Reviews Baraque de Fraiture

37% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6.3 op basis van 28 beoordelingen.

Sterke punten: Buitengewoon makkelijk bereikbaar.
Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, weinig après-ski, druk, minder kindvriendelijk, beperkte off-piste, matige variatie in pistes, niet sneeuwzeker en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Baraque de Fraiture?

Reviews van gebruikers

Gast297
1 februari 2019 · 19:30

Eenvoudige afdaling, maar wachttijden zijn echt rampzalig.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast880
19 januari 2017 · 18:01

Super fijn als je eens iets anders wil doen dan indoor te gaan glijden. 20€ betaald voor een hele dag glijplezier inclusief materiaal. De mensen proberen je er in het Nederlands verder te helpen. Skieën in België is eenmaal niet hetzelfde als in Oostenrijk of Duitsland, dus verwacht geen helse afdalingen. Als je er gewoon een dagje tussenuit wil, en je gaat in de week, met voldoende sneeuw (check hun website) dan kan je je er wel amuseren. Kantine waar je voldoende keuze hebt om iets te drinken. Eten blijft echter beperkt tot hot-dogs, soep, … Wat ook logisch is als je weet dat er jaren zijn dat je niet kan skieën in de Ardennen. Parkeren kan vlak aan de piste, je moet alleen iets verder rijden dan de eerste ski-verhuurder, +/- 300m dan rechtsaf (heel goed aangeduid) en blijf het wegje volgen tot je de kantine ziet. Je parkeert op nog geen 100m van de piste en de skiverhuur (op de piste). Weekend zijn idd niet aan te raden. Als er in de Ardennen sneeuw valt dan zit namelijk heel België en Nederland daar. Maar door de week, zeker 's morgens, dan is er bijna geen volk. +/- 20 skiërs/boarders
Dus: conclusie ga zonder verwachtingen naar daar, doorheen de week, en je amuseert je er. Eet 's avonds een frietje op 1km van de piste en je hebt ook gegeten.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast880
7 november 2016 · 20:11

leuk als je eens iets anders wil dan indoor! Verwacht wel geen helse afdelingen zoals in frankrijk, … Gewoon LEUK om er even tussenuit te zijn

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast257
19 januari 2016 · 10:12

Men moet er toch éénmaal geweest zijn om te weten hoe het voelt om van een Belgische piste te glijden.

Zelf heb ik slechts 10 euro betaald om nadien meer mijn armen dan mijn benen te voelen. Sensationele sleepliften! Vooral de massale bulten en putten deden er heel wat de salsa dansen…

Aanrader als je eens goed wil lachen!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast775
3 januari 2015 · 15:05

Ik ben overlaatst geweest in de kerstvakantie. Voldoende sneeuw (ongeveer 20-25cm). Toen we net onze skimateriaal hadden afgehaald viel er delen van een ski uit elkaar. We zijn tenslotte terug moeten gaan om dit laten vermaken. We hebben dan nog 1 km moeten wandelen en zoeken waar de piste exact was. Geen goede aanduiding en ver van het skiverhuur gelegen. Toen we er eindelijk waren hadden we geen liftpasjes. Dus hebben we maar een 4 tal keer in 2uur naar beneden kunnen skien. er stonden ook ontzettend lange rijen voor de liftjes waardoor de hele breedte van de piste werden versperd.
We hebben toch nog plezier gehad. En een mooi uitzicht. Ik weet zeker: wanneer je niet in de vakantie gaat het allemaal wel vlot zal gaan.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast378
27 februari 2013 · 16:52

vandaag (27/2/2013) nog eens gaan boarden op “baraque de fraiture”. vorige week ook al geweest (skien). Er lag vandaag zo’n 40cm sneeuw. Ideale omstandigheden om nog eens van de heuvel te glijden (een berg kan je dat niet noemen he). Er was niet al te veel volk, en toen de mist opklaarde was het heel aangenaam. Ze hadden blijkbaar de cafetaria ook aangevuld want nu kon je wel degelijk wat eten. Ook vandaag was iedereen zeer vriendelijk en behulpzaam. Hopelijk kan ik dit seizoen nog een keertje gaan. just for fun.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast378
20 februari 2013 · 19:25

dit is de website van Baraque de Fraiture: makkelijk om info te verkrijgen over sneeuwhoogte, open of gesloten, telefoonnummers, ligging, …
http://www.ski-baraque.be/accueilski_nl.html

Snowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast378
20 februari 2013 · 19:09

Ben op 20/2/2013 gaan skiën op de Baraque de Fraiture. Gewoon een dagje er tussen uit. Ga al jaren skiën in Oostenrijk en Frankrijk, maar een vergelijking gaat natuurlijk niet op. Leuk om een dagje op je latten te staan in plaats van indoor naar Landgraaf te gaan. Prijs zeker ok, 12€ voor een hele dag (exclusief materiaal). Er is een grote cafetaria voorzien. Drinken is er geen enkel probleem, maar om te eten stelt het er niet zoveel voor. spijtige zaak.
Aan de liften staat er altijd iemand om de lift aan te geven. De mensen die de piste, cafetaria en loket open houden zijn vriendelijk en 2-talig. Er is een grote parking voorzien.
Zeker een aanrader om eens een dagje te gaan skiën op natuurlijke sneeuw in de open natuur. Grote uitdagingen ga je er niet vinden maar je bent wel dichtbij huis en het is er wel fun.
Ik ga zeker nog eens terug voor een dagje, zeker tijdens de week, bijna geen mensen op de piste, geen wachtrijen aan de lift, perfect zo! ! ! Er lag trouwens genoeg sneeuw, +/- 25cm.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast455
21 januari 2013 · 21:27

en even een reactie op ‘mensen hebben er niks te zoeken als ze klagen op alles daar’

even positieve laten horen,men logement was heel goed, dus klaag niet zo maar, en waarom was het logement goed: omdat het gezellig was,goede kamers,goed eten en ze verstonden/spraken redelijk wat Nederlands(ff zeggen,men Frans is redelijk goed,maar is toch wel eens leuk)

waarom dus skipiste slecht: na zo vele jaren nog geen fatsoenlijke liften en aantal liften,en het onaangepaste skiverhuurcenter (geen plaats voor te passen, te traag), en rien de néerlandais

Snowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast455
21 januari 2013 · 20:52

Traag is het woord dat het beste alles hier beschrijft, en dan heb ik het niet over de piste,dat weet je op voorhand, maar wel over de aanschuifrij aan die liften en dat verhuurlocatietje aan de hoofdpiste.

Sta ik daar 2 uur aan te schuiven(50 mensen voor mij),om dan te zien dat er aan de kassa een klein plakkaatje hangt met geen snowboards meer.Durft die kassierster nog te zeggen dat ze toch geen grotere plaat moet hangen.Ze heeft het mogen horen en heb zo veel mogelijk mensen weggestuurd uit die rij.

Het enige snelle dat er was waren de veringen van die liftjes die niet meegaven en de mensen kattapulteerden.

Nooit meer skieën in de Ardennen

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast392
21 januari 2013 · 19:36

Ieder jaar, als het even kan, springen wij in het weekend in de auto met het gezin om binnen 2 1/2 uur rijden op gehuurd materiaal in de ardennen naar beneden te glijden. Zolang je het geen skieen noemt, is het hartstikke leuk, zeer laagdrempelig en knullig. Na afloop warme wijn, frietkot aan de rotonde of hapje eten in Maastricht. Mensen die zeuren over de kwaliteit van de lift, het materiaal of zelfs de papieren ski-ticket hebben het niet begrepen en hebben er eigenlijk ook niets te zoeken. En ja, wij skieen ook in Italië, oostenrijk, duitsland en Frankrijk, dus vergelijkingen maken is niet zo moeilijk…

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast650
9 december 2012 · 21:36

Ik woon hier in de beurt, ik kan jullie reacties onderstaand allemaal goed begrijpen. Op dit moment ligt er meer dan 20 cm sneeuw. Ik raadt ook alleen maar aan door de week te komen, niet tijdens vakanties en bij meer dan 15 cm sneeuw. De piste ligt er dan prachtig bij, geen uitstekend gras. Stenen zijn verwijderd voor groot deel, nagenoeg geen of weinig mensen. En heerlijke sneeuw. Tenminste dat was afgelopen week het geval. Raadt je tevens aan om na 4 hu te komen, ben je goedkoper uit, en is het veel rustiger.
Feit is namelijk dat piste verlicht is. En dat je na 3 hu skiën het wel gezien hebt. JE kan dan makkelijk een 30 tal afdalingen maken. …
Als er vragen zijn. Laat het me weten

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast828
6 december 2012 · 10:20

Mooi gelegen en piste van 1km. lange wachtrijen aan lift.
Liften vallen gemakkelijk uit. helaas werken ze dan niet door na sluitingstijd (ondangs het vele volk) om deze te herstellen tegen de volgende dag. Gevolg superlange wachtrijen tot 3 u in de namiddag … iedereen over 1 sleeplift. Cafetaria zeer onvriendelijk. ze werken niet graag volgens mij.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
PaulE
18 maart 2012 · 00:18

Door de wel heel erg lange rijen bij de skiverhuur een de sleeplift besloten wij op zondag 15 februari 2009 ons geluk elders in de Ardennen te beproeven op de piste van Thier des Rexhons bij Spa voor onze allereerste skikilometers ooit. Bij Thier des Rexhons was het allemaal een stuk rustiger, al was de capaciteit wel minder vanwege een schotellift i.p.v. een ankerlift zoals bij Baraque de Fraiture.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
De Schaarleuders
4 januari 2011 · 20:03

Een leuke meevaller dat wij, tijdens een weekje met een grote groep vrienden in de Ardennen, op Baraque de Fraiture konden skiën/snowboarden. De piste is voor beginners erg leuk, voor gevorderden is het meer vals plat ?.
De sleeplift is voor beginners en snowboarders een regelrechte ramp. Je wordt aan het begin gelanceerd en daarna is het voornamelijk bobbels waarop je moeilijk evenwicht kunt houden. Menigeen valt er dan ook uit.
Maar eenmaal boven is het toch een leuk tochtje zo naar beneden.
Het restaurant heeft geen gezellige uitstraling en is meer een sportkantine. Maar er is wel eten en drinken.
Verhuur van de spullen is prijzig. Voor 2 personen een dagpas en huur van snowboards ben je 56,- euro kwijt. Dus mocht je zelf spullen hebben, neem die dan mee.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Willem
28 december 2010 · 12:00

We zijn er de woensdag voor de kerst geweest.
De omstandigheden waren redelijk.
Het ijzelde de hele dag.
Wel lag er een goed pak sneeuw van zo`n 40 a 50 cm dikte.
Het gebied is vanuit Dordrecht in 2,5 uur aan te rijden.
De prijs-kwaliteitverhouding is geweldig.
Het gebied is niet groot, de pistes niet zwaar en de sleepliften niet nieuw, maar daar betaal je ook niet voor.
Mijn oudste zoon (8) heeft er in 1 dag skiën geleerd. De jongste is ook een heel eind.
Ondertussen had ik nog tijd en gelegenheid om mijn moves op het snowboard te doen.
De kantine is niet super, maar je kunt er lekker ff een warme hap halen.
Het personeel was aardig en behulpzaam.
Bij de liftten hoeften we nooit ons liftkaartje uit onze zak te halen.
Enige minpunt was de weg naar de piste die door de ijzel zo glad was dat ik sneeuwkettingen moest gebruiken om weg te komen.

Met familieSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
27 december 2010 · 19:41

Leuk skigebied als opwarmertje voor een langere skireis naar de Alpen.
Een half dagje plezier op de piste is echt voldoende.
Nadeel is wel de hele lange wachttijd aan de sleepliften.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Elly van de camp
2 december 2010 · 15:47

Als er sneeuw ligt gaan vaak met de hele familie (18 personen) een weekendje skien, snowboarden en sleeen, wandelen (voor degene die niet willen skieen ed) hier.
De leeftijden liggen tussen de 6 en 70 jaar en iedereen vindt het gezellig en leuk!
Bij sunparks (Vielsalm) huren we dan wat huisjes voor een leuke last minute prijs.
Echt een aanrader, het is niet zoals in Oostenrijk ofzo maar de sfeer zeker wel.
Je maakt het met elkaar gezellig.

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
15 maart 2010 · 12:52

ik ben er geweest maar de liften waren open maar we gingen skieen in beneden was geen sneeuw we hadden op gras geskied skies konden we weggooien zowat. boven lag uiteindelijk 3cm beneden 1cm maar op de piste niks (letterlijk)

7 maart 2010 · 00:18

Enkele weken geweest.

3 liften, voor de BENELUX zeer snelle liften, zijn wat oud maar worden naar het schijnt vervangen binnen enkele skiseizoenen.
Voor beginners is het een uitstekend skigebied met oog op het echte werk in de alpen. Voor gevorderd is het een opwarming met het oog op de hoge bergen. Schitterend om weer eens de feeling van het ski?op te doen, om er terug in te komen dus. Zeer goed qua prijskwaliteit.
Trouwens ik raad je de avond ski zeker aan. Zeer goed verlichte piste.

De 2de piste bevat meer bulten & jumps en is ook leuk.

De wachttijd bij de liften (ik kwam in een zeeer zeer! druk weekend) is soms wat lang maar dit word omgezet in een snelle treklift.
er lopen 2 liften naast elkaar die vanaf het einde van de piste je meteen tot boven trekken. De 2 lift trekt nog iets hoger dan de eerste.

Het ‘babyliftje’ gaat iets trager omdat de kinderen en beginners er minder snel zouden afvallen. Daar staat vaak wel een langere wachtrij.

Er is weinig sfeer, maar met vrienden moet je maar sfeer maken ?.

Het restaurant/bar is compleet sfeerloos, enkel op winst gericht. Wel proper.

De skiverhuur loopt niet altijd zo vlot maar is wel best te doen. Deze zijn ook niet zo gemoderniseerd zoals in Oostenrijk of Frankrijk maar ja we hebben nu in Belgi?ok niet elke winter sneeuw genoeg he.

Prijskwaliteit is dit echt uitstekend. Ski?van 9 tot 20 uur voor maar!!! 10 euro.

18 februari 2010 · 10:14

Ik ben dinsdag 16 februari wezen ski?met mijn zoon van 6 en het was super! Natuurlijk mag je zo dichtbij geen kilometerslange pistes met voldoende niveauverschil verwachten, maar evengoed hebben ze hier en daar wel wat uitdaging weten te cre?n (zeker voor de wat onzekere ski?). Hoewel de rijen bij de liften lang waren (zeker een kwartier), was de sfeer heel gemoedelijk en het personeel erg vriendelijk. Toen bleek dat mijn zoontje t?oe was om nog in de sleeplift te gaan, mochten wij mee naar boven rijden met een pistebewaker in zijn ‘auto’. Het zijn twee leuke pistes die redelijk dichtbij liggen om gewoon ‘even’ een dagje te gaan ski? Absoluut een aanrader!

18 januari 2010 · 16:42

SUPER SLECHT!!!

Wij zijn vrijdag 15 januari 2010 geweest. Op internet stond dat het geopend was, omdat er zogezegd 5 tot 10 cm. sneeuw zou liggen. Nou, dat hebben we geweten!!! Alleen heel veel ijs, het gras kwam er door. Het was echt LEVENSGEVAARLIJK!!! We hebben 1 afdaling gemaakt en ook weer te voet terug naar boven gegaan, omdat het allemaal veel te gevaarlijk was.

Ik raad mensen die van plan zijn om een keer naar Baraque de Fraiture te gaan, eerst even te bellen of zo, om te vragen of er genoeg sneeuw ligt, want dit was echt geen doen.

Het was weggegooid geld!!!

17 januari 2010 · 22:39

Slecht…
We zijn hier een dagje gekomen om te skien en we hebben 80 euro betaald voor 3 personen (2ski 1snowboard) we hebben een dagpas genomen en we zijn in totaal 7 keer naar beneden gegleden. piste was levensgevaarlijk door veel te weinig sneeuw en de ski’s waren veel te oud… onvriendelijke mensen, wachttijden tot een uur aan de liften.
slecht dus…

10 januari 2010 · 06:38

Ben hier afgelopen vrijdag geweest, sneeuw lag maar 4-8cm hoog maja goed, kwamen aan om 11u s’morgens helemaal niks moeten aanschuiven voor de ski’s (18&curren? heb mezelf een paar funski’s gehuurd die waren 20¤ voor een ganse dag 11u/19u en incl. skipas voor de liften. super dus qwa prijs/qwaliteit. zijn dus 2 pistes 1tje wat gwn lkkr breed is en gematigd naar beneden gaat en 2de is iets langer, stijler, meer hobbels en aangelegde jumps, ook veel steenen wel wat erg hoog uitstaken naar mijn mening ben er tegen 1tje opgekomen en flink op men bek gegaan =) kijk dus uit voor de steenen op die lange piste !! de korte heeft er minder last van maar toch ook nog, de weg naar boven op de liften is ook bezaaid met steenen niet echt prettig voor met “eigen materiaal” over te gaan denk ik zo ? die funskies wat ik had gehuurd hadden dieppe groeven aan de onderkant gekregen erdoor!! echt erg !! Maja gehuurd dusja ? blijve gaan !! whoehoee!! ik heb nooit echt lang moeten aanschuiven was nooit meer dan max 50man op de piste, En vanaf 18u gaat het licht er aan op de piste (wel alleen op de kleine) ma die is wel goed verlicht dan ? Topdag dus !! caftetaria heeft geen breed aanbod: soep, warme choco, frisdranken, hot-dogg, bier, gluhweinn, chips, snoep and thats it ? wel goedkoop prijzen vari?n van 0,50¤ cent tot 2¤

16 februari 2009 · 08:29

Ik ben hier afgelopen zaterdag geweest. De verhuur ging om 9 uur open en om kwart over 10 was er nog voldoende materiaal. We hebben ski’s en snowboards gehuurd, kleding is er niet te huur. Er zijn twee plaatsten om materiaal te huren. Aan de weg en op de piste. Ik denk dat het aan de weg wat goedkoper is, wij betaalden voor ski’s geloof ik 10 euro voor de hele dag. Maar met skischoenen aan is het nog best een stuk lopen naar de piste. De wachttijden bij de liften vielen erg mee en we hebben een super leuke dag gehad!

1 maart 2008 · 11:16

Wij zijn hier vorig jaar geweest het zijn mooie pistes en lange rijen voor de lift als er sneeuw ligt is het er heel erg druk
echt alleen voor beginnen en de pistes zijn niet echt stijl in oostenrijk zijn dit soort pistes nog geen eens blauw

roman bussem
27 september 2006 · 09:44

Ik ben hier een paar jaar geleden met mijn vrouw en mijn schoonmoeder en mijn zwager geweest. het is een leuk gebiedje om doordeweeks te skieen. in het weekend te druk.
probeer je eigen skies mee te nemen want toen wij er waren moest je meer dan uur wachten voor dat je skies bij het gebiedje kon huren.

Jo
21 augustus 2006 · 09:56

Positief; het is eens leuk om naar beneden te glijden en eten en drinken vallen qua prijs wel mee

Negatief; het is wel jammer dat als er als eens sneeuw ligt ze er zo weinig aan doen, totaal geen vriendelijke mensen
en dan ja die pistes??
ma ja al bij al nog een mooie dag beleefd en plezier maken doe jezelf toch