BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Saas-Fee

Reviews Saas-Fee

81% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3758 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en duur.

Wat vind jij van Saas-Fee?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast503
    Gast503 25 maart 2018 · 14:43

    Leuk skigebied. Gletcherpistes altijd goede sneeuw. Voldoende uitdaging voor een week. Alleen de prijzen van de hotels rijzen de pan uit. Voor hetzelfde geld zijn er betere bestemmingen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast235
    Gast235 23 januari 2018 · 14:46

    Het dorp is prachtig, heerlijke sfeer, laag bontjasjes gehalte, ook een prachtig wandelgebied. Maar de elektrische autootjes rijden je wel voor de sokken. De omgeving is waanzinnig mooi. De restaurants absurd duur maar boodschappen valt weer mee. Kies geen depot bij de alpine express. Naast de Kalbermatten zijn er depots voor 2 euro per dag. Er heerst een betaal maar morgen sfeer. Maar...Het skigebied valt waanzinnig tegen. Men sluit snel en vaak. Er zijn 3 lange afdalingen die niet allen met elkaar verbonden zijn. Echt blauwe pistes waren er nauwelijks. Gewoon van rood naar zwart naar rood naar beneden. Veel hobbels. 4 van de 6 dagen boven alles dicht (soms vraag je je echt af waarom, en in november is hierover ook vaak geklaagd), en dan mag je massaal op de sleepliftjes beneden (die zijn er ook bij de top Allalin) en kan je 40 minuten wachten voor 1 afdalinkje. De vele sleepliften zijn de hoge prijzen niet waard. Het is achterhaald, zo ook de te lange looptunnel bij de metro express.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast271
    Gast271 1 januari 2018 · 11:56

    Prima ski-gebied. Mooie lange afdalingen van de hoogste toppen naar het dal. Op een paar plekken wordt het wel vol, aangezien je vanaf de linker- en rechterkant op dezelfde pistes uitkomt als je helemaal naar het dal wil. Voorzieningen in het dorp qua vervoer zijn prima. Wij verbleven in Saas-grund en de bus zet je af in de terminal en daar stond elke dag de bus naar de Alpen Express lift al klaar.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast647
    Gast647 6 december 2017 · 16:35

    Prachtig en authentiek skigebied. Je kan hier gedurende het hele seizoen terecht door de hoge sneeuwzekerheid. Zelfs in de zomermaanden kan je de gletsjer op. Het dorpje is gezellig en biedt vele mogelijkheden qua logement, winkels, bars en restaurantjes. Een extra pluspunt zijn de autovrije straten waardoor je je volledig kan focussen op het prachtige uitzicht.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast638
    Gast638 24 november 2017 · 15:06

    Ga al 40 jaar lang met de familie naar Saas-Fee. + sneeuwzeker + hoge pistes + uitdagende pistes (maar er zijn ook pistes voor beginners) + schattig autentiek dorp, geeft een zeer rustegevend gevoel + door autovrij altijd witte straatjes en geen uitlaatgassen + mooie wandelingen mogelijk in zomer/winter - drukke sleepliften in dorp (vooral als de skischool net begint)

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wintry
    Wintry 11 april 2017 · 12:42

    prima skigebied met mooie piste's en efficiënt en modern uitgerust liftenpark. Vriendelijke service in dorp en skigebied. Wel duur, maar je krijgt er de juiste kwaliteit voor terug!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast382
    Gast382 19 december 2014 · 11:13

    Ik kom al 10 jaar elke winter in Saas-Fee en ik ben nog nooit teleurgesteld. Sneeuwzeker en omdat ik in januari ga skiën, nooit rijen bij de installaties. Kortom, in de winter hoort een week Saas-Fee er helemaal bij.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast422
    Gast422 20 februari 2013 · 14:36

    Ik kom met de familie nu al zo een jaar of 20 onafgebroken in Saas Fee, en altijd is de sneeuw goed tot zeer goed. Ook deze komende week reizen wij weer met de familie af naar het autovrije dorp. Heerlijk de auto in de garage en de hele week in een gemoedelijke sfeer want dat is Saas Fee acclimatiseren. De vooruitzichten zien er weer behoorlijk uit met een half zonnetje door de wolken heen en uit ervaring weten we dat dat garant staat voor veel zon in de hoger gelegen gebieden. Echt een aanrader voor gezinnen met (kleine) kinderen. Leuke skischool ook voor de kleintjes met Nederlandse begeleiders. En het autovrije is ook echt relax voor je wandelingetje door de gezellige dorps(winkel)straat, en hoef je niet iedere keer op te letten of ze de zoom niet uit je broek rijden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast107
    Gast107 12 januari 2013 · 23:32

    Saas-Fee... Voor mij inmiddels, na >26 jaar, meer een gevoel dan een plaatsaanduiding. En voor iedere bergsporter (de echte dan) iedere keer weer een beleving. Met recht al decennia "de parel der Alpen" genoemd. Jammer dat de Gletsjer steeds verder optrekt, maar het skigebied is grandioos. Voor de beginnende snowboarder/skier tot de gemiddelde is er misschien wat weinig piste, maar voor bovengemiddelde tot vergevorderde is Saas-Fee een speeltuin uit je stoutste dromen! Ook voor de alpinist is SF dé bestemming, zowel in de zomer als winter. Geweldige tour-routes; wandelen, skinnen, klimmen...je kunt je lol niet op. Tevens goede berghutten met "ervaren" beheerders. Kortom: Dé plek voor bergsport- en natuurliefhebbers. Wat betreft de kosten; de skipassen zijn in prijs gedaald dit jaar! En wat betreft de apres-ski...tsjah...kan ik weinig over zeggen eigenlijk, ik heb wel eens ergens een drankje besteld, en ze schonken het gewoon hoor...volgens mij prima dus. Ten overvloede: Als snowboarder mag je Saas-Fee niet gemist hebben!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast840
    Gast840 25 november 2012 · 08:22

    Saas fee is een topskigebied, overal waar je in Belgie soms in een sportwinkel gaat zie je af en toe een foto ,van het zomerskigebied met een foto van de Allalin, gewoonweg top, ben zelf ook een 15 tal keer in fee geweest winter en zomer,Allalin beklommen in zomer, de moeite waard, en dat je soms veel moet lopen in saas fee...het is te zien hoe je het bekijkt,je bent een sportman of niet..als je boven komt aan het draairestaurant dan moet je een 150 meter prikken en dat is dat ,maar in een trek naar beneden tot in het dorp zonder stoppen moet je eens doen zowel links als rechts van de geltscher, mooie brede pistes en altijd goede en zeer veel sneeuw, dit jaar in maart lag er aan maste 4 240 cm! Binnenkort start de bouw van een aantal nieuwe liften wat veel zal verbeteren, zijn van plan tot door te trekken naar de feekopf op 3888 meter en het zomerskigebied uit te breiden 10 tot 15 km pistes erbij, dus ik zou zeggen al deze mensen die soms negatief zijn komgerust eens terug wanneer de werken voltooid zijn tot aan de top!

    Met familie Skiër
  • Gast673
    Gast673 30 oktober 2012 · 01:38

    Als ik hier is naar de reacties kijk, schrik ik er gewoon van Ik ben zelf (al zeg it het zelf) een zeer ervaren skiēr, en ben al naar heel veel plekken geweest, maar dit blijft een plek waar ik nooit weg zou gaan. Heerlijk om uit te gaan, goede sneeuw, en heerlijk weer Dat gezeur over dat lopen klopt helemaal niks van, er gaan 4 busjes en een treintje en als er eentje vol zit dan komt er over 7 minuten de andere. Het blijft een heel mooi gebied, met name ook door de stuntparken. Ook is de offpiste HEERLIJK Zeker een aanrader!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Remko
    Remko 25 oktober 2012 · 10:19

    Saas Fee ligt prachtig op een plateau tussen de 4000-ers en oogt zeer authentiek (geen hoogbouw, veel oude chalets). Omdat het dorp langgerekt is, loopt de afstand naar de liften al snel op. Zeker omdat de meeste chalets voor de verhuur precies aan de 'verkeerde' kant liggen. Gelukkig is daar een skibus (of beschouw de wandeling van 15 minuten als een warming up). Het gebied heeft een aantal mooie lange afdalingen, zeker die vanaf Platjen mag je niet missen. Ook op de gletscher ligt mooi terrein. Het hele gebied ligt in een soort kom, waardoor alle afdalingen terug naar het dorp voeren. Als geoefende skier kan dat wat 'beklemmend' overkomen op den duur.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jay
    Jay 31 augustus 2012 · 10:21

    Als ik zo een aantal voorgaande ervaringen lees heb ik het idee dat mensen zich niet voorbereiden waar ze heengaan. Als je verbaasd bent dat je zo'n eind moet lopen heb je blijkbaar niet de moeite genomen te onderzoeken waar je zit. Een paar dingen die je moet weten over SF: Zorg dat je vooraan in het dorp verblijft. Lastig, want dat is vooral particulier eigendom en wordt nauwelijks via touroperators aangeboden. Die stoppen je in de chaletwijk Wildi, nog verder terug dan de parkeergarage. De dalafdalingen zijn een uitdaging voor echte beginners. Echter, de Feeschatz of Morenia zijn prima te doen - breed en vlak. Ga daarna gewoon weer met de lift naar beneden. Een aantal liften is nogal verouderd, dat is waar. Deze worden overigens vervangen in 2013 waarna je vanaf de parkeergarage, via het dorp in 1x naar boven kan. Overigens hoef ik zelfs in de voorjaarsvakantie nauwelijks te wachten voor de liften en En dan het lopen: bedenk wel dat het skigebied een gletcher is. Je kan daar niet zomaar overal liftstations of palen neerzetten. Het dorp is gezellig en ademt sfeer. Leuke winkels, paar terrassen, restaurants. Nee, geen uitgebreide apres-ski inderdaad. Dus, als je de schoonheid van de omgeving niet ziet, de 13 toppen van 4000+ meter die boven dorp uittorenen, de imposante gletscher, het authentieke dorp, dan kan je beter naar Frankrijk gaan. Daar kom ik ook graag om de echte meters te maken, maar Saas Fee is "wintervakantie", niet per se "wintersport"...

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • sanni
    sanni 27 januari 2012 · 00:40

    Ik als ervaren snowboardster vind saas-fee een super gebied. Wanneer je het gebied goed leert kennen heb je hier erg mooie route's en ook off piste route's. Een aanrader voor de avontuurlijke rider is de route die achter de britaniahütte ligt (eindigt in Almagell), deze is niet officieel dus je moet er een stuk voor klimmen maar het is zeer de moeite waard. Funpark is ook aanwezig, altijd goed geshaped en voorzien van terras en muziek. Het is zeker geen gebied waar je op je dooie gemakkie verwacht een 2 uur durende sightseeing tour te maken, enige actie is wel gewenst (al was het alleen al om de afstanden naar skilift te overbruggen), maar ach, die wandeling ben je meteen weer vergeten wanneer je uitzicht hebt op de gletscher vanaf 3800 meter hoogte.

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • B. Berth
    B. Berth 5 januari 2012 · 10:09

    Dit is een fopgebied qua skien. Pas veeeel te duur voor die paar liften. Met busje heen en weer maar dat rijdt niet tussen 11u en half 3, en laatste busje om kwart voor 5 overvol, dus veel zeulen met ski's. Ook als liften om half 2 dichtgaan vanwege slecht weer: geen bus. Gletsjer is prachtig. Dorpje schattig.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wil
    Wil 6 december 2011 · 15:08

    Wij komen al 20 jaar in Saas Fee hebben al verschillende hotels en appartementen gehad. Gaan nu voor de tweede keer naar appartement Arizona. De ligging is vlak naast de lift en je kan tot voor de deur skiën. Saas-Fee is autovrij wat zeer plezierig is ook voor kinderen en het heeft een zeer gemoedelijke sfeer, geen echt apres ski dorp alhoewel er genoeg bar's restaurant's e.d. zijn. De pistes zijn altijd zeer goed en een voordeel is ook dat je altijd op dezelfde plek beneden komt dit voor mensen die voor het eerst Saas-Fee bezoeken. Komende voorjaars vakantie 2012 reizen wij weer vrijdag's naar onze favoriete bestemming Saas-Fee.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marieke Verschoor
    Marieke Verschoor 3 december 2011 · 22:54

    Met zowel vrienden als familie al zo'n 15 jaar in Saas Fee op wintersport geweest bij Hotel Tenne. Supergezellig knus hotel en goed geprepareerde pistes: zeker voor elk wat wils! We hebben veel geaprès skied in de gezellige caféetjes of aan de hotelbar. Tegenwoordig gaat onze zoon ook mee en hij vindt het ook helemaal geweldig in Saas Fee. "oma" is afgelopen voorjaar alweer voor de 5e keer meegeweest, zij skiet niet maar wandelt veel en knapt helemaal op van de berglucht. Kortom: een echte aanrader voor wintersport in een fantastisch mooie omgeving!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Mark
    Mark 1 december 2011 · 22:13

    Super skigebied, alhoewel niet heel groot zoals de superski gebieden in Frankrijk. Van 3700 meter naar 1800 meter aan een stuk door naar beneden. En extreem sneeuwzeker. Kan in tot eind januari wel koud zijn de door beschutte ligging. Laat je alleen niet in de maling nemen door reisburo´s en chalet verhuurders over de goede kant van het dorp. Ze verhuren nog te vaak vrije chalets-appartementen die op een half uur lopen van de piste liggen en noemen dit dan de goede kant omdat het iets meer zon heeft dan de accomodaties aan de piste. Verder is skigebied ook zeer geschikt voor kleine kinderen die willen leren skien. Alleen voor kilometer vreters die elk uur een nieuwe piste willen zien is het te klein. Off piste mogelijkheden zonder gids is zeer beperkt en gevaarlijk gezien de gletschers. Verder is de omgeving fantastisch mooi.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 15 maart 2011 · 09:45

    Ik ben nu al een paar keer in Saas Fee geweest voor het skien. Ik train hier de slalom en reuzeslalom. Vind het gebied erg mooi, en kan ook niet wachten om hier weer naar toe te gaan om te trainen. Meestal train ik hier rond juni en in september.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mark
    Mark 13 maart 2011 · 19:37

    Duur dorp. Bij de bushalte te voet naar de lift!! terwijl er genoeg karretjes leeg rond rijden. De skipas is te duur en er is geen service wat je wel zou verwachten.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bas
    Bas 2 februari 2011 · 10:37

    Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Anoniem op 27 december. Het skigebied is niet al te best; niet goed aaneengesloten, slecht geprepareerd, veel "wandelmomenten", een aantal vervelende file plaatsen. Alleen de helemaal boven op de gletscher is het ok, maar in de kerst wel koud/winderig... Voor beginners en kinderen (als ze in het beneden blijven) is het goed en bovendien niet al te duur.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2010 · 20:12

    goed en mooi skie- snowboard gebied. de pistes zijn super. wat wel akelig kan zijn is het vele lopen als je uit de liften moet. Op de top moet je een eindje lopen en als je van lift wilt verwisselen kan het ook irritant zijn. je moet wel opletten als je boekt dat je dicht bij de pistes zit

  • Anoniem
    Anoniem 1 februari 2010 · 10:56

    Saas grund mooi ski?maar voor de gevorderden net iets te klein. Saas fee logistic waardeloos. Prijs kwaliteit m.b.t. de ski pas prijs zwaar onvoldoende. Wel erg ingetogen en rustige sfeer op de pistes.

  • Anoniem
    Anoniem 30 januari 2010 · 06:56

    het is al weer een lange tijd geleden dat ik in de parel van de alpen ben geweest. en meestal in hotel walliserhof. ben benieuwd of dat hotel nog het zelfde is. ben er al heel wat keren geweest maar de laatste 10 jaar niet meer mijn zoontje is nu 5 en gaat dit jaar voor het eerst skien. wat is er mooier dan je eerste keer skien en dan ook nog in saas fee. mijn vrouw heeft ook nog nooit geskied en die houdt al helemaal niet van sneeuw. wacht maar tot ze in saas fee is geweest. dan wil ze niks anders meer. de laatste jaren was ik steeds een lang weekendje geweest. winterberg/insbruck. maar dit jaar lekker 2 weken naar mijn droom skigebied. misschien maak ik weer wat moois mee net als vroeger. ik was daar en kwam wham tegen. die maakten toen de videoclip van last christmas. wat natuurlijk gelijk mijn favoriete kerstnummer is. kijk bij die clip maar eens goed op de gondel. kan wel uren doorgaan met vertellen maar ik zou zeggen. ga zelf eens kijken hoe mooi het daar is. veel plezier allemaal in saas fee. groeten, martin

  • Anoniem
    Anoniem 27 december 2009 · 15:09

    Wij zijn de week v?kerst geweest (19-25 december) en mij viel het volgende op: Sfeer: Het dorp is erg leuk voor als je wat wil winkelen, rondkijken, koffie wil drinken. Fijn voor degenen die niet (zoveel) skie? Bereikbaarheid: Geen enkel probleem, gebruik de autotrein Kandersteg-Goppenstein en koop vooraf bij tankstation aan de snelweg een kaartje. Pistes: Hier wringt de schoen. Er zijn mensen die beweren dat ze veel ski-ervaring hebben en dit gebied geweldig vinden. Ook staat in de inleiding te lezen dat het gebied veel afwisseling biedt en voor minstens een week niet verveeld. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het gebied is stervormig en is nauwelijks "overdwars" te "doorkruisen". Bovendien komen twee van de vier belangrijkste stijgpunten op dezelfde pistes uit. Er is relatief veel tijd verloren met in de gondel/cabine zitten en vervolgens sta je na 20 minuten skie?weer op hetzelfde weitje onderaan. Ook liggen de liften/cabines ver uit elkaar waardoor je steeds ver moet sjokken. Er zijn feitelijk maar drie beginnerspistes; de rest is alleen over rood te bereiken en dus al snel te moeilijk. Wel erg de moeite waard is de gletcher op 3500 meter, wel waait het hier stevig waardoor in ons geval de sleepliftjes alhier dicht waren. De pistes hierboven zijn wel erg mooi en lekker lang. Overigens moet ik een compliment maken aan de skischool: Onze kinderen (5 en 8) hebben het prima gehad. Ook de lestijden van 10 tot 13 uur zijn fijn. Al met al dus een wisselende ervaring. Voor 5 dagen skie?is het net leuk. Dorp en skischool kinderen maken veel goed.

  • Anoniem
    Anoniem 6 februari 2009 · 21:57

    24 Januari met mijn vriendin naar Saas Fee geweest. Normaal gingen we altijd met een groep maar deze keer niet. Het gebied is met de auto goed te bereiken, vanaf Groningen 9,5 uur. We zaten in een hotel in Saas Gund genaamd Moulin. Prima hotel, elke dag werden de kamers uitvoerig schoonmgemaakt, zeer gastvrij personeel en hield je niet van bepaalde dingen die werden geserveerd kon je dat gewoon melden en kreeg je wat anders. Het skigebied viel ons zwaar tegen. Met de skibus konden we Saas Fee bereiken, waarnaa we een afdaling naar de skilift moesten maken en die na het skien weer beklommen moest worden, zeer intensief na een dag skien. Het openbaar vervoer in het dorp wordt door 2 electrobussen geregeld die zeer omslachtige routes maakt en onvoldoende capaciteit heeft, waardeloos. Eenmaal bij de skilift aangekomen kun je zo doorlopen naar de cabines. Om helemaal boven te komen moet je twee maal overstappen, waar ik het nut niet van zie. Bij het eerste bergstation kun je direct skien, maar bij de tweede moet je eerst een kilometer lopen voordat je op de piste staat, kortom weer iets waar niet over nagedacht is. De pistes zijn redelijk tot slecht. Dit komt omdat de zon maar van korte duur op de piste schijnt en dan weer verdwijnt waardoor het sneeuw aanvriest, geen goede omstandigheden dus. Meestel kwam de zon rond een uur of half 1 in het dal en ging hij rond half vier weer weg. Wanneer het skien ten einde kwam gingen we wat drinken aan de piste. Erg duur trouwens een 25cl heineken koste daar een dikke 3 euro. Verder is er geen apres ski aangelegenheid te vinden, ja een houten hut in het dorp, wat meer op een tuinhuisje lijkt. Wanneer je al in Val Thorens of het Zillertal bent geweest, hoef je niet naar Saas Fee te gaan. De natuur is er prachtig, maar uiteindelijk ga je ervoor het skien heen. Voor een beginner of ouders met jonge kinderen is het ideaal, maar voor de gevorderde skier is het een afrader.

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2009 · 17:28

    ik lees net een beoordeling dat het niets is voor de fanatieke skieer???? ik ga kerst2009 eindelijk weer skieen in saas fee en mijn zoontje gaat dan voor het eerst mee. ik ben zelf heel fanatiek en zeer gevorderd(wedstrijden) en wil nix anders meer dan saas fee. wat is er nou mooier om als je uit de alpin express stapt nog een klein stukje omhoog klimmen en dan van bijna 4000meter naar 1800 meter te skieen. en dan eerst door de zachte sneeuw dan rood,daarna een stukje blauw om ff uit te rusten en dan weer rood en zwart. lins en rechts zie je de gletchers en als je dan beneden bent gelijk weer naar boven om het zelfde nog een keer te doen maar nu over de andere kant. aan het einde van de dag heb je echt het gevoel dat je geskied heb. ik ben in veel verschillende gebieden geweest over de hele wereld maar saas fee is het mooiste gebied waar ik geweest bent. kan niet wachten tot de kersten weer naar saas fee. eindelijk weer echt skieen na 4jaar ipv winterberg of indoor. en mijn zoontje van 5 gaat dan ook naar het mooiste gebied ter wereld. en dan heb ik het nu alleen nog maar over 1 gebied gehad. er is ook nog hannig en die andere kant(ben de naam ff kwijt) plattjen geloof ik. lekker in het zonnetje bij hannig of aan de andere kant over de altijd gladde pistes(schaduwkant). laat ik nu maar op houden want ik kan nog wel uren doorgaan en dan krijg ik zin om nu gelijk te gaan. dus als je echt een keer een mooie skivakantie wilt hebben ga dan naar saas fee. het enigste nadeel is dat het iets duurder als een gemiddelde wintervakantie is. maar je heb wel waar voor je geld. groeten een saasfee verslaafde

  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2008 · 17:26

    We komen al in Saas Grund sinds 1989 en zowel in de zomer als in de wintervakantie. Het is er bijzonder goed toeven en de zekerheid dat er altijd kan worden geskied of gesnowboard is toch wel erg prettig! Volop gelegenheden om jonge kinderen ook een fijne vakantie te bezorgen. Speeltuinen in het dorp, maar ook bij Kreuzboden op 2400 mtr hoogte! Zelfs een heuse klimwand en bbq hoek zijn er aanwezig! Voor een luxe maar toch betaalbaar onderkomen zie ons appartement www.haus-viola.ch Wij zijn er niet meer weg te slaan! Super aardige mensen en bijzonder hulpvaardig!

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2008 · 15:51

    Dit jaar voor de tweede keer naar Saas Fee geweest. Het is een gezellig autovrij dorp waar wel wat te doen is voor niet skiers. Aangezien we een knidje van 7 maanden mee hadden was dit een belangrijke wens. Net als dat je vanuit het appartement moest kunnen skien zodat je af en toe een uurtje kan gaan skien en niet eerst met een gondel naar het skigebied moet ofzo. Voor dit doel is Saas Fee prima. Je moet alleen niet vroeg in het seizoen gaan want dan schijnt er geen zon in het dorp. Ook gaat de zon relatief vroeg achter de bergen. De blauwe piste in het dorp is erg fijn en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. De rest van het gebied is erg matig. Langzame liften, slechte aansluitingen en een metro waar ik het nut niet van inzie. Het hoogteverschil is niet zo groot en je moet steeds een stuk lopen door een tunnel, wachten tot je hij vertrekt en dan ben je alweer vrij snel beneden. Wat wel een leuke piste is is de wereldcupafdaling. Die ligt nog tot wat later in de zon en is erg leuk. Nadeel is wel dat je na 5 minuten weer 10 minuten in een gondeltje zit. Dus voor als je af en toe een uurtje wil skien en een gezellig dorp wil hebben is het heel geschikt. Voor als je hele dagen wil skien is het bijzonder ongeschikt als je niet steeds dezelfde piste wil nemen.

  • Anoniem
    Anoniem 14 februari 2008 · 20:11

    We vonden het een prima gebied voor 4 dagen skien, helemaal boven op de berg perfect geprepareerd om heerlijk te carven en vervolgens een lange afdaling te maken naar het dal.Als gevorderde ski je wel elke dag dezelfde pistes, dus mooie routes vind je er niet, daarvoor moet je een groter skigebied kiezen, maar dat wisten we vantevoren. Gebied leek ons zeer geschikt voor ouders met kleine kinderen die hun eerste skilesje krijgen in het dal. De restaurants op de pistes vonden wij ook perfect, vooral ook dat je netjes bediend werd.m.u.v. het zelfbedieningsrest. dan maar daar had je weer veel keus aan eten. Inderdaad is het enige nadeel dat als je op je skischoenen met je skietjes uit de bus komt, je nog een eind moet lopen voordat je bij de lift bent. Zorg dat je je schoenen meeneemt en aan het einde van de dag je skischoenen en skietjes bij het depot achter kunt laten, dit kostte geloof ik maar 1 euro per dag en dat voorkomt een hoop zere voetjes!

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2008 · 09:25

    Het is een fantastisch dorp voor de niet skiers. Voor iemand die graag wil knallen en veel wilt zien is dit dorp een drama. De pisties en de liften zijn niet logisch ingedeeld en veroorzaakt daarom veel frustratie. M.a.w. voor de skier die gezellig met gezin heen wil om af en toe te skien is het fantastisch. Voor de fanatieke skier is het een afrader.

  • Anoniem
    Anoniem 29 januari 2008 · 10:13

    Voor het eerst in Zwitserland gaan skieen. Pistes waren door de oude sneeuw erg ijzig, sneeuw van de sneeuw kanonnen bleef niet liggen door de wind. Wanneer de weersomstandigheden beter zijn kan je hier perfect skieen. Geen wachttijden voor de liften. Skipassen zijn erg duur. Als je een stoeltjeslift uitkomt kun je meestal omlaag skieen, in Saas Fee moet je omhoog klunen. Veel liften sloten niet direct aan aan de piste. Vaak was het een heel eind lopen met je skies op je nek. Dit vond ik zeker een minpunt. Ook de wandeling van de bus naar de lift (je kon geloof ik wel gratis gebruik maken van skitaxi, maar die waren in geen velden of wegen te bekennen) was niet prettig. Bij de pistes zijn wel veel ruimtes waar je je skies kan opslaan, dit was niet al te duur. Wij komen hier niet meer terug, niet vanwege het skieen maar vanwege de liften.

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2008 · 18:41

    Prima gebied! Mooie lange afdalingen, goed gevarieerd qua moeilijkheid. Weinig of geen kamikaze piloten zoals in Oostenrijk vaak het geval is. Enige nadeel is, als je niet in Saas Fee zelf woont, de logistiek. Het is een stevige wandeling van de bus of parkeerplaats naar de lift.

  • Der Peter
    Der Peter 22 november 2007 · 22:22

    Nou ja, Een super gebied voor echte wintersporters. Ben je verwend ga dan naar Oostenrijk of een overdekte skipiste op een oude vuilnisbelt. Zonder gekheid SF biedt alles voor d echte skier. Sneeuw sneeuw en bergen.

  • Jeroen.
    Jeroen. 8 november 2007 · 15:01

    Maart 2007 geweest samen met een maat (beginner). Gingen ieder onze eigen weg wat in dit gebied zeer goed kon. Komt altijd weer in het dorp uit. Alles was open en de sneeuw was super tot 14:30 uur. Zelf ski ik 26 jaar en was nu voor het eerst hier ga kerst 2007 met beide gezinnen weer. Een gebied waar je komt voor de sfeer, goede sneeuw, mooie natuur en omdat er hier geen hossende hollandse menigte is. Zelf overal in Europa geweest zo\'n beetje maar dit is een van de betere skigebieden, op bijna alle fronten sterk.

  • Mat
    Mat 18 oktober 2007 · 15:35

    Vorig jaar voor het eerst met kerst in Saas-Fee geweest. Het dorp zelf is leuk (alleen jammer dat er zwitsers wonen ? De pistes zijn op zich ok, maar de indeling is slecht. Hierdoor ontstaan zeer lange wachttijden bij Morena omdat dit een . Zit je aan de andere kant van de piste dan is de dal afdaling alleen via een zwarte pist mogelijk (en deze was afgelopen jaar door de geringe sneeuwval gesloten).

  • didier verbrugghe
    didier verbrugghe 29 juli 2007 · 19:52

    Ben reeds al 10 keer naar saas fee geweest;het is echt een aanraader voor wie van mooie en zeer hoge bergtoppen houd.de pistes zijn altijd zeer verzorgd en er ligt altijd zeer veel sneeuw. als skier start je helemaal bovenaan aan het draairestaurant waar je dan nog een sleeplift kan nemen tot 3600 meter hoogte het uitzicht daarboven is ongelooflijk mooi.van daariut kan je gerust een 35 min skien zonder dat je een lift moet nemen tot beneden in het dal.

  • marijke
    marijke 30 maart 2007 · 09:49

    Ik ben vorige week op studiereis geweest naar Saas Fee. We hebben 1 ochtend geskied, voor beginners zeer geschikt! We hadden les van de "eskimo's", deze geven alleen priveles (soms in groepjes van max. 8 personen), hierdoor krijg je meer persoonlijke tips en leer je het sneller. De plaats is super gezellig en knus! Naast skien kun je in het Saasdal ook andere activiteiten doen. Er is een rodelbaan (erg leuk in het donker!), je kunt op banden jezelf naar beneden laten "rutschen" en er is boven op de berg een eispavilon met een ronddraaiend restaurant. Ik kan Saasfee iedereen aanraden!

  • Rob
    Rob 3 maart 2007 · 17:25

    Week van 12/2 geskied in Saas Fee. Prima bevallen. Landschappelijk een uniek gebied door de aanwezigheid van verschillende gletsjers. Wat minder liften en afdalingen dan in de Franse gebieden, maar goed verzorgde pistes, geen wachttijden, comfortabele liften. Restaurants op de pistses hebben wisselende kwaliteit. Aanrader: Nieuw restaurant bij tussenstation Alpin Express. Gaan zeker nog eens terug naar Saas Fee.

  • W Vos
    W Vos 28 februari 2007 · 22:02

    Waren met gezin jarenlang in S-F. Er bestond voor ons geen mooier dorp, gelegen op een plateau,omringd door meerdere vierduizenders. Vrijwel altijd sneeuw tot in het dorp, door de grote hoogte soms wel koud

  • thom
    thom 24 februari 2007 · 19:38

    Het waren brede pistes vonden wij en later hoorde we dat se normaal nog breder waren omdat er iets minder sneeuw lag maar je kan er altijd skien dat is ook fijn ?

  • CJB
    CJB 8 februari 2007 · 18:27

    Indrukwekkend ruige en hoge bergen. Adembenemende lange afdalingen. Meestal zeer goede sneeuw. Van de zon af gedraaid, koud. Voor de meer ervaren liefhebber van echt skien en ruige natuur.

  • Paul
    Paul 25 januari 2007 · 14:32

    Te klein gebied, prijs kwliteit verhouding is ver te zoeken. Geen offpiste mogelijkheden ivm gletser. Hotels slecht,te duur in verhouding tot andere skigebieden. Skipas in verhouding tot gebied veel te duur. Na 2 dagen skien waren wij door het hele gebied. Veel pistes gesloten. Echt zwitsers, weinig humor en zeer weinig gastvrijheid. Bergrestaurant zijn erg duur en lijken wel op een van de valk vestiging, kwaliteit van het eten beroerd. Voor gezinnen een leuke bestemming voor de gevorderde en uitstekende skier niet aan te bevelen.

  • Bart
    Bart 12 november 2006 · 12:47

    Zijn in alle Alpenlanden wezen skieën, maar dit is één van onze favoriete bestemmingen geworden. Leuke, gevarieerde pistes. Vrijwel altijd goede sneeuw. Er zijn aantal nieuwe, snelle stoeltjesliften neergezet. Een aanrader om wat te eten / drinken is het pisteretaurant Gletschergrotte halverwege de Spielboden / Saas-Fee afdaling. Ook het draairestaurant op 3500 mtr. is een bezoek waard. Als je op adem gekomen bent, kun je genieten van een "adenbenemend" uitzicht. De apres-ski in het dorp is goed. Geen gelal en gebral, gewoon gezellig! s'Avonds zijn er ook voldoende uitgaangsgelegenheden om je te vermaken. Je moet wel uitkijken in welk gedeelte van het dorp je verblijft. Dicht bij de liften is prettiger, maar wel duurder. De prijs / kwaliteit verhouding vinden wij voor dit gebied goed.

  • Jelle
    Jelle 18 augustus 2006 · 17:47

    Ben nu 2 keer in saas fee geweest en dat was beide top! Op 1800 meter ligt altijd sneeuw en dat zonder auto's. Het is een echt alpendorp met sneeuw op de weg en imposante bergen van meer dan 4400 meter hoog. Skien is top, zowel in dorp als hoger in de bergen. De mega-afdaling van 3500 meter naar 1800 is een echte conditietest en heerlijk om te doen.

  • rik
    rik 18 augustus 2006 · 15:44

    goed gebied voor gezinnen, enkele mooie pistes o.a. weisse perle off piste, gletscherpanorama, morenia, egginnerhoch en plattjen. Alle pistes komen uit in het dorp ideaal voor gezinnen.Restaurants prima speciaal aan te bevelen zijn Hohnegg, Fletschorn, Waldhus Bodmen en Don Chiccio.Goede prijs kwaliteit verhouding aardige einheimischen.Een absolute aanrader. Off piste skien alleen met een gids doen je, het is een gletscher gebied.Volgend jaar uitbreiding van het skiegebied richting de Brittaniahutte. Een aanwinst voor het gebied. Goed zomer skiegebied. Nadelig zijn de weinige stoeltjesliften. Autovrij dus let op met boeken in welk gedeelte het hotel staat. Aan te bevelen hotels Waldesruh**** Feriennegg Hohnegg**** Waldhotel Fletschhorn**** Parkhotel*** Schweitzerhof**** Saaserhof**** Ferien & Art***** of anders een chalet of ferienwhonung huren in diverse prijsklassen. Reis afstand vanaf Nederland 950 km goed te doen in zo'n 7 - 8 uur.