Live vanuit Neuastenberg

Dit onderwerp gaat over de bestemming Postwiese - Neuastenberg

Zaterdag om half acht vertrokken en zonder problemen door kunnen rijden tot aan Neuastenberg. Zelfs het laatste stuk geen drukte, was dit al een teken dat het een niet al te best weekend zou worden?
's Middags gewandeld en even een kijkje genomen bij de liften en pistes, er waren wat mensen aan het skiën maar van echte kerstdrukte was geen sprake. Het was 3 graden en de sneeuw lag er goed bij en er lag ook voldoende sneeuw. Eind van de middag naar Winterberg gereden waar het gezellig druk was in het centrum, vele mensen stonden wat te nuttigen op het centrale plein waar een kleine kerstmarkt staat opgesteld.
Rond vijf uur begonnen de eerste druppels te vallen, het was inmiddels een graad afgekoeld en verder dan dit is de temperatuur de gehele nacht niet gekomen. Tijdens het diner kwam het met bakken uit de hemel en dit heeft de gehele nacht en zelfs tot ver in de middag op zondag aangehouden.
Een aantal gezinnen zag ik zondag na het ontbijt geheel in ski outfit richting de pistes gaan in de stormende regen. Echte diehards !!!
Na het middag slaapje van onze zoon zijn we met paraplu en een in regenkap ingepakte kinderwagen een stuk gaan wandelen. Het water stroomde werkelijk waar als een kolkende rivier via de weg voor het hotel naar beneden en de enorme sneeuwhopen zag je als " sneeuw voor de zon verdwijnen ".
Er waren tot mijn verbazing meerdere diehards, want op de piste waren toch nog aardig wat mensen te vinden op ski’s. De sneeuw op de piste was inmiddels veranderd in slush puppy.
Gelukkig is het sinds het eind van de middag droog en voor morgen voorspellen ze ook een droge dag.
Morgenochtend dus snel ontbijten en de ski’s onderbinden.
Gelukkig zijn deze paar dagen in het Sauerland een extraatje voor ons en staat ons in februari nog een heerlijke week in Alpbach te wachten, voor de mensen die hier nu een gehele week verblijven zijn de condities verre van ideaal en de vooruitzichten zijn helaas voor hen niet al te best.

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 07 jan 2021 20:34

Jeetje zeg, daar word je ook niet vrolijk van!!
Helaas niet te voorspellen het weer. Hopelijk toch nog ff wat km’ers maken op de ski’s.

Plaats een reactie