BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Evasion - Mont Blanc

Reviews Evasion - Mont Blanc

79% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3696 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, goede mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste, eenvoudig bereikbaar en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Veel vlakke stukken en weinig après-ski.

Wat vind jij van Evasion - Mont Blanc?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast030
    Gast030 3 februari 2018 · 21:59

    Na tientallen jaren in alle grootste gebieden van Frankrijk te zijn geweest, wilden we nu iets authentieks en met meer natuur en bossen. We hebben gewacht met boeken (2 weken van tevoren) dat we zeker wisten dat er genoeg sneeuw lag. En dat lag er begin 2018! Wij waren in de laatste week van januari 2018 in Megeve. De skigebieden zijn redelijk eenvoudig en voor vergevorderden per stuk in een dag te doen. Dan heb je veel kilometers per dag en elke dag een ander gebied. Ze zijn per gebied goed afgestemd, maar met elkaar niet verbonden. We hebben nergens gewacht. De liften zijn op cruciale plaatsen debrayable (snel), maar de meeste zijn tientallen jaren oud en langzaam. Niet erg omdat we nergens wachttijden hadden. Er is constant een prachtig uitzicht op de Mont Banc en de Domes de Miage. Werkelijk fenomenaal. Als je huisje niet dichtbij een piste ligt of verder van de skibus is een auto noodzakelijk. Er zijn gratis parkeerplaatsen als je het goed uitzoekt. Het skigebied van Les Contamines is een half uur rijden, en ook weer anders (hoger). Verbonden met Hautaluce aan de andere kant. Genoeg kilometers voor een dag. De laatste dag deden we het gebied van Praz sur Arly op 5 minuten rijden van Megeve. Daar krijg je op de skipas Espace Diamant nog eens 192 kilometers voorgeschoteld in een makkelijk gebied. Voor kilometervreters erg leuk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast630
    Gast630 6 maart 2017 · 20:26

    Mooi, sfeervol skigebied met geweldig uitzicht op de Mont Blanc. Afdalingen zijn in vergelijking met andere Franse gebieden wat aan de korte kant. Afgelopen krokusvakantie was het erg rustig in vergelijking met de drukte die we in Oostenrijk gewend zijn. We hebben vrijwel nooit hoeven te wachten op een lift. Sommige liften zijn wat verouderd en langzaam, maar erg storend is het niet. Vooral de pistes rond Cote 2000 bij Megeve zijn rustig en heel mooi.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast218
    Gast218 22 februari 2015 · 12:41

    Heel mooi skigebied, met veel mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderd. Rustige pistes vooral tussen Rochebrune en Côte 2000. De sneeuwhoogte was 1m in het dal en 2m op de berg en temperaturen die vrijwel altijd onder 0 graden waren. Uitstekend geprepareerde pistes, veelal door de bossen, en over het algemeen goede liften. Het aantal moderne liften zou wat meer mogen zijn. Ook langlaufen en sneeuwwandelen is heel goed mogelijk; in het dal tussen de 2 bergruggen is een gebied met gespoorde loipen van in totaal 20km variërend van groen tot en met zwart. Door de grootte van het gebied niet alles kunnen skiën, we komen zeker nog een keer terug. Bezocht in de 1e week van februari 2015.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast432
    Gast432 2 februari 2015 · 12:03

    Tof skigebied en zeer gezellige omgeving, lekker eten kopen in locale winkels met echt Franse producten. Minpunt : de infrastructuur van de liften loop sterk achter op die van vele Oostenrijkse skigebieden. Zelfs de "nieuwe" liften zijn naar Oostenrijkse normen die van 30 jaar geleden. - geen windkappen als het koud of bij neerslag toch wel welkom (ook niet aan Noordelijke bergflanken in de "koude schaduw") - geen rollers bij opstappen liften (zeker erg nuttig voor de kinderen) - geen verwarmde zeteljes (als het koud is, is dit OK) leuk maar geen must Prettige vakantie

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast890
    Gast890 18 januari 2014 · 16:55

    De pistes waren perfect gelegen en besneeuwd. De meeste liften zijn iets verouderd, maar men is bezig met ze te vernieuwen. Ik beveel dit skigebied aan iedereen aan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast539
    Gast539 21 januari 2013 · 12:52

    Ik ben in 2011 halverwege maart naar Saint Gervais geweest, en vond het te gek. Heel veel pistes, veel liften, korte wachttijden, prima eettentjes, prima sneeuw. Als lerend snowboarder zijn er genoeg pistes en lekker lange paden die makkelijk te doen zijn, en veel pistes die het je net iets moeilijker maken om zo veel van te leren. Voor de meer ervaren skiërs/snowboarders zijn er een aantal zwarte pistes, maar de rode overheersen. Off-piste ben ik nauwelijks geweest, daar kan ik weinig over zeggen.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Yannick
    Yannick 29 augustus 2011 · 21:30

    Megeve is een mooi, authentiek en autoluw dorp waar de paardenslee nog door het centrum rijdt en nog veel sjieke chalets te vinden zijn. Gezellige hotels en restaurants vind je er vast en zeker. Wij logeerden in Lodge Park hotel, een aanrader. Weet wel dat Megeve na Parijs en Courchevel, de duurste vastgoedprijzen van Frankrijk heeft. Dit is te merken aan de winkels, hotels en publiek maar ondanks het dure imago, gaat het er gemoedelijk aan toe. Geen pronterige toestanden zoals in Sankt Moritz of Courchevel. Het skigebied is afwisselend maar echter laag gelegen en slecht (eigenlijk niet) met elkaar verbonden. Mits voldoende sneeuw en een stevig budget zeker een aanrader!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Xavier van Veen
    Xavier van Veen 1 maart 2011 · 21:17

    Mooi gebied, aan de kant van megeve heb je juist meer uitgaansleven, wel prijzig, maar dan heb je ook wat, voor de rest veel restaurants en mooie pistes

    Met vrienden Skiër
  • Berend
    Berend 30 oktober 2010 · 22:32

    Super gebied voor familie. Wij zaten in Combloux in L'Oree du Piste. Ideal aan de piste baghera. We hebben weet niet vaak in het zelfde tentje gegeten mijn moeder zag daar een leuke man. Alleen maar Franse skiers maar 1 nederlands stel tegengekomen. liften perfect op 1 na de telesiege Tete du Torraz. Sloom, koud. Maar pistes zijn perfect en goede skiles (prive) een uur een eigen leraar Engelssprekende. Dus helemaal ideal voor mij