Skigebieden Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is een Italiaanse regio die (de naam zegt het al) ten zuiden van het Oostenrijkse Tirol ligt. De regio is in trek bij wintersporters die van écht genieten houden. De uitzichten op de schitterende Dolomieten zijn fantastisch en ook het eten dat geserveerd wordt in de restaurants op de pistes en in de dorpen is van zeer goede kwaliteit. En de taal hoeft in Zuid-Tirol geen barrière te zijn, want ze spreken in deze regio Ladinisch, Italiaans en Duits.

Sella Ronda

Misschien wel het mooiste skigebied in Zuid-Tirol is Val Gardena. Dit mooie dal is de perfecte uitvalsbasis voor misschien wel een van de mooiste skitochten die de Alpen rijk is: de fameuze Sella Ronda, waarbij je rondom het Sella Massief in de Dolomieten skiet. Maar ook het sneeuwzekere Sulden am Ortler is een aanrader. Dit gebied is wellicht niet zo groot, maar de uitzichten op de Ortler zijn indrukwekkend en het gebied is zeer sneeuwzeker. In tijden dat Moeder Natuur het even niet zo ziet zitten hebben de Italianen een arsenaal aan sneeuwkanonnen klaarstaan en ze zijn meesters in het prepareren van pistes.

Bereikbaarheid

Hoewel Italië de naam heeft ver weg te zijn, valt dit voor Zuid-Tirol reuze mee. Wanneer je de Brennerpas of Reschenpas over bent hoef je nog maar een klein stukje binnendoor te rijden naar de skigebieden. De afstand is te vergelijken met die naar de grote Franse skistations.

Geen gegevens beschikbaar