Skigebieden Noorwegen

Wintersport in Noorwegen draait niet om het skiën alleen. Tenminste, het zou echt zonde zijn wanneer je alleen maar voor het skiën of snowboarden naar Noorwegen zou gaan. Wintersport in Noorwegen is namelijk meer dan skiën alleen. De skigebieden zijn misschien wat (te) klein, maar belangrijker nog, het land heeft gewoon nog zoveel meer te bieden. Noorwegen is het enige land in Scandinavië dat zich qua beleving en landschap een beetje kan meten met wintersport in de Alpen.

Winter wonderland

Er ligt in Noorwegen een groot aantal skigebieden. Een aantal van deze gebieden, zoals Trysil of Hemsedal ligt op een aantal uur rijden van de hoofdstad Oslo. Ook aan de westkust liggen mooie skigebieden waar je met uitzicht op de fjorden kunt skiën. Ga je meer richting het noorden dan vind je hier een aantal skigebieden waar het seizoen bijna tot in de zomer doorloopt. Door de ligging is Noorwegen extreem sneeuwzeker, maar er kleeft ook een nadeel aan, want in de winter is het vroeg donker. Gelukkig hebben de Noren dit opgelost door veel pistes kunstmatig te verlichten.

Meer dan skiën en snowboarden alleen

Wintersport in Noorwegen leent zich uitstekend om ook eens wat anders te doen dan skiën of snowboarden alleen. Stap eens in een hondenslee of maak een mooie wandeling. Noorwegen is om die reden geschikt voor een vakantie met de hele familie. Hoewel je tegenwoordig voor goede prijzen op Oslo kunt vliegen blijft het wel ver weg en ook het prijsniveau van accommodatie en restaurants in Noorwegen ligt gemiddeld hoger dan in de Alpen. Om over de prijzen van alcohol maar te zwijgen. Dat zal de reden zijn waarom de après-ski hier een stuk rustiger is dan in de Alpen.

Geen gegevens beschikbaar