Skigebieden Sauerland

Hoewel de regio slechts een aantal kleine skigebieden telt is wintersport in het Sauerland ongekend populair bij Nederlanders, Belgen en Duitsers. Er is de afgelopen jaar heel veel geïnvesteerd in de skigebieden van het Sauerland, met name in Winterberg. De faciliteiten in dit gebied zijn werkelijk fenomenaal. En dat op slechts een uurtje of twee rijden van de grens! Wintersport in het Sauerland is dus wintersport dichtbij huis!

Sneeuwzekerheid

De ‘bergen’ in het Sauerland zijn uiteraard minder hoog dan in de Alpen en de regio is vatbaar voor schommelingen in temperatuur. Er bevinden zich in het Sauerland kunstsneeuw installaties waar menig skigebied in de Alpen jaloers op zou zijn, maar wanneer het te warm is kunnen deze ook niet draaien. Komt de temperatuur echter maar enigszins in de buurt van het vriespunt dan kun je er vanuit gaan dat er geskied kan worden in het Sauerland. Last-minute boeken is dan ook het devies.

Drukte

Hoewel je in Skiliftkarussell Winterberg zeer veel moderne liften hebt kan het in de weekenden behoorlijk druk worden. De weg tussen Meschede en Winterberg is dan een aaneenschakeling van remlichten. Doordeweeks is het een stuk rustiger.

Geen gegevens beschikbaar