BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Golzentipp Obertilliach

Reviews Golzentipp Obertilliach

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3690 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, laag prijsniveau en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, weinig après-ski, matig bereikbaar en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Golzentipp Obertilliach?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast877
    Gast877 27 mei 2014 · 12:25

    Klein rustig skigebied met 2 prachtige afdalingen. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.Geen drukte, fantastische skischool. En supervriendelijke "inboorlingen". Prijs - kwaliteit een dikke tien.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast946
    Gast946 4 januari 2014 · 14:53

    In Maart 2013 naar dit gebied geweest. Voorheen vooral naar de grotere skigebieden in Oostenrijk/ Frankrijk geweest maar in Obertilliach hebben we echt een goede vakantie gehad. De hoofdredenen voor ons om naar Obertilliach te gaan waren: goede prijzen, mooie omgeving, sneeuwzeker (helling/ hoogte) en een gezinsvriendelijke omgeving (tussen de middag makkelijk terug komen in het hotel om de kleine te laten rusten) Het skigebied is niet heel groot maar wel gevarieerd, je hebt verschillende uitzichten en best een lange afdaling tot in het dorp. Je hebt alle pistes wel snel gehad maar dat heeft ook weer z'n charme. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden als je eens een skitour wilt maken (aangegeven vanuit het dorp). De lift medewerkers kennen je al na een dag, we hebben echt nooit in een rij hoeven staan, altijd direct door en af en toe gezellig een praatje. Het dorp is heel gemoedelijk, echt een boerendorp niet alleen maar bestaande uit hotels en appartementen. Een relaxte omgeving. In het dorp kan je deelnemen aan Biathlon clinics op de (internationale) biathlon baan die zich net buiten het dorp bevind, echt een aanrader. Er is 1 gezellige apres ski bar welke gezellig is aan het eind van de middag. Het hele dorp heeft goede prijzen (eten en drinken). We zaten in hotel Unterwoger, welke voor hele goede prijzen een vol pension aanbiedt met skipas! Concluderend: + Veel waar voor je geld (helemaal voor een gezin), + Mooie pistes, + Gemoedelijk dorp, - Lange reis door Oostenrijk (allemaal 2/3 Baans wegen vanaf de grens met Duitsland), - Alleen de piste's zijn te beperkt, het wordt aantrekkelijk door eens te gaan Biathlon'en en een dagje in een naburig gebied te skiën.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kranenburg
    Kranenburg 15 december 2011 · 12:18

    Erg mooi en gastvrij dorp Aanrader voor beginners en gevorderden Heerlijk uit eten voor betaalbare prijzen! Geen trekker voor feestgangers maar voor de echte wintersporter perfect!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • saskia
    saskia 20 november 2010 · 11:01

    Het is een klein gebied, maar heerlijk rustig. Om te leren skiën uitermate geschikt. Hotel Unterwöger is geweldig met heerlijk eten. Lienz, Sillian en Italië zijn met de auto goed bereikbaar en voor gevorderde skiërs een prima uitvalsbasis.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Pieter
    Pieter 16 november 2006 · 21:22

    Zeer mooi gelegen klein ski gebied met groot langlauf gebied (tamelijk sneeuw zeker) Zeer geschikt voor kinderen/beginners. Ander gebieden in de buurt (net over de grens met Italië 20-30 minuten met auto) Nog een goed prijs kwaliteit verhouding Het is een zeer knus dorp met vriendelijke mensen

  • Visscher
    Visscher 10 september 2006 · 00:14

    Erg mooi wintersportdorp. Wij komen er al 15 jaar. Wintersport is hier nog betaalbaar. Mensen zijn er zeer vriendelijk. Wij gaan altijd naar Wastingerhof (fam Scherer). Zeer gastvrij. In Obertilliach heerst geen stress. Schilderachtig knus dorp met een schitterend uitzicht op de Dolomieten. Erg kindvriendelijk. Vaak veel zon doordat het aan de zuidkant van de Alpen ligt. En sneeuwzeker van december tot eind april. Vele gebieden gezien maar komen altijd weer terug naar Obertilliach. Je moet er een keer geweest zijn. Ook in de zomer is het een paradijsje. Ik stop want het mag niet te druk worden.

  • Anne
    Anne 21 augustus 2006 · 09:56

    Obertilliach valt volledig onder monumentenzorg en het dorp is dan ook één en al authentieke knusheid. De mensen zijn erg vriendelijk en iedereen doet zijn best het de vakantieganger naar zijn/haar zin te maken. Het gebied is heel erg klein (16 km), dat betekend dat je in een ochtend het hele gebied kunt hebben gezien. Voor beginners is dit geen enkel probleem en voor die categorie dan ook zeker een aanrader. Er is maar één stoeltjeslift, de rest zijn sleepliften, dat was voor mij als boarder wel eens vervelend. Maar daartegenover staat het prachtige natuurschoon en het schitterende dorp. Ook de rodelbaan is erg mooi en vooral hilarisch. Wij verbleven in Hotel Unterwöger, dat is een absolute aanrader. Erg mooi en knus hotel, maar het beste is het eten. Het hotel heeft een ongelovelijk goede keuken waardoor je iedere dag met plezier van de piste afgaat. Ook het nieuwe zwembad en de sauna zijn trouwens heerlijk.

  • Fam. Visser
    Fam. Visser 18 augustus 2006 · 17:47

    Wij gaan al enkele jaren naar Obertilliach. Mooi gebied, zeker om te langlaufen. Voor gevorderde skieers is het niet al te groot maar ook geen wachttijden voor de lift.