Reviews SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

83% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8 op basis van 185 beoordelingen.

Sterke punten: Uitbundige après-ski, uitstekend voor beginners, geen vlakke stukken, goede variatie in pistes, formidabel eten op de piste, eenvoudig bereikbaar en geweldige mogelijkheden voor tochten.
Zwakke punten: Druk en beperkte off-piste.

Wat vind jij van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental?

Reviews van gebruikers

Robert.
5 maart 2020 · 10:28

Groot gebied met voldoende variatie en opties voor mensen die zich voornamelijk op de piste zullen begeven.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast791
1 maart 2020 · 17:56

Heel leuk gebied

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast139
29 februari 2020 · 22:39

Onoverzichtelijk gebied, pistes lopen door elkaar heen, zijn scheef en niet echt lang. Behalve de 61, dalafdaling naar Scheffau. Voor ons de eerste en laatste keer.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast656
26 februari 2020 · 17:54

Fantastisch skigebied (komen hier al meer dan 20 jaar)

Vandaag, 26 februari alleen een hele slechte ervaring gehad aan het SkiWelt.
Rond kwart voor 3 ging het stormen en werden alle liften gesloten. Ons appartement is in Ellmau, maar wij stonden in het dal van Brixen.
Er was totaal geen communicatie van de werknemers van het Skiwelt over hoe wij terug konden komen in ons eigen dorp.

Uiteindelijk ging er een skibus van Brixen naar Soll, en ons werd gezegd dat we vanaf daar over konden stappen op een andere skibus richting Ellmau. Eenmaal gedropt in Soll werden wij aan ons lot overgelaten en mochten wij verder uitzoeken hoe wij in Ellmau terug kwamen. Toen maar een taxi genomen.

Een hele slechte ervaring voor ons wat zeker niet in vergelijking staat met het fantastische skigebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast137
18 februari 2020 · 21:13

Geweldig gebied voor prachtige tochten! Helemaal met de aansluiting op kitzski. Het is een wat lager gebied maar je kan prima skiën tot ruim in maart!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast333
15 februari 2020 · 21:32

Als je van Nederlanders houdt op vakantie is dit wellicht een leuk gebied. Ik ga persoonlijk liever naar een gebied waar je ook nog eens wat andere nationaliteiten tegen komt. Ander ga ik wel in Zoetermeer skiën.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast025
15 februari 2020 · 21:07

Dit gebied heeft allerlei verschillende prachtige faciliteiten en fascinerende aspecten. Wat ik ook fijn vind dat je in elke lift wel weer een leuke groep Nederlanders tegenkomt waar je een gezellig praatje mee kan maken.
De strak belijnde pistes die naadloos in allerlei omstandigheden in elkaar overlopen. Van de bruine piste naar het appartement en hop met een mooie polo naar Inn Gerries !
Ook de verbinding naar de verschillende dorpen is zo netjes vlak aangelegd daar kan menig tegelzetter wat van leren. Ze hebben echt hun best gedaan om een mooie verbinding te maken van Westendorf naar Brixen. Geen moeite gespaard om een trap en een loopband aan te leggen, zodat je zelf niet berg op hoeft te lopen. Aanrader ten toppertje!!!

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast333
15 februari 2020 · 16:34

Begrijp niet dat dit gebied zo hoog scoort…laag, geen hoge toppen, slechte sneeuw en de overgangen voelen kunstmatig.
Ook veel te veel Nederlanders.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ThomJ
6 februari 2020 · 10:24

Skiwelt is een erg goed en modern skigebied, met name goed voor lichtgevorderden en beginners.

Voordelen:
-Goed en snel heen en weer te toeren tussen de dorpen. (Westendorf naar Going en terug goed mogelijk)
-Veel pistes die geschikt zijn voor cruisen en een aantal ook voor carven. (het wordt nooit heel stijl)
-Divers karakter. (Going, Itter en Hopfgarten voelen best kleinschalig aan, hebben oudere liften en de gezelligere hutten. Het midden van het gebied heeft hypermoderne liften en de welbekende grote self-service restaurants)
-Pistes lang open. (Vanaf eind januari zijn de pistes dagelijks van 8:30 tot 16:30 en sommige liften zelfs tot 17:00 geopend)

Nadelen:
-Beperkte lengte afdalingen. Niet veel goed lange afdalingen. De dalafdalingen hebben vaak het typische zigzagkarakter. Mooie brede lange afdalingen missen.
-Ook eind januari is het op de kortere afdalingen boven tussen Ellmau, Scheffau, Brixen en Söll best druk.
-Weinig zwarte afdalingen. (zwarte stukken zijn niet altijd echt zwart en vaak ook erg kort)
-Een paar vlakke stukken. (Südhang-Aualm en Eiberg naar Almbahn. Ook de piste van Kälbersalvenbahn naar Siller-Keat is op snowboard geen leuke piste)
-Salvenbahn 2 vanuit Hopfgarten vanuit Hopfgarten sluit erg snel. (Toen er wind was voorspeld voor de middag was deze lift gedurende de windstille ochtend dicht. Ook na een sneeuwstorm gingen de andere liften weer open maar bleef deze gesloten)

Tips:
-Kies één van de uithoeken. (Het stuk boven de dalafdalingen tussen Brixen, Ellmau, Scheffau en Söll is waar de massa zich bevindt)
-De rode pistes vanaf de Fleidingbahn bij Westendorf richting Ki-West zijn erg mooi.
-Rode piste 100 vanaf de Astberg in Going
-Pistes parallel aan de Siller-Keat en Filzbodenbahn. (Achterkant hohe Salve)
-Nachtskilauf. (Een aantal mooie afdalingen die verlicht zijn. Incl de blauwe dalafdaling is eigenlijk zowat het hele gebied van Söll geopend)
-Houdt er rekening mee dat je de auto nodig hebt om naar de andere dorpen te gaan. Er is alleen een postbus tussen de verschillende deelgebieden.
-De Hausberlift (tweezitter met kap) aan het eind van je skidag. (Heerlijk rust momentje tussen de bomen)

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast106
14 januari 2020 · 20:53

Dit is het derde jaar dat ik op wintersport ga. Hiervoor o.a. naar Gerlos geweest en ik moet zeggen dat ik het Zillertal geschikter vind voor beginners dan dit gebied. Hier zijn redelijk veel smalle blauwe pistes, 'scheve' en bij zonnig weer ook snel ijzig of slushpuppy pistes. Daarnaast, of daardoor, vind ik sommige blauwe pistes eerder rood en sommige rode juist weer heel fijn. Ook heb je bijna een cursus nodig om te kunnen navigeren in het gebied: veel pistes die in elkaar overlopen en matige bewegwijzering op sommige plekken. Hier hebben ze wel wat op bedacht in de vorm van een app: Skiwelt Copilot (werkt alleen als de pistes geopend zijn).
We zijn buiten de vakantieperiodes geweest en dat is super! Zeer rustig en geen enkele wachttijd bij de liften. Onderweg ruim voldoende gezellige tentjes om even wat te drinken of te eten. Een grote tekortkoming van dit gebied vind ik het gebrek aan goede skibus verbinding tussen alle dorpen. Als je bijv begint in Hopfgarten en eindigt in Ellmau betaal je 50 euro om terug te komen in Hopfgarten! Met de taxi, want de busverbinding is ondoenelijk. Al met al een heerlijke vakantie gehad en lekker kunnen skien, maar dat het een modern gebied is dat goed is voor beginners, daar ben ik het zeker niet mee eens!

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast140
28 november 2019 · 22:28

Heerlijk. Zowel in de zomer als in de winter. Overal prima voorzieningen en als je goed zoekt zijn er ook zeker zeer betaalbare accommodaties te vinden.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Anoniempje
31 oktober 2019 · 16:53

Pistes in het gebied aan de korte kant. Daar tegenover zijn de dalafdalingen lang. Gebied is verder erg leuk aangekleed, iglodorp etc. En De liften zijn modern dus je bent zo weer boven.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Vincent264
21 oktober 2019 · 23:13

We zaten in Brixen zelf aan de dorpsstraat. Perfect. Brixen is wel echt een familiedorp, er is een après-ski bar maar daar houdt het verder ook wel bij op. Ik was er met mijn ouders en een vriend. In de avond is in Westendorf veel meer voor de jeugd te beleven. In Westendorf heb je niet altijd makkelijk toegang tot het hele gebied en bij Brixen moet je sleepjesliften pakken om bij het dalstation uit te komen. Zeer groot, gevarieerd gebied, helemaal van Westendorf naar Going gegaan en de piste’s zijn goed, duidelijk en mooi!

Beetje omslachtig en aan de eind van de middag werken deze kleine liftjes ook niet meer en kun je dus ruim een halve kilometer lopen. Let er ook op dat de verbindingslift tussen Scheffau en Brixen im Thale al om 15.45 dicht gaat… stom grapje was dat. We zijn dus naar Scheffau afgedaald (letterlijk aan de andere kant van de berg, zo’n 30+ minuten rijden) en vanuit daar door mijn ouders opgehaald. De dalafdaling van Westendorf is blauw maar er zitten echt goede steile stukjes tussen, niet normaal voor blauw haha, gepaard met buckels. Ik heb bij dat restaurant (volgens mij nr. 73) lekker gegeten en lopen toekijken.

Met 3 jaar ervaring kon ik overal wel goed heen en het is zeker de moeite waard!

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Tomaas
29 maart 2019 · 12:55

Geweldig gebied, al reeds 3 x geweest en telkens nog nieuwe pistes vinden.
Buiten de drukke vakanties is het echt zalig, helemaal alleen op de pistes.
Heel erg afhankelijk van de weersomstandigheden, ideaal om last minute te boeken.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast698
17 maart 2019 · 13:35

Voor gevorderden is het skigebied ok. Maar mijn vrienden gingen voor de tweede keer skiën. Ik zelf ben een goede skiër. Ik moet zeggen voor beginners is dit gebied niet echt ideaal . Hier en daar een behoorlijke blauwe piste, maar voor het algemeen zijn de blauwe pistes meer rood en niet geschikt voor beginners. Er zijn wel geen lange wachtrijen aan de liften. De liften zijn hier en daar wel redelijk wat ouder. Voor mij was het goed voor 1 keer.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast178
13 maart 2019 · 21:43

Dit jaar voor het eerst in Wilder Kaiser - Brixental geweest, voor een week tijdens de voorjaarsvakantie. Veel positieve geluiden gehoord dus met goede moed vertrokken. Helaas viel het ons erg tegen. Door de wat hogere temperaturen waren de pistes erg slecht. Ook is het gebied erg onoverzichtelijk en zijn er erg veel vlakke stukken. Voor beginners misschien een leuk gebied maar voor gevorderden zou ik dit gebied zeker mijden. Ook de restaurantjes op de pistes vielen ons tegen, bijna nergens was met de pinpas te betalen. Ook de liften waren veelal verouderd. Voor ons volgens jaar toch maar weer Solden, Ischgl of het Zillertal.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast137
10 maart 2019 · 14:21

Fantastisch gebied! Zeer modern, geen lange wachttijden (ook tijdens het hooft seizoen) goed eten, leuke apresskie en je kan prachtige tochten maken. Super gebied voor zowel gevorderde als beginnende skiërs

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast593
9 maart 2019 · 14:40

Mooie pistes en geweldig eten. Niet erg druk.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast020
5 februari 2019 · 10:38

Mooie omgeving. In de vakanties is het een Nederlandse enclave met lallende dronkenlappen. Pistes zijn overvol.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast026
4 februari 2019 · 13:04

De pistes zin te druk. Je moet urenlang op de liften wachten. Er is geen adres ski en als er geen bergen sneeuw op de pistes liggen, ski je over een ijsschots.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Jamesblond
12 januari 2019 · 18:11

Prachtig & gevarieerd gebied. Moderne lifte, logisch aaneengesloten, zeer mooie pistes. Alleen door de geringe hoogte zal het hier al eens kunnen spannen qua sneeuw, maar daar hebben we nu begin januari 2019 totaal geen last van gehad. Hier kom ik eens terug met de familie!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast747
12 maart 2018 · 12:21

Wat een heerlijk gebied. Uitstekend geschikt voor mooie lange tochten, gezellige hutten, niet te duur en een mooie afwisseling in afdalingen. Ook voor de ervaren wintersporten blijf ik het een mooi gebeid vinden. niet super uitdagend maar wel mooie lange afdalingen en brede pistes. Daarnaast is het voordeel van dit gebied dat je nooit veel dezelfde lifte hoeft te hebben en zo heel veel mooie piste kilometers kunt maken 😃

Vaak hoor je als opmerking bij Skiwelt dat het relatief laag ligt wat natuurlijk zo is. Toch komen wij hier al jaren tot in de lente (paas weekend) en toch hebben w elatijd veel en mooi kunnen skieen.

wat ons betreft een aanrader!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast524
6 maart 2018 · 11:06

Wij komen reeds meer dan 15 jaar in dit gebied en onze kinderen hebben hier leren skiën.
Het is een zeer groot en gevarieerd gebied, met tal van tochten en lange afdalingen. Wij hebben het gebied zien ontwikkelen in al die jaren en ze blijven steeds verder verbeteren (nieuwe gondels Elmau en Hopfgarten als voorbeeld in de recente jaren) en nieuwe stoeltjesliften. Sleepliften vind je er nauwelijks.

Het gebied is relatief laag, waardoor de sneeuw in het voor- en naseizoen van matige kwaliteit kan zijn (op de dalafdalingen). Het gehele gebied is te besneeuwen met sneeuwkanonnen, maar dit is natuurlijk geen echte sneeuw 😉. Desondanks komen wij er elk jaar in de voorjaarsvakantie. Door de temperatuur zijn de pistes hoger uitstekend, maar de dalafdalingen in de middag papsneeuw. Ook voor de gevorderde skier dan een uitdaging (werken).

Door de uitgestrekte omvang ervaar je het gebied niet als druk. Zelfs in de voorjaarsvakantie waarin hordes nederlanders, duitsers en oostenrijkers naar het gebied komen sta je zelden ergens voor een lift te wachten. Alleen tijdens piekuren (start lessen) in de verschillende skischolen kan het druk zijn (en de nabijgelegen restaurants). Het gebied leent zich uitstekend voor lange tochten van het ene naar het andere dorp. Wel dien je het gebied een beetje te kennen. Met name rond Hopfgarten / Soll zijn de verbindingen niet altijd even logisch.

Al met al een topgebied met voor ieder wat wils. Wij hebben weer geboekt voor volgend jaar!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast649
2 maart 2018 · 08:44

Zoals eigenlijk in elk skigebied goede en ruime parkeerplaatsen. Ook nu tijdens de vakantie periode staat niet alles helemaal vol. Aangezien het hier tijdens de vakantie is overgenomen door de Nederlanders kan je op de piste bijna tegen iedereen Nederlands praten. Tijdens onze vakantie was het heerlijk koud en dus goede sneeuw en pistes. Wel wat druk maar dat kan je ook verwachten in de vakantie. Vooral om even na het skien naar Kufstein te rijden is af te raden. Het is hier file rijden. Dit zal zaterdag op de terugweg ook wel een probleem zijn.
Om makkelijk te kunnen bewegen in het gebied moet je wel even gaan zitten om de piste kaart te snappen. Er mag wel wat gedaan worden aan het makkelijker maken van de bewijzering op de piste. Dit is in andere skigebieden beter geregeld.
Al met al een leuk gebied voor zowel beginners als mensen die lekker willen toeren. Hele uitdagende pistes zijn er in het gebied niet te vinden.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast635
2 februari 2018 · 15:25

Prima gebied. Wij hadden wat beginners in de groep en dan is dit gebied zeker aan te raden. Pistes zijn zeer breed en er is veel blauw. De dorpjes waren gezellig en de sfeer was erg goed.

Als gevorderde wintersporter of beter zou ik toch echt wat verder de Alpen in rijden. De zwarte pistes zijn leuk, maar wel vrij kort. Voor het laagseizoen ligt het gebied gewoon te laag om de hele week goede sneeuw te hebben. Het kan, maar je moet geluk hebben. In het hoogseizoen heb je betere kans, maar dan zit je met drukte en liggen de pistes er naar het einde van de dag toe desondanks slecht bij.

Om naar een ander deel van het gebied te komen ben je best een tijdje bezig. Je moet door een labyrinth van pistes en liften. Door de lage ligging heb je geen lange pistes die je naar een ander dal/berg kunnen brengen. Je moet tig keer omhoog en omlaag om naar een ander dorp toe te komen.

In het gebied van Westendorf heb ik het meest genoten. Dat ligt dan ook meteen een stukje hoger en was wat rustiger. Goed eten, prachtige uitzichten en genoeg uitdaging. Minpunt hier is dat de liften wat verouderd en langzaam zijn.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast375
21 januari 2018 · 10:40

Beperkt hoog.

Goede lift capa

Met vriendenmeer dan 10 jaar ervaring
Gast576
27 december 2017 · 12:21

Reisgezelschap: Vier vrienden tussen 30 en 40 die allen ruime ski ervaring hebben. We hebben geskied in de week voor de kerst. Gelukkig was het weer perfect. Telkens onder 0. De sneeuw was top, overal waar mogelijk goed geprepareerd. Waar mogelijk omdat het in verschillende delen van het gebied ook gesneeuwd had. Veel diversiteit daardoor.

De pistes waren voor ons prima. De blauwe pistes zijn heel erg goed te doen. De rode zijn op sommige punten wat meer uitdagend. Maar voor de echte uitdaging moet je toch echt zwart opzoeken. Het gebied is prachtig waar je skiet. Mooie uitzichten op vele punten. Meer dan goede en betaalbare restaurantjes op de piste. tussen de 10 en 15 euro een goede maaltijd en wat te drinken. Apres ski waren we toch nog wel een beetje te vroeg voor in het seizoen. Maar ons doel “skiën” en liefst zoveel mogelijk kilometers was ruimschoots gehaald.

Wat wel opviel waren de wat verouderde liften in dit gebied. Eentje zelfs uit bouwjaar 1986. En toch ook helaas wel wat trage liften. Dat heb ik anders verwacht, zeker gezien de skipas prijzen. Daarentegen krijg je wel zo ontzettend veel piste kilometers…Absolute aanraders zijn de talloze dal afdalingen die in dit gebied aanwezig zijn. Lang en rood, erg mooi.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Bennie
9 juli 2017 · 20:12

SkiWelt. Een fenomeen bij de wintersportende Nederlander. Voor mij normaliter dus een reden om weg te blijven. In januari me er samen met een groepje skifanaten toch aan gewaagd. De drukte in januari valt in het gebied reuze mee. De sneeuwkwaliteit daarentegen wat minder. Harde kunstsneeuw. Het is een groot gebied, maar voelt niet groot. Dit komt deels door de geografie. Door de beperkte hoogte heb je relatief korte pistes, en sta je snel weer bij één van de vele liften. Dat is meteen het manco van dit gebied. Toeren door het woud aan liften is een hele opgaaf, en de bewegwijzering houdt niet over. Als je de weg kent prima, maar als je je op de bordjes wilt oriënteren dan zul je regelmatig stilstaan. Dit omdat ze zo groot zijn dat je er vlak voor moet gaan staan om te kunnen lezen wat er staat. Het is ons dan ook meermaals gebeurd dat we de verkeerde afdaling hadden gepakt.
Deze zijn wel goed geprepareerd en berekend op de grote drukte die dit gebied kan hebben. Vanaf de snelweg sta je hier immers zo. Kufstein is op slechts 20-25 minuutjes rijden. Horeca is veelvuldig aanwezig, prima geprijsd en over het algemeen van een degelijke kwaliteit.
De slechte bewegwijzering, korte afdalingen en relatieve drukte zijn voor mij een reden om hier niet snel weer te komen. Ik kan me echter goed voorstellen dat als je hier minder mee zit je hier een topvakantie kunt hebben.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast185
21 maart 2017 · 10:58

ik ski al meer als14 jaar,nooit gedacht dat ik in brixen im thale zou komen. Super skigebied waar je veel kanten uitkan…een nadeel is dat het laag ligt.verder een super gebied.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast099
2 maart 2017 · 17:54

Wilde Kaiser is ‘in theorie’ een prachtig skigebied. Er is een ongelovelijke variatie aan afdalingen. Het gebied heeft echter een paar grote nadelen:

  1. Het ligt vrij laag: De toppen Hartkaiser (1555m), Brandtstadl (1650m), Eiberg (1673m) en Zinsberg (1674m) liggen zo laag, dat sneeuw in de tweede helft van elke afdaling snel ‘pap wordt’. Gezien de enorme hoeveelheid skiers, betekent dat dat de pistes er vanaf de lunch zeer slecht bijliggen. Alleen de Hohe Salve (1829m) en Gamfenkogel (1957m) liggen op een goede hoogte: maar zelfs bij deze toppen kom je al snel in het sorbetijs…
  2. Het gebied is vrij eenvoudig en daarom trekt het veel beginnende skiers aan. Niets mis mee, die moeten het ook leren. Maar de combinatie van 1 met 2, diskwalificeert het gebied wat mij betreft. De ‘slush’ is zelfs voor gevorderde skiers moeilijk, laat staan voor beginners. EN als die beginners dan ook nog zo onverstandig zijn geen lessen te nemen, is het gewoon ronduit gevaarlijk.
  3. Het gebied ligt zeer dicht bij Nederland: hierdoor trekt het in de voorjaarsvakantie werkelijk HORDEN Nederlanders. Ik ben zelf ook een Nederlander, wat is daar mis mee? Het feit dat veel Nederlanders de ‘pisten regels’ niet kennen of negeren, bv.:
    3a. overal midden op de pisten stoppen. Of 1 persoon aan de zij kant van de piste en dan vervolgens de gehele ‘club’ er naast opgesteld, zodat je er soms LETTERLIJK niet langs kan.
    3b. gevallen skiers niet helpen: het staat nog bij elke lift vermeld - het is je plicht om een gevallen skier te helpen. Nee, Nederlanders skien er het liefst vlak langs.
    3c. Ik weet niet of dit een pisten regel is, maar het valt wel onder mijn moeders definitie van goed fatsoen: Nederlands lijken wel allemaal doof? Ze kunnen alleen hard schreeuwend met elkaar communiceren.

Wij rijden daarom de volgende keer weer een paar uur verder: ten eerste op zoek naar een hoger gelegen gebied en ten tweede om tenminste een deel van de horde af te schudden - in Karintie kwamen ook regelmatig Nederlanders tegen, maar gek genoeg een stuk beschaafder…

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast301
12 januari 2017 · 11:35

Super mooi skigebied. Gezellig en redelijk betaalbaar in vergelijking met de duurdere skigebieden. In het weekend inderdaad wel wat druk maar ook dat valt best wel mee.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
LuckyLuke
16 maart 2016 · 15:41

Mooi en erg uitgebreid gebied. Wij hebben in een week maar de helft van de kilometers piste kunnen doen (je skipas registreert welke liften je neemt - dit kun je online terugkijken; wij hadden 150 van de 280 km pistes gedaan). Zeker als er verse sneeuw is gevallen is het prachtig skien omdat je tussen de bomen skiet. Plus prachtige vergezichten. Ook als gevorderde skier kun je je hier uitstekend vermaken. Er zijn veel stoeltjesliften waarvan een deel met overkapping en/of zitverwarming. Vooral handig als je hoger op de berg wilt blijven bij de betere sneeuw. Een langere afdaling kun je uitstekend maken door een dalafdaling bij Soll, Brixen, Scheffau, Elmau of Hopfgarten te maken. Daar kun je dan weer handig een gondel nemen om snel hoogtemeters te maken. Voor beginners zou ik Elmau aanraden; meer blauwe pistes. Voor (ver)gevorderden Soll (noordhelling+Hohe Salve). Brixen zou ik niet voor kiezen (zuidhelling dus papsneeuw, ook in februari. Hopfgarten staat bekend om het kinderhotel. De dalafdaling in Hopfgarten is echter helemaal niet leuk (papperig vanwege zonnige helling die ook nog laag eindigt en dat allemaal meer als een soort pad naar beneden; weinig piste. De bewegwijzering vind ik onduidelijk. Op de eerste dag kwamen we vanuit Soll op de Hohe Salve waar een bord stond van linksaf voor een rode en zwarte piste. Die rode piste begint pas echter na de zwarte en ik heb in jaren niet zo’n steile piste als de zwarte 2C gezien. Dan eerst maar rechtsaf, daar verwees ook een bord naar rood+zwart. Toen zagen we wederom eerst alleen maar een zwarte piste. Bleken we tussen de gebouwen door te moeten steken. Enfin, later leer je het gebied kennen en navigeert het eigenlijk best goed.
In elk geval hebben we ons uitstekend vermaakt, is het een leuk gebied met veel afwisseling en dat zo dicht bij de grens bij Kufstein. Een aanrader.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast67126 december 2015 · 12:33

Ik kom al jarenlang in Brixen. leuk gebied en voldoende groot. Sfeer en prijsniveau zijn uitstekend. Ik lees dat er te weinig lange afdalingen zijn en de liften tegen vallen. Dit is absolute onzin. Ik heb veel gebieden gezien en brixen behoort v.w.b. Liften tot de beste. Enige nadeel is dat het gebied niet hoog ligt. Als je niet afhankelijk bent van vakanties is dit geen probleem. Voordeel is dat je er erg snel naar toe rijdt. Kortom echte aanrader top gebied!!!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast963
22 november 2015 · 16:20

Niks voor gevorderden maar wel zeer mooi familiegebied.
Prijzen waren voor wintersportbegrippen laag

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
joostdubbink17 september 2015 · 13:50

Tijdens de kerst 2014 ben ik met mijn ouders naar SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental geweest voornamelijk in Scheffau. Het gebied is erg mooi, de pistes waren slecht door weinig sneeuwval. Het nadeel is wel dat de liften tijdens etenstijd heel druk zijn en dat de restaurants soms echt vol zitten. Dan is er gewoon geen mogelijkheid om mijn lekkere currywurst fatsoenlijk op te eten haha.

Verder heeft het helemaal geen minpunten!

Met familieSkiër
Gast133
4 februari 2015 · 10:45

Genieten in Skiwelt… mooie lange pistes, voor ieder wat wils en alles is goed aangesloten. Ben er nu 2x geweest en kom er zeker nog wel een keer.
Veel berghutjes waar je lekker kan eten en drinken en apres ski is er ook zeker aanwezig. Gerrys inn in Westendorf is echt een aanrader!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast934
27 januari 2015 · 19:45

Je kan goed uit de voeten voor all niveaus
Groot gebied me fijne afdalingen
Maximale hoogte is 1900 m
Is geen probleem in januari en februari
Later in het seizoen zou ik het hoger opzoeken

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast877
16 januari 2015 · 15:47

Het is een erg groot skigebied. Niet al te moeilijk. Veel blauwe en rode pistes maar je kan wel alle kanten op. Echte Oostenrijkse Tiroler sfeer met veel tentjes op de piste. Vanaf Nederland prima te rijden. En voor kinderen zijn er vele goede skischolen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
jeffreyvandervliet
7 januari 2015 · 15:02

Ik ben al 9 keer naar het SkiWelt geweest. 6 keer Ellmau , 2 keer Scheffau en 1 keer Söll.
Dit gebied is waanzinnig! Er is hier voor iedereen wel wat. En het skigebied investeert veel op nieuwe liften(dit jaar een nieuwe Aualmbahn). Je kan prachtige routes skiën er zijn veel bergrestaurants en er zijn nauwelijks wachttijden bij liften.
Een woord : TOP !

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast651
6 januari 2015 · 11:07

Dit jaar voor de vijfde keer naar het gebied Wilder Kaiser. Dat wil wel wat zeggen. Wij blijven het een geweldig skigebied vinden. Je kunt elke dag wel een leuke tocht maken en onderweg voldoende bergrestaurantjes voor een lekkere versnapering.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Svennoo
17 november 2014 · 21:40

MIjn thuisbasis sinds ik een paar maanden oud was. Ik heb het gebied zien veranderen, dus sommige dingen zien verbeteren. Nu zijn ze nog steeds bezig met dingen te verbeteren, ook al vinden veel mensen dit niet leuk met als voorbeeld de plannen van het zeer bekende ‘Treintje van Ellmau’.

Dat mensen zeggen dat de afdalingen kort zijn, vind ik maar raar. Hiermee bedoelen ze vast de korte verbindingspistes, die je niet veel vind. Elk dorp heeft één of meerdere dalafdalingen, en zeker lang van stuk! Je kan hele tochten plannen met lange afdalingen, een kleine kwestie van de pistekaart open te slaan, ze liggen voor het grijpen!

Voor kinderen is het ook leuk. Er zijn veel skischolen die zoveel mogelijk Nederlands proberen te praten, als er Nederlandse leerlingen zijn, wat veel het geval is in dit gebied.

Het gebied is makkelijk te bereiken. Vanaf de grens is het, pak 'm beet, zo’n 20 tot 30 minuten rijden tot het skigebied. Onderweg zie je andere gebieden, wat al de indruk geeft van: ‘Zo, daar zijn we weer!’

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast163
5 oktober 2014 · 18:04

Niet sneeuwzeker, weinig gevorderden waardoor snelheidsverschil erg groot is, niet erg overzichtelijke korte smalle pistes , (doolhof) heb in vele andere gebieden goedkoper gegeten en gedronken , ik begrijp de hoge waardering niet !!

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast389
17 augustus 2014 · 21:18

Topgebied. Lees ook reviews dat de pistes tekort zijn. Dit bestrijd ik. Kijk goed welke routes je kan maken. Ieder dirp heeft een dalafdaling en dat js best lang. Neem bv ook de afdaling hohe salve naar itter…of de ki west etc etc…maar gebied is zo groot dat de onwetende deze mogelijkheden niet zien.

Top gebied.

Het is snel aan te rijden. Vanaf de oostenrijkse grens is het nog half uurtje.
Zeer kinder vriendelijk.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
David23
12 juni 2014 · 22:48

Een heel erg mooi skigebied! Misschien niet hoog en weinig moeilijk, maar de bijna 300 kilometer aan pistes zijn te veel voor een week. Wij zaten deze februari in Scheffau en bij het bergstation van de gondel liggen daar de nodige blauwe pistes, ideaal voor de beginner.

Positief:

  • Veel pistekilometers
  • Liften voor zeker 90% goed (capaciteit, snelheid), weinig tot geen verbindingsslepers
  • Ideaal voor beginners
  • Goed geschikt voor kinderen (minder in de dorpen aan de Hohe Salve)
  • Verre van duur voor een gebied van dit formaat
  • Verbinding met Kitzbühel
  • Nederlands(talige) skileraren

Negatief

  • Onder de 2000 meter, dus niet al te sneeuwzeker
  • Minder leuk voor gevorderden, heel veel rode pistes maar weinig zwart en nog minder off-piste
  • Rondom de Hohe Salve zijn de liften wat verouderd, vooral op de blauwe en rode pistes
  • (Te) veel Nederlanders

Al met al raad ik dit gebied zeker aan, met name voor families. Niet aan de andere kant van de Alpen, veel blauw, goede skischolen, genoeg te doen voor de ouders. Voor gevorderden is het minder geschikt en voor off-piste raad ik het af. Maar het is een zeer leuk gebied!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Harry3
11 maart 2014 · 11:15

Voor de 3e keer daar geweest. Prima gebied, lekker groot en dus veel mogelijkheden. Wel veel verbindingspaden wat voor snowboarders wat minder is. Wij waren er in de carnavalsvakantie en nauwelijks wachttijden bij de liften m.u.v. van de Aualm waar het wel drukker was, maar deze lift wordt komend jaar omgebouwd naar minimaal een dubbele capaciteit. Minpunt is de wat lagere ligging van het gebied. Doordat het dit jaar geen topsneeuwjaar is geweest, en de temperaturen ook veel te hoog, waren de dalafdalingen óf papsneeuw óf niet mogelijk.
Prijzen van eten en drinken zijn een verademing tegenover Frankrijk waar ik in januari nog was: scheelt ongeveer de helft! En veel en leuke hutjes.

Met familieSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast196
17 februari 2014 · 14:02

Het is een super ski gebied met veel leuke ski routes ook. Erg gevarieerd gebied en enorm groot. In een week heb je nog niet eens alles gezien volgens mij. Leuke berghutten met heerlijk eten en normale prijzen. Het leuke aan dit gebied vind ik dat je steeds naar ieder dorpje een dalafdaling kan maken. absoluut een aanrader! Hierdoor kun je lang achter elkaar door skiien/boarden. Pistes zijn goed geprepareerd en geen wachtrijen gehad bij de liften. Doordat het zo groot is, is het soms wel even puzzelen om terug bij af te komen.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast565
2 februari 2014 · 20:03

Leuk gebied om te skiën. Ik ga er in maart voor de 4e keer naar toe. Wel vind ik dat er redelijk vaak papsneeuw is, maar met de leuke apresski vooral in Westendorf is het echt een aanrader.

Met vriendenSkiër
Gast885
29 januari 2014 · 10:05

Fantastisch skigebied!!! Wij komen hier al een aantal jaren, maar de laatste 2 jaar hebben we gelogeerd in Brixen im Thale, waardoor de ervaring nog beter was! Je zit in het hart van het skigebied en je moet geen zeven liften nemen vooraleer je ergens bent! Je kan langs 2 kanten omhoog en van daaruit kan je alle kanten op. 's Avonds konden we tot bijna 16:00 blijven plakken in onze favoriete chalet (FrankAlm), want we waren op 10 minuten van de gondel! Zowel de familie als de vrienden vonden het in Brixen stukken beter!! Onze accommodatie lag vlak bij de bushalte, bakker en supermarkt en kan ik echt aanbevelen. Mooi modern appartement met alle luxe! (www.cocoonrent.com)

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast144
17 januari 2014 · 16:04

Gezellige wintersport plaats. Voor ieder wat wils.
Ondanks de weinige sneeuw zijn de pistes prima.
Voor kleine kinderen is het helemaal top.
Ook wij, volwassenen hebben ons erg vermaakt.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast183
31 december 2013 · 00:24

Voor de apres-ski ervaring moet je niet in het dorp Brixen zelf zijn, maar Kirchberg en Westendorf kunnen je er goed in voorzien.
Ga je puur voor het skigenot, it’s the place to be.
Voldoende variatie in pistes, voor alle niveaus voldoende aanbod, goede liftvoorzieningen en degelijke pistepreparatie.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast232
17 december 2013 · 19:28

Zeker een gebied voor jong en oud! Ik kom er al sinds mijn geboorte was 6 jaar en ga nu voor de 43 e x naar dit gebied ,en heb het zien veranderen naar een super rmooi en super groot gebied.met aan sluiting met Westendorf …En dat met een Skipas, slaapgelegenheden zijn er meer als voldoende in iedere prijsklassen. .Zeker aan te raden voor iedereen. Kwam hier met met ouders en nu met mijn eigen kinderen . Heb reeds meerdere families hier heen gehaald en ze delen allemaal de zelfde mening! en van uit Limburg is het nog geen 800 km perfect dus!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast643
10 december 2013 · 08:31

Wij gaan al voor de 9e keer naar het SkiWelt.(1x Söll , 2x Scheffau en voor de 6e x naar Ellmau).
Positief : Het gebied heeft 279km piste en 91 liften ,dit is een voordeel want alle wintersporters verspreiden zich heel snel over het gebied , en zijn haar bijna nooit wachttijden bij de skiliften.
Positief : In het Skiwelt kun je vele routes uitstippelen. Dit is erg fijn want je komt altijd op andere pistes terecht en je hoeft nooit op hetzelfde stuk te skieën. Zo is de Salvenrunde een aanrader. Je begint bij het dorpje Hopfgarten vervolgens ga je omhoog en maak je een dalafdaling naar Itter , daar neem je de Salvista gondel en dan kom je in Söll terecht . Wat nou het leuke is van deze route is dat je veel hoogteverschillen maakt en in veel dorpen terecht komt.
Negatief : Een nadeel van het SkiWelt is , dat als je het gebied wilt intrekken je ongeveer 4 liften nodig hebt (vanuit Ellmau) om bijvoorbeeld in Brixen I.Thale te komen. Nou maken die liften niet veel uit want het zijn allemaal sneldraaiende liften. Alleen de verbindingspistes zijn erg kort.

Kortom EEN TOPGEBIED

Met familieSkiër
Gast366
27 september 2013 · 19:30

Positief:

  • leuke mensen
  • leuke andere activiteiten
  • voor beginners voldoende uitdaging (veel makkelijke stukken)

Negatief (in een extreem drukke week):

  • zeer slechte capaciteit van liften en pistes (o.a. door onhandige indeling sommige liften)
  • zeer korte pistes (i.v.m. Frankrijk i.i.g.)
  • weinig uitdaging voor gevorderdere skiër

Neutrale punten

  • ligt betrekkelijk laag
  • restaurantjes waar ik ben geweest (diversen) waren niet erg sfeervol/aantrekkelijk

Of ik deze bestemming zou aanraden ligt een beetje aan met wie ik spreek. Met iemand die met name veel geeft om lekker te kunnen carven en veel doen, zou ik het niet aanraden.
Iemand die net begonnen is en/of jonge kinderen heeft zou ik het gebied aan kunnen raden. R

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Svennoo
16 juli 2013 · 23:40

Zeker een gebied voor jong en oud! Ik kom er al sinds mijn geboorte en heb het zien veranderen naar een supe rmooi en super groot gebied. Je kan makkelijk de tijd nemen voor een dagtrip naar een plaats, zo maak je je week wel vol ?

Er zijn genoeg appartementen, pensions en hotels waar je kan overnachten en ook genoeg eetgelegenheden waar ze heerlijk voedsel serveren. Dit gebied is ook kindvriendelijk. De skileraren doen echt hun best om Nederlands te praten. Met name in Westendorf, waar veel Nederlanders zitten, wordt er veel Nederlands gesproken bij de skischolen. Maar ook in Brixen, bij Skischule Aktiv, proberen ze Nederlands te spreken, wat ook aardig lukt! Met name in de jongere groepen gebeurd dit.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast670
20 maart 2013 · 10:48

Begin maart 2013 geweest, net toen het goed warm was.
alle dalafdalingen op het eind van de dag zeer zwaar (sommige hadden gewoon afgesloten moeten worden, meer waterskieen dan sneeuw)
het gebied is groot, echter de liften zijn al wat gedateerd ( weinig slowboarding liften), je kan er wel een aantal dagen leuk verschillende routes skieen.
de eet en drinkgelegenheden langs de pistes zijn goed en gemiddeld geprijst.
tip de afdaling 120 naar keywest, rustig en je kan de skiees lekker laten lopen, halverwege links een tentje met op zaterdag ibizaski tussen de middag

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast748
2 februari 2013 · 09:42

Skiwelt is een mooi, goed ontsloten skigebied. Het gebied is geschikt om te snowboarden, er zijn weinig blauwe verbindingsstukken waar je moet lopen. De Hohe Salve (1830m) biedt de meeste mogelijkheden. Er zijn mooie dalafdalingen (naar ong 700m) naar de verschillende dorpen.

Voor een halve liter pilsner betaal je circa €3,50, spaghetti €8,00, Ook voor de zuinige Hollander te betalen dus. De grotere restaurants zijn sfeerloos, maar er zijn wel leuke tentjes te ontdekken op de pistes.

Met de All Star Pas (voor een paar euro extra) krijg je naast SkiWelt toegang tot 5 andere skigebieden, met een totaal van 1000km aan pistes. Zeker de moeite waard.

Wij verbleven in Scheffau, prachtig gelegen dorp. Voor de apres ski hoef je er schijnbaar niet naar toe, maar daar komen we ook niet voor.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast487
31 januari 2013 · 12:24

een paar jaar in Ellmau geweest. wat een domper is dit gebied. veel gegleden en weinig geskied van het ene dorp naar het andere. Veel te veel verbindingsroutes en weinig uitdagende pistes. Boring is het juiste woord.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast584
19 januari 2013 · 21:01

Afgelopen week hier weer op vakantie geweest. Het was voor de vierde keer dat ik hier kwam en het was weer super! Lekker weer gehad en er was genoeg sneeuw. En wanneer het sneeuwt zetten ze zelfs de sneeuwkanonnen nog aan voor nog meer extra sneeuw. Het is alleen niet altijd even prettig als je er door heen moet skiën. Van de zwarte piste van Westendorf (112) heb ik nog een filmpje gemaakt: <div class=“embed-responsive embed-responsive-16by9 m-b-2”><iframe src=“https://www.youtube.com/embed/g4FDRGX7txc” frameborder=“0” webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe></div>

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast128
16 januari 2013 · 08:22

Voor beginners perfect, veel pistes die ook nog boven de 1500m liggen.
Oostenrijk is duur en dit gebied is ook zeker niet goedkoop, er zijn wel een aantal leuke koe-stallen waar het super gezellig is. Mooe accomodatie’s, restaurants en bar’s

Het is zeker in de vakantie’s vaak bere druk, behoorlijke wachttijden en vanwege de lage ligging en daarmee de kwaliteit van de sneeuw op 700m (dal) erg druk in de dalafdeling en vaak (iets) matige piste’s

Sneeuwzekerheid is top, veel kunstsneeuw en wij gaan met kerst, carnaval en pasen en ik heb altijd met pasen tot ongeveer 14:00 a 15:00 geskied (soms zelf verse sneeuw)

Het gebied biedt voor iedereen wat, je hebt een nederlands gedeelte om westendorf en (andere kant elmau)
engels bij Soll
duits bij itter, hopfgarten

Enorm gezellig en geweldig gebied, geen vignet nodig, snel te berijden. Super!

Met familieSkiër
Gast267
8 januari 2013 · 14:21

Ik kom nu zo een 7 jaar in dit skigebied en dit blijft een gezellig en mooi gebied. 's Morgens mooie tochten maken en 's middags rustig aan en blijven hangen in de vele leuke berghutten. Zelfs met slecht weer kun je naar het dal skieën door de goede piste preparatie. Voor beginners is dit vaak erg vermoeiend door de papperige sneeuw, dan heb je altijd de keuze om met de gondel naar beneden te gaan. Tevens is in dit gebied ook genoeg ander vertier te vinden zoals Rodelbahnen, Huski-tochten en ski-shows.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring