Vanuit Seis am schlern naar Ortisei

Dit onderwerp gaat over de bestemming Seiser Alm (Alpe di Siusi)
wendy-erwincampsteyn5 februari 2020 · 10:15

We verblijven dit jaar voor het eerst in Seis am Schlern. We zouden ook eens een dagje willen uitwijken naar Ortisei. Op de ski map zie ik dat het mogelijk is om van uit Seis am Schlern naar Ortisei te gaan via lift en stukje tunnel. Is dit aan te raden met kinderen (oudste 10 jaar) of is het makkelijker/sneller om even de auto te nemen?
Is ortisei een meerwaarde als je op zoek bent naar iets uitdagendere pistes dan seiser alm? Of is dit toch vergelijkbaar?

Lein5 februari 2020 · 10:44

Ortisei heeft zeker meerwaarde: alleen al La Longia (dus de lange piste vanaf Seceda naar Ortisei) is uitdagender dan vrijwel alles wat je op de Seiseralm tegenkomt. Verder kun je vanaf Seceda verder het gebied intrekken en het zo uitdagend maken als je zelf wil.

Vanaf Compatsch (waar de gondel vanuit Seis aankomt) kun je vrij snel bij de gondel naar Ortisei zijn, maar vanaf het dalstation in Ortisei moet je een flink stuk lopen naar de gondel richting Seceda (een kwartier ongeveer). Voor jonge kinderen op skischoenen en met ski’s lijkt me dat niet ideaal en zou ik lekker de auto nemen!

Martijn.d5 februari 2020 · 12:45

Wat je ook kan doen is over de alm naar de florianlift skiën en dan de bus naar monte-pana nemen . Dan maak je er een ronde van en kan je via de saslong ,col raiser, la longia terug. Dat kost misschien minder moeite

HN655 februari 2020 · 13:11

Dat is wel serieus niveau wellicht voor kinderen waarvan de oudste nog maar 10 is. Geen idee hoe goed ze skiën natuurlijk, maar dat is niet overal relaxt blauw. Qua ski tourtje wel top!

wendy-erwincampsteyn5 februari 2020 · 15:28

Bedankt voor jullie input.
@HN65 De 2 oudste zijn licht gevorderd. Ze konden vlot rode pistes af in Kaprun en Zell am see vorig jaar, maar dit lijkt wel een groot rondje voor hun om op een dag af te leggen.

David235 februari 2020 · 17:07

Vanaf het dalstation van de Seiseralmgondel is het zo'n 500 meter lopen naar de roltrappen naar de Furnesgondel. Probleem is dat het in deze richting oploopt, dus inderdaad niet ideaal met jongere kinderen, en de tweede sectie naar Seceda is een vaak drukke pendelbaan.
Alternatief is inderdaad om via Monte Pana te gaan, of vanaf de Seiseralmgondel in Ortisei 300 min of meer vlakke meters te lopen voor de bus naar het dalstation van de Saslong. Dit kort het rondje iets in en vermijdt de nogal lastige dalafdalingen aan de Saslong. Omlaag lopen van Furnes naar Seiseralm gaat vrij vlot tenzij het glad is. Let wel dat de routes tussen de liften, en van/naar de bushalte, niet overal duidelijk aangegeven zijn.
Als je een auto hebt, is dat dus allicht handiger, en het geeft ook meer tijd om boven Ortisei, maar ook Santa Cristina en Selva te skiën. Let wel dat het zeker geen vlakke weg is vanuit Seis.

*bericht bewerkt door David23 op 05 feb 2020 17:12

Winter is always coming
SkiBeppie6 februari 2020 · 11:08

Met de auto naar Ortisei is niet heel zinvol: de parkeergarage staat pal naast de lift naar de Seiseralm dus je moet dan toch nog even een stukje lopen naar de roltrap in het dorp die je naar de Secedaliften en La Longia brengt. Maar een kwartier lopen is écht overdreven. loop vanuit de gondel eerst even naar rechts langs de rivier (dus NIET de voetgangersbrug over de rivier en weg nemen, dán moet je echt omhoog en dat is ook een flink stuk om) en steek over bij het voetgangerslicht tegenover bakkerij Hofer, daarna gewoon rechtdoor het pleintje oversteken naar de roltrap en je hoeft nergens ‘omhoog’. de andere tips zijn ook leuk maar kosten wel veel meer tijd….dit tripje hooguit een minuut of 5 vanaf de lift., dus voor iedereen wel te doen denk ik.

Once you're over the hill, you might as well ski down.

Plaats een reactie