Reviews Isola 2000

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6.8 op basis van 5 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, laag prijsniveau, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, weinig après-ski, veel vlakke stukken, beperkte off-piste, matige variatie in pistes en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Isola 2000?

Reviews van gebruikers

Gast842
4 maart 2019 · 23:07

Ik vind het een fantastisch wintersportgebied voor max 3 dagen. Dan heb je het wel gezien. Gelukkig ligt auron, valdeblore hier ook niet ver vandaan.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast169
7 januari 2013 · 22:30

Isola 2000 is een prima en redelijk groot skigebied in de Mercantour vallei waarin skiërs en snowboarders van ieder niveau zich gemakkelijk enkele dagen kunnen vermaken op de 150km aan pistes en is hiermee tevens het grootste skigebied van de Mercantour Vallei.
Wij bezoeken dit gebied meestal om er 1 dag te skiën (30euro) waarbij we dan op-en-neer rijden vanuit Cannes aan de Middellandse Zee (reken op 2,5uur reistijd ondanks wat Google Maps je als reistijd aangeeft). Vanuit Nederland zal je dit skigebied eigenlijk nooit bezoeken (mits je op Nice vliegt), gezien de Mercantour Vallei niet vanuit het Noorden te bereiken is omdat de Col de La Bonette 's winters gesloten is en je de skistations Auron en Isola 2000 enkel vanuit Nice kan bereiken over de M2205. Het voordeel van Auron t.o.v. Isola 2000 is wel dat je hier, wanneer je dit wilt, niet de berg op hoeft te slingeren met je auto en in het dal in het dorp Saint Etienne de Tinee (1150m) kunt parkeren en direct met de cabinebaan naar boven kunt om in het skigebied te komen. Dit bespaart je zo’n 40min reistijd naar Auron t.o.v. Isola 2000 ondanks het feit dat Auron een stuk noordelijker is gelegen (en hierdoor verder lijkt).
Zoals beschreven hier op Wintersporters.nl is Isola 2000 ten opzichte van Auron een gemakkelijker skigebied, dit komt door de veelal minder steile, bredere en meer glooiende pistes (veelal blauw). Beginnende skiërs of snowboarders kunnen hier prima uit de voeten en is er eigenlijk altijd een ‘makkelijk’ alternatief om naar beneden te komen. Wel moet de opmerking worden gemaakt dat er in Auron veelal minder sneeuw ligt als in Isola 2000, wat mede komt door andere ligging en het feit dat Auron verder in de Mercantour Vallei ligt verscholen en minder profiteert van hevige sneeuw depressies vanuit het oosten vanaf de Italiaanse Po-vlakte (retour d’est). Auron vangt enkel sneeuw bij storingen vanuit het zuiden, waarbij Isola dus ook een goed pak sneeuw vangt bij storingen vanuit het Oosten. De laatste 5 jaren ligt hier echter aan het begin van het seizoen al een zeer goede basis (+200cm). Het skistation is redelijk overzichtelijk door het feit dat er niet extreem veel liften zijn, wel zijn deze veelal wat ouder en hierdoor langzamer als de allernieuwste verwarmde 6ers of 8ers die je veel in Oostenrijk tegenkomt. Wel vindt je in Isola 2000 modernere liften dan in Auron.
Voor de off-piste liefhebbers valt hier aardig wat te halen bij storingen vanuit het zuiden en Oosten, dan biedt Isola 200 een aantal mooie bowls (kommen), echter zijn met name de tree-runs (lariksbossen) die te maken zijn tijdens hevige sneeuwval een absolute aanrader. Veel terrein is ligt hier tot je beschikking zonder of met een korte hike. Pas echter op met de vele noordhellingen hier (sneeuw blijft wel lang goed). Freeriden lijkt hier nog niet uitgevonden, dus de poederstress tijdens goede dagen is nihil.
Ook biedt Isola 2000 de mooiste uitzichten (o.a. oude bunkers) van de gehele Mercantour en is op een heldere dag de Middellandse Zee te zien vanaf de Cime de Sistron, adembenemend mooi en ongeëvenaard in Europa.
Tot slot is het buiten de weekenden en vakanties echt enorm rustig in alle skistations van de Mercantour, echter tijdens de weekenden en vakanties wil je hier niet zijn. Alleen maar dagjesmensen uit de omgeving van Monaco, Nice, Cannes t/m Marseille (Cote d’Azur) zoeken dan hier hun heil, wat tot overvolle pistes en enorm lange wachttijden bij de liften leidt. De beste maanden om Isola 2000 te bezoeken zijn februari en maart.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Harco
15 maart 2011 · 08:18

Mooi & leuk skigebied, wij hadden een chalet gehuurd voor 10p, realiteit is dat dit best voor 6p wordt gebruikt, de gebruikelijke kleine mankementen "op zijn Frans" moet je erbij nemen, een beetje afgeleefd wel. De skiliften zijn voor een deel wel zéér verouderd (niet vernieuwd sinds mijn 1e bezoek daar in 1988…), er zijn nog steeds véél vervelende en lange sleepliften (die wel eens stilvallen) en ook een paar héél oude stoeltjes liften (klein, hard en versleten), ook het skipas systeem is verouderd (kaartje mèt foto erop), ze hebben geen electronisch controle systeem. Best de "oude" gebouwen mijden (bv Les Adrets 1+2), deze zijn ook sinds 1988 niet meer aangepast, klein, versleten enz… Kortom denk ik dat Isola wel dringend werk zou moeten maken van venieuwing in infrastructuur en verblijven om concurrentie te kunnen aangaan met andere gebieden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
A Naaldwijk
19 februari 2011 · 19:14

Mooi skigebied met o.h.a. prettig weer.
Wij hadden een all-inclusive hotel direct aan de piste, erg prettig.
Met het vliegtuig naar Nice, en dan met de bus(vooraf reserveren!) of de taxi in anderhalf uur naar Isola.
De pistes zijn niet moeilijk dus ook voor beginners is het hier goed toeven.
Goed geprepareerd en nooit lange wachttijden.

Wil je eens wat anders, ga dan eens naar Isola !

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring