Reviews Hafjell

% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 9.5 op basis van 2 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, kindvriendelijk en erg sneeuwzeker.
Zwakke punten: Beperkte off-piste en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Hafjell?

Reviews van gebruikers

JaccoSperling
19 maart 2017 · 17:47

Een geweldige ervaring!!! skigebied is niet heel spannend maar wel heel chill en de offpiste mogelijkheden zijn onvoorstelbaar dat maakt het gebied 3x zo groot. Wie hier alleen komt om te skieen doet het land te kort en het is ook zeer aan te raden om andere dingen te doen ( hondeslee, langlaufen, de olympische onderdelen bezoeken)

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Aad Kraakman6 oktober 2011 · 16:22

Zat vanwege mijn werk in Noorwegen en ben toen een dag wezen skiën in Hafjell. 's Morgens direct met de eerste gondel omhoog en de hele dag heerlijk kunnen skiën op goed geprepareerde, mooie brede pistes. Er is dus 1 Gondelbaan en verder enkele stoeltjesliften en nog wat slepers. Voormalige Olympische afdaling is zeker wel een uitdaging. Verder een leuk gebiedje voor families of zomaar voor een weekendje. We waren er begin februari, waardoor om een uur of drie de verlichting op enkele pistes aanging. Al met al heerlijk relaxed en onderaan de piste nog een biertje gedaan, dat mag je niet met aprés ski vergelijken, en dat biertje was voor Noorse begrippen echt niet duur.

Met partnerSkiër
Martijn
8 januari 2007 · 22:40

Hafjell is uitstekend voor beginners en voor families. De pistes zijn over het algemeen vrij makkelijk en er zijn vrij veel verschillende routes en variaties mogenlijk. goed voor de rustige skiier dus. De dalafdalingen zijn vrij lang zo’n 5km. vergevorderde skieers moeten hier niet zijn, die kunnen beter naar Kvitfjell. Voor de kinderen wordt in Scandinavie veel aandacht gegeven, de kinder scholen en opvang zijn erg goed. Offpiste beperkt zich alleen tussen wat route’s tussen de bomen die snel verspoord zijn. De nieuwe gondel heeft de wachttijden totaal laten verdwijnen.
Het voordeel van Hafjell zit m in het aanbod voor snowboarders. Overal echt overal schansjes richeltjes en bospaadjes , gewoon onbeperkt. Daarnaast is er ook een dodelijk goed funpark voor beginners tot gevorderde. Als je geen 720 kan draaien ben je hier eenzaam (zoals ik dus) Die noren zijn zo goed in freestylen! de hele dag door saltos en 720’s, zelfs mennekes van 10!!
Apresski is niet zoals in Oostenrijk maar meer pub-achtig. Woody’s heeft daarbij het goedkoopste bier zo en beetje in Noorwegen: 6 Euries voor n halve liter.