Skigebieden Wallis (Valais)

Wallis is een van de meest populaire kantons van Zwitserland als het over wintersport gaat. Het wordt gedomineerd door het grote Rhônedal en beschikt over een aantal geweldige skigebieden. In deze tweetalige regio (in het oosten spreekt men Duits, in het westen Frans) vind je misschien wel de beroemdste berg ter wereld, de Matterhorn bij Zermatt. De uitzichten in Wallis zijn fenomenaal. Hetzij op het Rhônedal of op reuzen als de Mont Blanc.

Skigebieden waar je geweest moet zijn

Wallis heeft een aantal skigebieden die iedere wintersporter wel op het lijstje ‘skigebieden-die-nog-eens-bezocht-moeten-worden’ heeft staan. Grote gebieden als Les Quatre Vallées en Zermatt, maar ook skigebieden met de mooiste vergezichten van de Alpen, zoals het idyllische Saas-Fee en de Aletsch Arena. Er zijn weinig dorpen die mooier zijn dan het authentieke Grimentz of zoveel doen voor families als het rustige Grächen.

Goed bereikbaar, maar wel duurder dan gemiddeld

Je vindt in Wallis dus zowel grote skigebieden als kleine pareltjes. De regio is uitstekend bereikbaar, mede dankzij de snelweg die door het Rhônedal loopt. Er is de laatste jaren behoorlijk wat geïnvesteerd in nieuwe liften, maar Wallis blijft op dat gebied wel wat achter lopen in vergelijking met veel gebieden in Oostenrijk. Een ander nadeel: de prijs. Hoewel een dorp als Verbier sowieso duurder ligt het prijsniveau in deze regio hoger dan in Oostenrijk.

Geen gegevens beschikbaar