Routes vanuit Morzine

Dit onderwerp gaat over de bestemming Portes du Soleil

Hallo allemaal,

Dit jaar gaan wij voor het eerst naar het gebied van Portes du Soleil. Naar Morzine om precies te zijn.
Wij vroegen ons af of het mogelijk is om vanuit Morzine richting de Zwitserse dorpen te skien. Of is het handiger om vanuit Zwitserland terug te skien naar Morzine?

Eventuele andere mooie routes om te skien zijn ook welkom uiteraard.

Vanuit Avoriaz kan je prima naar de Zwitserse dorpen skiën. Als je beschikt over een auto is het het handigst om vanuit Morzine naar de Prodains kabelbaan te rijden (kan ook met de bus) en vanaf daar naar Avoriaz. Je kunt dan uiteindelijk terugskiën naar de parkeerplaats Prodains.

Je kan idd beter vanuit avoriaz over zwitserland richting chatel en vandaar weer naar Avoriaz dan andersom. Scheelt je een berg liftjes. Moet je wel even met de bus van chatel naar linga.

Je hebt verschillende mooie routes vanuit Morzine. Je kan met de auto idd naar Prodains gaan, maar de bus gaat elke 5 minuten en vanuit Morzine is het sneller (afhankelijk van waar je zit in het dorp) om in de ochtend met de gondeltjes vanuit Morzine omhoog te gaan en terug via de grote gondel bij Avoriaz en dan de bus te nemen. Beste kan je een dagje richting Lindarets - Plaine Dranse - Linga gaan, een dagje richting Avoriaz - Les Crosets - Champoussin en daarna het rondje te doen. Dan heb je een beter idee van waar je bent en op zelk tijdstip, er zijn elk jaar heel veel mensen die stranden halverwege het rondje omdat ze de tijd onderschatten en of niet precies weten waar ze zijn (en een taxi is dan rete duur ;-) ).

Het maakt tegenwoordig niet zo veel meer uit welk kant om je gaat. Door de nieuwe lift vorig jaar bij Morgins (de Boschasses, snelle 6-zitter, kan je aanraden die een paar keer te nemen, piste ernaast zijn geweldig) en de nieuwe lift die ze nu aan het bouwen zijn bij Champoussin (vervanging van de oude Ppinte de l’au lift door een 4-zitter) gaat het beide kanten op best snel.

Tip bij Les Crosets: Ga lunchen in La Pisa, dit boeren restaurantje zit aan het begin (na +/- 500m) van de Grand Paradis afdaling en ze brengen je daarna met de sneeuwscooter (touw erachter en hangen maar) terug naar de pistes onder de muur. Moet je gelijk vragen als je gaat zitten voor de lunch.

Als je off-piste skiet (en dus het materiaal hebt!!), dan is de route van Col de Fornet, off-piste via Lac de Mine d’Or (blijf eerste gedeelte links van de vallij en pas vlak voor Mine d’Or ga je naar het midden) en dan door naar beneden en daar of taxi bellen of glijdend over de langlauf paden naar de telecabine de Pointe Nyon en dan verder door naar Morzine.

En zeker naar Les Gets, door het dorp en omhoog naar Mont Chery, heerlijke pistes en altijd rustig.

Life is fun, so enjoy it

Je kan idd beter vanuit avoriaz over zwitserland richting chatel en vandaar weer naar Avoriaz dan andersom. Scheelt je een berg liftjes. Moet je wel even met de bus van chatel naar linga.

Gast448 op 8 okt. 2013 09:58

Dat is dan alleen als je per se ook in Linga wil zijn? Je kan namelijk prima heen en weer via Zwitserland. Is in mijn beleving een stuk leuker skiën dan vanuit Linga terug naar Avoriaz. Het scheelt wel vaak wat tijd, omdat je vanuit Chatel eerst via Morgins en Champoussin moet voor je weer terug in Avoriaz bent.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Bedankt allemaal voor de reacties! We gaan er zeker een aantal doen!

vorig jaar ook eens naar het meer van Geneve gaan kijken (tegenvaller btw). vertrokken in Avoriaz en terug via zwitserland.
Verschrikkelijk veel sleepers in Zwitserland stukje bus in Chatel. Reken veel tijd om terug te geraken. Persoonlijk vind ik de pistes in Avoriaz het beste, vooral met de off-piste stukken (vlak aan de muur) bij verse sneeuw. maar dat was niet de vraag :)

Plaats een reactie