Verbinding Veysonnaz - Verbier

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les Quatre Vallées

Als ik op de kaartjes kijk is de verbinding tussen Veysonnaz en Verbier alleen bereikbaar via zwarte pistes. Maar is het ook mogelijk om met de lift naar beneden te gaan zodat de minder gevorden onder ons vanuit Veysonnaz in Verbier kunnen komen via de rode pistes?

Het is mogelijk om met de gondel naar beneden te gaan. Het zijn inderdaad geen beginners pistes

JD, naar Verbier kun je vanaf Grappon Blanc richting Verbier een zwarte treffen.Door goed je route te plannen kun ook via een rode naar Siviez. Verderop naar Verbier en weer terug zijn enkele zwarte en geel-zwarte pistes. Daar kun je (is heel normaal) de gondel naar beneden pakken.
Als je gaat: veel plezier. Fantastisch skigebied met voldoende mogelijkheden voor beginners en gevorderden.
Hou er wel rekening mee dat de afstand tussen Veysonnaz en Verbier behoorlijk is. Vooral qua lifttijden is het de vraag of je in drukke periodes op tijd bent voor je laatste afdaling naar Veysonnaz.

weet er soms iemand hoe ver het rijden is van tyon 200 naar verbier?
M.D

Zorg vooral voor goed getrainde triceps.
Want eindeloos veel prikpaden tussen Veysonnaz en de rest van het gebied.

De zwarte vanaf de Tortin en de Mont Gele zijn dan wel weer leuk.

The older I get, the better I was

Zorg vooral voor goed getrainde triceps.
Want eindeloos veel prikpaden tussen Veysonnaz en de rest van het gebied.

De zwarte vanaf de Tortin en de Mont Gele zijn dan wel weer leuk.

Menno op 26 feb. 2014 19:29

Ben het helemaal eens dat de verbinding niet goed is tussen Veysonnaz en Siviez. Kom er echter al jaren en ken het gebied inmiddels erg goed dan is het een kwestie van een flinke snelheid aanhouden op sommige stukken en dan hoef je niet veel te ‘prikken’.

Ik had het idee opgevat om naar dit gebied te gaan kerst 2014… Een aanrader of juist niet. Man en kind skieen goed moeders blijft af en toe achter :-) En de skipas die je koopt voor bijna 300 euro is die voor het hele gebied??

Er zijn twee typen skipas:
Voor het hele Quatre Vallees gebied, of voor het gebied Printze (Veysonnaz-Nendaz) enerzijds of het gebied rond Verbier.

De verbindingen in Quatre Vallees zijn niet altijd optimaal. Printze heeft erg veel sleepliften, en de routes die de verbinding vormen tussen Printze en Verbier zijn ongeprepareerd en alleen te doen voor zeer ervaren skiers die van een uitdaging houden

Van de dorpen bieden alleen Verbier en Haute Nendaz uitgebreidere toeristische faciliteiten, de andere zijn relatief klein, met weinig dorpsleven/vertier voor ‘achterblijvers’

Plaats een reactie