ervaring

Dit onderwerp gaat over de bestemming Rauris

Niemand hier met ervaring in Rauris?

Rauris is leuk voor een (paar) dagen, dalafdalingen bij de gondel is zwart en vrij smal. Boven kun je wel lekker skiën/ boarden. Dorpje is wel gezellig maar alleen onder aan de piste wat apres ski.

Bedankt voor je reactie.
Is de dalafdaling echt moeilijk of voor een beetje skiër wel te doen.
Aangezien wij met jonge kinderen gaan is après ski niet zo belangrijk en groot hoeft het ook nog niet te zijn.
Zijn de pistes boven wel goed te doen voor kinderen en beginners?
Is het nog lang rijden vanaf de autosnelweg naar Rauris?

Ligt een beetje aan of de sneeuw ijzig is of niet. Boven met name mooie blauwe pistes, zijn eigenlijk 2 kleine gebiedjes naast elkaar die niet verbonden zijn. Beneden is er een oefenweide met sleepliften.
We zijn via Salzburg gereden, is nog wel een uurtje vanaf de snelweg.

Lastig te zeggen, en het hangt van de sneeuwkwaliteit af. Iemand die normaal met concentratie van rood af kan komen zou bij goede sneeuw ook de zwarte dalafdaling moeten kunnen.
Er is nog een tweede dalafdaling in Rauris maar die komt niet in het centrum uit. deze is rood, later op de dag is het onderste stuk (vanaf het bergrestaurantje boven bij de stoeltjeslift) pittig door de losse slush die er kan liggen.
Ik vond zelf dat gedeelte van Rauris altijd erg leuk: mooie lange rode afdaling en vaak ben je daar de enige op de piste.

De blauwe pistes boven bij de cabineliften zijn voor beginners en kids zeker goed te doen, alleen de laatste 10-tal meters voor het restaurant bij het middenstation hebben wat last van slush.
Verder kan het bij de hoogste blauwe liften soms lastig zijn bij barre omstandigheden. je zit daar snel in een white-out.

Overall is Rauris voor beginners en kids een leuke bestemming. Ook voor mensen zoals ik (Niet zo nodig meer jezelf iedere dag willen bewijzen, soms lekker lang bij de lessende kids blijven kijken en dan snel weer ff een afdalingkje pakken) is het ook goed te doen, zeker als je dan wat aan de “rechterkant” van het gebied blijft.

Dus die twee zijn niet met elkaar verbonden.
Als je de pistekaart ziet is het net of ze verbonden zijn.
Je moet dus met de bus gaan en ook met de bus terug naar Rauris.

Zelf met m’n gezin meerdere malen in Rauris geweest. Ja, de blauwe en rode piste zijn d.m.v. paden met elkaar verbonden.
Wij vonden deze plek ideaal omdat het middenstation van de gondel een soort centraal punt is waar alle skiklassen de les besluiten. Het is dus heel eenvoudig je kinderen terug te vinden en op te pikken. De zwarte dalafdaling nader de gondel begint als een ‘pittige’ piste maar gaat snel over in een pad. Dit pad is niet steil maar wel redelijk smal en komt uit bij het dalstation van de gondel.

Ze zijn ook verbonden, zij het door lange paden.

❄️

Klopt dat ze verbonden zijn.

Dus die twee zijn niet met elkaar verbonden.
Als je de pistekaart ziet is het net of ze verbonden zijn.
Je moet dus met de bus gaan en ook met de bus terug naar Rauris.

chris op 29 nov 2015 18:41

Ze zijn zoals anderen al zeggen dmv skiweggetjes verbonden. van het linker naar het rechter deel is soms wat klunen als het warm is. Van rechts naar links gaat altijd prima. Met de bus is dus niet nodig, je kan heen en weer skien. Het rechter deel is wel veel rustiger dan het linker deel.

Klein maar fijn!

Iemand nog tips voor de beste route naar Rauris vrijdagnacht?

Meerdere mogelijkheden maar als je in de avond weggaat kun je het best gewoon over de snelweg rijden. Je hebt dan wel een vignet nodig.
1e Van München richting Salzburg over de A8 via Bad Reichenhal de grens over en net over de grens volg je Villach de A10. Na ongeveer 5 tunnels houd je bij Bisschofshofen/Pongau de afslag rechts aan de provinciale weg op. Volg deze tot Taxenbach, na het dorp krijg je de afslag naar Rauris.

2e Op de A8 van Munchen naar Salzburg pak je bij Inzell/Traustein de afslag naar Unken en Lofer.
Van Lofer via Saalfelden naar Zell am See. Neem bij Zell de tunnel en ga richting Salzburg.
Volg de provinciale weg tot dat je de afslag Rauris ziet. Voor deze route heb je geen vignet nodig

Dienten Die Alte schule

Plaats een reactie