Videoverslag La Bresse Hohneck, Kastelberg, 27 december 2010

Dit onderwerp gaat over de bestemming La Bresse Hohneck

Op de terugweg van Pila in the Sky (Aosta, Italië ) zijn we op 26 december 2010 één dag gaan skiën in Métabief, in het Jura-gebergte in Frankrijk.
https://www.wintersport.nl/forum/topic/49524
Door de slechte sneeuwcondities en het weinige aantal liften wat open was besloten we op 27 december 2010 te gaan skiën in La Bresse Hohneck in de Vogezen.

Het was helaas te druk om behoorlijk te kunnen skiën. De wachttijden bij de kassa en daarna de liften liepen op tot wel een half uur. Maar met deze mensenmassa hadden ze in Winterberg of Willingen ook grote problemen gehad. De sleep- en stoeltjesliften zijn voor een groot deel nostalgisch en hadden veel last van mankementen. Sommige pistes waren ijzig met veel valpartijen tot gevolg.

Omdat we genoeg hadden van het niet kunnen skiën, besloten we hoog op de berg te blijven en voor het eerst in ons leven kite skiing te zien op de Kastelberg.

null

Veel van de skiërs in de volgende twee video’s, die berg op- en af voortgetrokken worden door vliegers, hebben we gezien.

's Avonds is het skigebied nog extra lang open gebleven ter compensatie van de extreme drukte overdag.

Toch lijkt het mij wel een leuk skigebied. Het is niet zoals in Winterberg, waar alle pistes te midden van beschutting biedende bossen liggen. Maar meer zoals Willingen met wat langere afdalingen, skiwegen door de bossen en weidse uitzichten bij de top van de berg. Kortom veel variatie qua natuur. Verder is het kijken naar de kite skiing een niet te versmaden onderdeel van een skidag in La Bresse.

Meer beelden en ervaringen van het skigebied heeft Lieven in zijn verslag over La Bresse in december 2011 geplaatst:
https://www.wintersport.nl/skigebieden/labresse/forum/topic/…

Plaats een reactie