Skigebieden Zweden

Wintersport in Zweden betekent meer dan skiën alleen. Uiteraard kun je er skiën, snowboarden en langlaufen, maar ook voor schaatsers en wandelaars is Zweden een heerlijk land. En uiteraard moet je een tocht met sledehonden gemaakt hebben!

Lang wintersportseizoen

Het Zweedse skiseizoen begint eind november en duurt tot begin mei. In Riksgränsen kun je tot eind juni skiën in de middernachtszon. Wintersport kent een lange traditie in Zweden. Het land heeft vele grote namen voortgebracht met als bekendste natuurlijk Ingemar Stenmark. In het seizoen 2006-2007 was het grote skigebied Åre (misschien wel het mooiste skigebied van Zweden) gastheer van het WK alpineskiën. Ook Idre en Sälen zijn mooie skigebieden die zich met name richten op families.

Meer dan skiën alleen

Sterke punten van de Zweedse wintersportcentra zijn de sportieve sfeer, de faciliteiten voor gezinnen, de goede prijs-kwaliteit verhouding en de schitterende natuur. Bovendien is er een aantrekkelijk aanbod van winterse activiteiten, zoals rendier-, sledehonden- en sneeuwscooter safari’s.

Geen gegevens beschikbaar