BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Sölden - Ötztal Arena

Accommodaties Sölden - Ötztal Arena

Je vindt veel verschillende vormen van accommodatie in Sölden - Ötztal Arena. Zowel hotels, appartementen, penions en chalets (eventueel gecatered) zijn te vinden in de dorpen die deel uit maken van Sölden - Ötztal Arena. In deze uitgestrekte gemeente (qua oppervlakte is het zelfs de tweede van Oostenrijk) vind je onder andere de dorpen Sölden, Hochsölden, Vent en Längenfeld. In deze dorpen vind je zeer veel hotels, appartementen, pensions en chalets. Ieder met z’n eigen prijsniveau en de een wat verder van de lift vandaan dan de ander.

Verschillen tussen de dorpen

Het gezellige Sölden is uiteraard het centrum van het skigebied. In dit langgerekte dorp vind je overwegend hotels en appartementen. Er zijn twee liften die wintersporters de berg op brengen, dus afhankelijk van welk hotel of appartement je in Sölden verblijft zal je altijd wel een stukje moeten lopen. Een ander verhaal is het in Hochsölden. In dit op dik 2000 meter hoogte gelegen hoteldorp vind je alleen maar hotels, of om preciezer te zijn: viersterrenhotels. Je verblijft in Hochsölden direct op de piste. Anders is het wanneer je in een hotel, pension, appartement of chalet in Längenfeld of Vent verblijft. Deze dorpen zijn niet direct aangesloten op het skigebied van Sölden - Ötztal Arena en je zult dus de auto of de bus moeten nemen naar de lift. Daarentegen is het verblijf in hotels, pensions, appartementen en chalets in deze dorpen over het algemeen goedkoper dan in Sölden of Hochsölden.

Prijsniveau

Ook hier geldt eigenlijk dat de prijs stijgt naarmate je hoger op de berg verblijft. In Hochsölden vind je vrijwel alleen maar viersterren hotels en hier ligt het prijsniveau relatief hoog. In Sölden kan je, zeker buiten het hoogseizoen, absoluut een goede deal maken bij een hotel, appartement, pension of chalet. Wanneer je op zoek gaat naar een hotel, pension, appartement of chalet in Längenfeld of Vent dan ben je over het algemeen het goedkoopst uit, maar ben je verder van de liften van Sölden - Ötztal Arena verwijdert.

Accommodatie thema's