Mooi! thanks

Dank voor het verslag! Is die toffe boardercross bij de Jandri 4 er toevallig nog? Daar ben ik destijds denk ik ontelbaar vaak naar beneden gegaan. Maar dat je je als snowboarder helemaal kon vinden in de Jandri begrijp ik volledig!

Ooh, niet gezien! Wel die langs de Toura, maar die lag ook al op een andere plek dan vorig jaar. Hoe dan ook: speelterrein genoeg daar ;-)

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Boek je dan elk jaar een last minute? Zijn er dan nog genoeg ?
We zijn met een klein groepje van 3 die de eerste week van de paasvakantie wil gaan snowboarden, met een beperkt budget moesten we de keuzes maken ofwel in een mindere sneeuwzeker gebied te boeken ( les sybelles) ofwel wachten op een last minute en naar Tignes, Val torens, … te gaan.

Boek je dan elk jaar een last minute? Zijn er dan nog genoeg ?
We zijn met een klein groepje van 3 die de eerste week van de paasvakantie wil gaan snowboarden, met een beperkt budget moesten we de keuzes maken ofwel in een mindere sneeuwzeker gebied te boeken ( les sybelles) ofwel wachten op een last minute en naar Tignes, Val torens, … te gaan.

brahimchiairi op 15 jan 2015 02:31

Niet elk jaar. Als we op voorhand een goede deal vinden, is het vaak al goed genoeg. Ook vind je last minute niet altijd iets (goedkoop) in de hoge gebieden. Hangt af van te veel factoren (o.a. Europese schoolvakanties)

Vorig jaar vonden we bv. niets in een traditioneel hoog gebied dat echt goedkoop was, dus hebben we het goedkoopste genomen dat we konden vinden (110€ pp voor appartement + skipas) en we hebben een heerlijke week gehad: https://www.wintersport.nl/forum/topic/154651

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Plaats een reactie