Skigebieden Zwitserland

Veel skiërs en snowboarders gaan na een wintersport in Zwitserland nooit meer ergens anders heen. Het land heeft een geweldige aantrekkingskracht op wintersporters uit de hele wereld. Waar vind je tenslotte zoveel vierduizenders bij elkaar en zulke klassieke namen zoals Sankt Moritz, Gstaad, Verbieren Wengen? Er kleeft alleen een klein nadeel aan wintersport in Zwitserland: het is heel veel duurder dan gemiddeld, zeker nu de koppeling van de Zwitserse Frank met de Euro is losgelaten.

Van Meiringen tot Matterhorn

Zwitserland is een wintersportland van extremen. Van kleine lieve skigebiedjes, zoals Savognin of Meiringen-Hasliberg tot en met de megaskigebieden Les Quatres Vallées en Les Portes du Soleil. Van de heuvels van de Jura tot aan de geweldige piek van de Matterhorn (4478m), misschien wel de bekendste berg ter wereld.

Vier talen

Zwitserland kent vier officiële talen en afhankelijk waar je in Zwitserland verblijft zul je in het Duits (Schweizer Deutsch), Frans, Italiaans of in het oude Raetoromaans worden aangesproken. Zwitserland ademt traditie en rust, de après-ski is er dan ook veel minder uitbundig dan in Oostenrijk.

Geen gegevens beschikbaar