Reviews Marmot Basin

0% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6 op basis van 1 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, rustig, geen vlakke stukken en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Matig bereikbaar en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Marmot Basin?

Reviews van gebruikers

SLMP
15 januari 2020 · 00:35

Afgelopen kerst & oud-nieuw 2019 hebben wij Marmot Basin bezocht. Marmot is het skigebied nabij de plaats Jasper.
Het was een pakketreis geboekt via OAD. Het betrof een vlucht met KLM, vervoer van Edmonton naar Jasper en terug. Vervoer van een koffer + ski uitrusting en een skipas voor 6 dagen. Ook hadden wij een hotel met los nog bijgeboekt ontbijt. Wij waren ca EUR 1100 per persoon kwijt, best een goede deal! Zeker omdat het met kerst een nieuwjaar een dure periode is, en alles los boeken waarschijnlijk veel duurder zijn…

De lijndienst met KLM van Amsterdam naar Edmonton duurt ongeveer 8,5 uur. Je komt aan het einde van de middag aan en dan moet je nog ca 4 tot 4,5 uur rijden naar Jasper. Je kunt een shutle bus nemen (inclusief bij OAD) maar voor ca EUR 33 meer heb je via OAD voor een week een nette huurauto. Je bent dan veel mobieler ter plaatse. Let op: er is gedurende de dag wel een skibus van Jasper naar het skigebied, maar deze bus gaat maar een paar keer per dag… Het skigebied zelf ligt ongeveer een half uurtje rijden buiten Jasper. De reis van Edmonton is prima te doen, maar kan vermoeiend zijn na een lange vlucht (vooral het laatste stuk is pikdonker). Het beste kun je nog even de tank volgooien in Hinton en nog wat eten inslaan. Hinton is de laatste grote plaats voor je het national park ingaat. Tanken & eten is in Jasper wat duurder.

Jasper zelf is een leuke plaats, voldoende restaurants en enkele bars. Ook is er een openbaar zwembad.

Het skigebied van Marmot Basin ligt zoals gezegd circa 30 minuten rijden van Jasper. De rit naar het skigebied is geen straf, de natuur is prachtig en het is niet druk. Huur beter wel een 4x4 auto want als er sneeuw ligt maakt men de weg wel tijdig schoon, maar zeker niet sneeuwvrij.

Marmot Basin is middelgroot skigebied, prima voor een week. Tochten kun je er niet echt maken want alles komt uiteindelijk weer onderaan het restaurant uit bij de parkeerplaats. Parkeren kan trouwens op de berg, P1 tot P4. Wij reden steeds naar P4 omdat je daar vanaf de berg tot aan de auto kunt skien. Maar P1 tot P3 is ook prima te doen, max 5 min lopen naar de piste.

De pisten zijn goed geschikt voor beginners en kinderen. Veel relatief minder steile stukken. Bovenop de berg zijn er meer steile stukken (offpiste) voor experts. De sneeuw was in de week dat wij er waren prima. Iedere dag lag alles er prima bij. Er zijn niet al te veel liften, maar in tegenstelling tot de Alpen kun je hier via 1 lift vaak wel 3 of 4 afdelingen nemen. Dus meer variatie. Door het bos, offpiste, alles is mogelijk. Echt zoals je van skien in Canda verwacht.

Positieve punten na een week skien in Jasper:

-Rustig, wachttijden zijn er nauwelijks;
-Zeer goed geschikt voor kinderen, wij hebben ook een Nederlandse skilarares gezien;
-Vriendelijke mensen;
-Niet duurder dan Oostenrijk of Zwitserland;
-Geweldige sneeuw en natuur;
-Weer eens wat anders dan Oostenrijk of Zwitserland.

Nadelen:

-Liften zijn niet zo modern, dus geen verwarmde stoelen of een overkapping;
-Skipassen scannen ze handmatig iedere keer dat je bij de lift komt, dus niet zoals in de Alpen met een handsfree chipkaart;
-Koud, meestal overdag tussen -5 en -15. Maar weinig wind dus met goede kleding en wat handwarmers (hothands, via Amazon.de te bestellen) best te doen;
-Eten in Jasper was prima, maar op de pisten was het restaurant aanbod beperkt (veel burgers en hotdogs, niet zo mijn ding);
-Geen gezellige skihutjes langs de piste waar je even een drankje kan doen;
-Afstand vanaf Edmonton & tijdsverschil. Hou hier rekening mee als je reist met kinderen!!
-Huurauto is noodzakelijk, want skibus rijdt beperkt en er is meer te zien rondom Jasper en daar kom je niet met de skibus.

Conclusie: De reis met OAD is ons zeker goed bevallen, de prijs was juist. En misschien gaan wij nogmaals naar Canada om te skien maar dan naar een ander gebied met hopelijk wat meer moderne liften.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring