Portes du soleil 2de week Kerstvakantie

Dit onderwerp gaat over de bestemming Portes du Soleil

Hoi,

Wij willen graag de 2de week van de kerstvakantie naar Portes du soleil.
We hebben echter 2 twijfelpunten:

1/ Sneeuwzekerheid, dit gebied is toch iets minder sneeuwzeker. Natuurlijk moeilijk te voorspellen maar indien er de afgelopen 5 jaar geen sneeuw lag eind december moeten we er niet aan beginnen…

2/Normaal komen wij altijd met snowbus maar deze rijden niet naar dit gebied. Iemand die andere busmaatschappij kent die naar dit gebied rijdt?
Of iemand ervaring met de trein ernaar toe reizen?

grt

Afgelopen jaar was het bar slecht die periode, pas de 2e week kerstvakantie was het gebied pas (deels) open, maar meestal is het een stuk beter gesteld. Avoriaz ligt het hoogste.

Geen ervaring met bus/trein, maar vliegen op Genève is goed te doen met bussen die rijden naar PDS. Ook zijn er veel aanbieders die complete pakketten aanbieden met bus, acco, skipas. Sunweb, bizztravel etc.

Hier de sneeuwhistorie van Châtel van de afgelopen 5 jaar…

Seizoen 2010-2011:

null

Seizoen 2011-2012:

null

Seizoen 2012-2013:

null

Seizoen 2013-2014:

null

Seizoen 2014-2015:

null

nou ik heb met kerst 2014 die 40 cm sneeuw op de berg niet gezien (wellicht lag er bij La Linga en pre la joux een wit laagje). Alleen in Avoriaz kon je skien, maar daar was het dan ook superdruk en veel ongelukken op de ijzige pistes vol met steentjes.

Tja, dit zijn de officiële sneeuwhoogtes, zoals door de skigebieden zelf gerapporteerd, geloof ik.

Voor antwoord op vraag 2 hoef je niet verder dan deze website te gaan: https://www.wintersport.nl/skigebieden/portesdusoleil…

Wat vraag 1 betreft, als je meer zekerheid wilt zul je een hoger gebied moeten uitzoeken. Of later in het seizoen gaan. Als het koud genoeg is in de aanloop naar de start van het wintersportseizoen kunnen de skigebieden al veel doen met kunstsneeuw. Verder blijft het afwachten hoe het weer zich gaat ontwikkelen. PDS is wel een mooi gebied, ben er 2x geweest.

Wij zijn daar afgelopen jaar geweest, gelukkig de 2e kerstweek. 1e kerstweek lag er nml niks. De vrijdag van aankomst is het begonnen met sneeuwen, en we hebben een geweldige week gehad.

Maar, waren we een week eerder gegaan, dan waren we zwaar de sjaak geweest, maar afgelopen jaar was extreem slecht.

Afgelopen kerst was Chatel een van de weinige gebieden die open waren. Weliswaar beperkt, maar toch. Super chatel was beperkt open voor de skischool (beginners) en op Pre la Joux waren voor de condities toch redelijk wat pistes open.
Dalafdalingen waren dicht, ze waren wel skibaar maar ik heb ook nog nooit zoveel p-tex zien verkopen als die week :)
Verbindingen waren allemaal dicht.

Veel mensen hadden geannuleerd, daardoor was het niet extreem druk op de open pistes.
Volgens de lokale skischool hadden ze sinds ergens in de jaren 80 niet zo’n slechte seizoenstart meer gehad. Ze hadden met man en macht gewerkt om de schoolpistes vol te scheppen en dat was wonderbaarlijk goed gelukt.
Normaal gesproken ligt er voldoende sneeuw al met kerst.

Plaats een reactie