BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Authentieke skidorpen

Authentieke skidorpen

Waar letten we op?

 • Dit zijn dorpen die je op een ansichtkaart uit de Alpen verwacht.
 • Je vindt in deze dorpen veel sfeer.
 • Het kunnen zowel grote en bekende als kleine en onbekende bestemmingen zijn.

Als je aan wintersporters vraagt hoe een sfeervol wintersportdorp eruit ziet dan bevat het vaak de volgende elementen: een kerkje, een beek die door het dorp stroomt, authentieke huizen, hier en daar misschien nog een authentieke stal of hut en alles bedekt met een hele grote laag verse sneeuw. Klopt helemaal toch? Het bevat in ieder geen hoge flats of parkeergarages, dat is een ding dat zeker is. Maar waar kan je die sfeervolle dorpen nou precies vinden?

Sfeervolle skidorpen

Wij hebben een selectie gemaakt van de meest sfeervolle dorpen in de Alpen. Dorpen die er uitzien als een sprookje en zonder enige vorm van Photoshop op een ansichtkaart gezet kunnen worden. Het gaat dan vaak om dorpen die heel natuurlijk ontwikkeld zijn tot wintersportdorp. Dorpen met een oude kern die niet specifiek voor de wintersport zijn neergezet, maar wel voldoende faciliteiten bieden om aan de eisen van de moderne wintersporter te voldoen.

Niet per se oud

Toch zijn het niet alleen de kleine, onbekende pareltjes die als authentiek door kunnen gaan. Ook grotere bestemmingen ademen vaak erg veel sfeer en zijn helemaal in harmonie met de bergen gegroeid. Er zijn zelfs bestemmingen die weinig historie hebben, maar zo goed ontworpen zijn en waarbij zulke slimme keuzes zijn gemaakt in de architectuur, dat deze bijzonder sfeervol overkomen.

 • it Livigno

  (7 op basis van 3733 reviews)
  • 115km pistes
  • 834km van Brussel
  • 1816m tot 2800m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Livigno (1816m) 367 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Livigno tip

  Livigno heeft een lange en autovrije hoofdstraat met veel winkels (belastingvrij). Oude schuren en moderne hotels wisselen elkaar af. Er heerst een gezellige sfeer.

 • at Zillertal Arena

  (8 op basis van 4064 reviews)
  • 143km pistes
  • 963km van Brussel
  • 580m tot 2500m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Königsleiten (1600m) 285 accommodaties
  Gerlos (1247m) 202 accommodaties
  Zell am Ziller (575m) 183 accommodaties
  Krimml (1076m) - - 70 accommodaties
  Hippach - Schwendau (630m) 89 accommodaties
  Wald im Pinzgau (900m) - - 126 accommodaties
  Aschau im Zillertal (567m) - - accommodaties
  Ramsau im Zillertal (604m) - - 68 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Königsleiten tip

  Königsleiten ligt bovenop een pas en is absoluut een plaatje. Misschien is niet alle bouw traditioneel, maar het geheel klopt als een bus.

  Gerlos

  Gerlos ligt langs een drukke weg met lintbebouwing van voornamelijk grote hotels, niet erg gezellig dus. Maar doordat iedereen aan het einde van de dag in het kloppende epicentrum samenkomt straalt er toch wat sfeer van af.

  Zell am Ziller

  Zell am Ziller is een redelijk uitgestrekt dorp en een echt dorpsplein ontbreekt. De bebouwing is typisch Oostenrijks, maar het echte sfeertje is er niet.

  Krimml

  (Ober)krimml is een redelijk compact dorpje met traditionele bebouwing.

  Hippach - Schwendau

  Hippach en Schwendau zijn beiden relatief kleine dorpjes aan de rand van een breed stuk van het Zillertal. De dorpjes staan vol typische Oostenrijkse bebouwing, maar we hebben wel eens mooiere dorpjes gezien.

  Wald im Pinzgau

  Ondanks dat er recent erg veel nieuw is gebouwd doet het geheel toch aan als een heerlijk Oostenrijks bergdorpje.

  Aschau im Zillertal

  Aschau is een Oostenrijks dorpje waar er dertien in een dozijn van zijn. Met sneeuw ziet het er prachtig uit, maar een centrum ontbreekt.

  Ramsau im Zillertal

  Een typisch Oostenrijks dorpje in een open gedeelte van het dal. Ramsau is te klein om een echt centrum te hebben.

 • at Ski Arlberg

  (8 op basis van 3856 reviews)
  • 305km pistes
  • 855km van Brussel
  • 1270m tot 2645m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Sankt Anton am Arlberg (1304m) 206 accommodaties
  Lech (1450m) 143 accommodaties
  Warth (1494m) 8 accommodaties
  Stuben am Arlberg (1407m) 16 accommodaties
  Oberlech (1660m) 18 accommodaties
  Zürs (1716m) 15 accommodaties
  Flirsch am Arlberg (1154m) - - 20 accommodaties
  Sankt Christoph (1800m) 5 accommodaties
  Schröcken (1269m) - accommodaties
  Sankt Jakob am Arlberg (1300m) - - 63 accommodaties
  Zug (1511m) - 13 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Sankt Anton am Arlberg tip

  Sankt Anton is een langgerekt maar authentiek dorp, dat ondanks de groei nog veel van z'n charme heeft bewaard. De autovrije dorpsstraat is gezellig en in het seizoen kan het behoorlijk druk zijn.

  Lech tip

  Lech is een schitterend dorp waar authentieke oude gebouwen afgewisseld worden door moderne chalets. Het dorp heeft een serene rust over zich en er heerst een fijne, rustige sfeer.

  Warth

  Warth is een klein maar authentiek dorp. Heel veel voorzieningen zijn er niet, maar de meeste accommodaties liggen op loopafstand van de Dorfbahn.

  Stuben am Arlberg

  Stuben is een klein gemoedelijk dorp waar je nog veel oude gebouwen vindt. Het is rustig, sfeervol en door de hoogte de hele winter bedekt met een pak sneeuw.

  Oberlech

  Oberlech is geen oud traditioneel dorp, maar je vindt hier veel mooie hotels, chalets en pensions. Door de ligging op hoogte midden in de natuur doet het rustig en authentiek aan.

  Zürs

  Zürs is een verzameling hotels op grote hoogte, maar is niet ongezellig. Het geheel doet mondain aan maar er ligt altijd sneeuw op de daken.

  Flirsch am Arlberg

  Flirsch is een klein en authentiek dorp. Het ligt op zo'n 15 kilometer afstand van Sankt Anton en daardoor is het hier een stuk rustiger.

  Sankt Christoph

  Sankt Christoph is een verzameling hotels met grote historie. Het is niet echt een dorp te noemen, maar heeft wel een bepaalde sfeer met vaak een gigantisch pak sneeuw.

  Schröcken

  Schröcken is klein, authentiek en erg rustig. Misschien wel te rustig. De meeste accommodaties in het dorp liggen een stuk van de liften verwijderd.

  Sankt Jakob am Arlberg

  Sankt Jakob is de kleinere buurman van Sankt Anton. Het dorp is langgerekt en bestaat vooral uit een aaneenschakeling van hotels, appartementen en pensions.

  Zug

  Zug is charmant, authentiek, klein en rustig. Hier gebeurt niet zoveel, behalve het genieten van de fantastische omgeving.

 • at Montafon

  (8 op basis van 3843 reviews)
  • 182km pistes
  • 832km van Brussel
  • 650m tot 2430m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Gaschurn - Partenen (1000m) 74 accommodaties
  Schruns-Tschagguns (700m) 53 accommodaties
  Sankt Gallenkirch - Gorthipohl (900m) 94 accommodaties
  Gargellen (1423m) 15 accommodaties
  Vandans (660m) 31 accommodaties
  Silbertal (890m) 13 accommodaties
  Sankt Anton im Montafon (651m) - - 2 accommodaties
  Bartholomäberg (1087m) - - 14 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Gaschurn - Partenen

  Het populaire Gaschurn en het wat stillere Partenen zijn redelijk uitgestrekte dorpen met veel traditionele bouw. Er staan nog veel oude boerenschuren. Beide dorpen hebben een knus karakter.

  Schruns-Tschagguns

  Schruns is de grootste en meest uitgestrekte plaats van de omgeving, maar behoudt ondanks dat het authentieke en knusse karakter. Veel traditionele bouw.

  Sankt Gallenkirch - Gorthipohl

  Alhoewel er nog veel oude boerenschuren zijn te vinden, is er toch veel moderne bouw te vinden in Sankt Gallenkirch en Gorthipohl. Beide dorpen liggen aan de doorgaande weg waardoor er net wat sfeer ontbreekt.

  Gargellen tip

  Mooiere bergdorpjes dan dit zul je niet snel vinden. Aan het einde van een doodlopende weg, mooie traditionele gebouwen en een geweldig uitzicht.

  Vandans

  Het uitgestrekte dorpje ligt in een open dal en heeft redelijk wat traditionele bebouwing, maar mist een echt gezellig centrum.

  Silbertal

  Het knusse Silbertal ligt in een rustig zijdal waar de tijd lijkt stil te staan. Door de doodlopende weg rijden er niet veel auto's door het dorp.

  Sankt Anton im Montafon

  Net iets boven de drukke doorgaande weg ligt het prachtige kerkje van Sankt Anton im Montafon. De rest van het dorpje ligt iets verderop en kent veel traditionele huizen.

  Bartholomäberg

  Lang uitgerekt tegen een berghelling liggen veel traditionele huizen die genieten van een prachtig uitzicht over het dal. Ondanks het ontbreken van een centrum heeft dit dorp een geweldige aantrekkingskracht.

 • ch Les Quatre Vallées

  (8 op basis van 4881 reviews)
  • 412km pistes
  • 1076km van Brussel
  • 821m tot 3330m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Veysonnaz (1350m) 172 accommodaties
  Nendaz (1400m) 278 accommodaties
  Verbier (1470m) 172 accommodaties
  La Tzoumaz (1500m) 80 accommodaties
  Les Masses (1515m) 11 accommodaties
  Les Collons (1800m) 27 accommodaties
  Thyon 2000 (2100m) 3 accommodaties
  Siviez (1730m) 50 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Veysonnaz

  Het oude Veysonnaz is een authentiek dorp, maar de meeste wintersporters zullen verblijven in de appartementengebouwen in de buurt van de gondel. Functioneel, maar weinig authentiek.

  Nendaz

  Nendaz is een groot en traditioneel dorp, waar je ook veel appartementen vindt. Bij de bouw is gelukkig wel veel hout gebruikt. Het is een levendig dorp, waar het gezellig druk is.

  Verbier tip

  Verbier is een schitterend dorp met veel chalets. Het dorp is uitgestrekt en levendig. Aan alles merk je dat men hier wat meer te besteden heeft.

  La Tzoumaz

  La Tzoumaz is een uitgestrekt dorp met veel chalets en appartementen. Het doet weinig authentiek aan en is vrij rustig.

  Les Masses

  Les Masses bestaat voornamelijk uit vrijstaande chalets. Het is best wel een sfeervolle bestemming, maar wel behoorlijk rustig.

  Les Collons

  Les Collons is een verzameling van appartementencomplexen en chalets. Het is niet ongezellig, maar een echte dorpskern ontbreekt.

  Thyon 2000

  Thyon 2000 is een functioneel dorp dat niet heel ongezellig is. Het is er over het algemeen rustig.

 • fr Chamonix Mont Blanc

  (8 op basis van 3716 reviews)
  • 169km pistes
  • 813km van Brussel
  • 1008m tot 3842m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Chamonix (1030m) 484 accommodaties
  Argentière (1200m) 72 accommodaties
  Les Houches (796m) 69 accommodaties
  Les Praz (1035m) - 64 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Chamonix tip

  Chamonix is de Franse wintersportgeschiedenis. Het is zeer authentiek maar ook stads en druk. Of je haat het of je houdt ervan!

  Argentière

  Argentière is een authentiek grens/bergdorpje. Niet echt knus of bijzonder mooi, maar wel met karakter.

  Les Houches

  Les Houches bestaat uit mooie riante chalets en weinig hoogbouw. Dit is een charmant dorpje, maar het gebrek van een echt centrum maakt de gezelligheid wat lastig te vinden.

  Les Praz

  Les Praz is een authentiek en oud bergdorpje. Het ontbreekt echter aan een echt centrum waardoor charme ontbreekt.

 • ch Matterhorn Zermatt

  (8 op basis van 3940 reviews)
  • 322km pistes
  • 773km van Brussel
  • 1620m tot 3820m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Zermatt (1620m) 479 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Zermatt tip

  Zermatt is een charmant, sfeervol en bruisend dorp. Toeristisch, maar zonder z'n authentieke karakter te verliezen.

 • at Achensee

  (7 op basis van 3706 reviews)
  • 50km pistes
  • 879km van Brussel
  • 950m tot 1840m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Pertisau (950m) 67 accommodaties
  Achenkirch (930m) 54 accommodaties
  Maurach (950m) 57 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Pertisau tip

  Gelegen aan de rand van een prachtig meer op een zonnige plek, omgeven door mooie bergen. Pertisau is een pareltje.

  Achenkirch

  Achenkirch is een zeer lang, uitgestrekt dorp zonder echt centrum waardoor de gezelligheid wat ontbreekt.

  Maurach

  Het compacte dorpje ligt aan de rand van het mooie meer. Veel accommodaties hebben een geweldig uitzicht. Jammer dat er een drukke weg dwars door het dorp loopt.

 • at Sillian Hochpustertal

  (7 op basis van 3700 reviews)
  • 21km pistes
  • 1005km van Brussel
  • 1100m tot 2407m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Sillian (1103m) 34 accommodaties
  Ausservillgraten (1287m) 14 accommodaties
  Innervillgraten (1402m) - - 32 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Ausservillgraten tip

  We kunnen er niet omheen draaien, Ausservillgraten is een klein pareltje. Dit dorpje staat vol met traditionele Oostenrijkse huizen en door de hoogteverschillen ziet het er 's winters hemels uit.

  Innervillgraten tip

  Het lieflijke dorpje Innervillgraten ligt aan het einde van de wereld, in een open stuk dal. Hier lijkt de tijd tientallen jaren te hebben stilgestaan.

 • at Golzentipp Obertilliach

  (7 op basis van 3690 reviews)
  • 11km pistes
  • 1046km van Brussel
  • 1450m tot 2250m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Obertilliach (1450m) 25 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Obertilliach tip

  Obertilliach is een gezellig boerendorp met veel oude huizen op een zonnig plateau. Het is bovendien erg sneeuwzeker.

 • at Hochkönig

  (7 op basis van 3722 reviews)
  • 112km pistes
  • 984km van Brussel
  • 800m tot 1900m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Maria Alm (802m) 114 accommodaties
  Hinterthal (1020m) 32 accommodaties
  Mühlbach am Hochkönig (860m) 66 accommodaties
  Dienten (1071m) 23 accommodaties
  Saalfelden (748m) - - 56 accommodaties
  Bischofshofen (544m) - - 8 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Maria Alm

  Maria Alm is een idyllisch en gezellig-druk Oostenrijks dorp. Ook de ligging tegen de achtergrond van het Steinernes Meer is prachtig. De doorgaande weg loopt langs het dorp waardoor het het dorp relatief weinig verkeer heeft.

  Hinterthal

  Hinterthal ligt strak tegen de rotswanden van het Steinernes Meer aan en oogt bijzonder sfeervol met tal van chalets, deels in eigendom van beroemdheden. Er liggen enkele wat grotere appartementencomplexen.

  Mühlbach am Hochkönig

  Mühlbach is een voormalig mijnbouwdorp aan de voet van de Hochkönig, die een prachtig decor vormt in dit skigebied. De mijnbouw heeft plaatsgemaakt voor het toerisme met alle voorzieningen die je nodig hebt. Door het dorp loopt wel een vrij drukke doorgaande weg.

  Dienten tip

  Dienten is een klein authentiek dorpje. Van alle dorpen in Hochkönig valt hier bovendien de meeste sneeuw wat het vaak een sprookjesachtige uitstraling geeft. De doorgaande weg loopt door het dorp, maar die is niet druk.

 • at Skischaukel Dorfgastein Großarltal

  (6 op basis van 3713 reviews)
  • 70km pistes
  • 992km van Brussel
  • 850m tot 2033m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Großarl (924m) 96 accommodaties
  Dorfgastein (830m) accommodaties
  Hüttschlag (1030m) - - 10 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Großarl tip

  Großarl is een prachtig bergdorp en ligt in het dal der almen. Zowel is de zomer als winter is het dorp geliefd bij natuurliefhebbers. Overal liggen prachtige gehuchten en staan mooie oude boerderijen en huizen.

  Dorfgastein

  Dorfgastein is het kleinste en meest rustige dorpje in het dal van Gastein, het draait hier niet enkel om toerisme. De relatief drukke doorgaande weg loopt door het dorp, maar is vanuit het grootste gedeelte van de accommodaties niet te zien of te horen.

  Hüttschlag tip

  Hüttschlag is een rustig oud mijndorpje aan het eind van een doodlopend dal. Elke foto van het dorp in de winter kan zo op de voorkant van een ansichtkaart.

 • at Salzburger Sportwelt

  (8 op basis van 3823 reviews)
  • 231km pistes
  • 987km van Brussel
  • 850m tot 2110m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Flachau (920m) 162 accommodaties
  Wagrain (838m) 194 accommodaties
  Filzmoos (1057m) 112 accommodaties
  Altenmarkt (842m) 56 accommodaties
  Kleinarl (1014m) 57 accommodaties
  Sankt Johann im Pongau (600m) 41 accommodaties
  Radstadt (858m) 67 accommodaties
  Eben im Pongau (862m) 44 accommodaties
  Alpendorf (720m) 53 accommodaties
  Zauchensee (1340m) 30 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Flachau

  Flachau is best wel een langgerekt dorp waardoor een 'echt' centrum een beetje ontbreekt. Maar goed, ongezellig is het ook niet en de meeste gebouwen zijn allemaal wel in oude stijl gebouwd.

  Wagrain

  Wagrain is een wat groter dorp met veel authentieke elementen. Je vindt hier veel winkels, restaurants en veel accommodatie. Er heerst hier over het algemeen een gezellige drukte.

  Filzmoos tip

  Filzmoos is een rustig dorp, waar je regelmatig sneeuw op de daken kunt verwachten. Het is niet groot, maar wel in die kenmerkende Oostenrijkse stijl gebouwd.

  Altenmarkt

  Altenmarkt is een oud (de naam zegt het al) marktstadje in het dal. Het is er zeker niet ongezellig, maar je mist wel het levendige wat je bijvoorbeeld in Flachau wel hebt.

  Kleinarl

  Kleinarl is een heerlijk rustig dorp. Hier vind je nog boerenschuren naast de appartementen en pensions. Doorgaand verkeer is hier niet, aangezien het dal uiteindelijk doodloopt.

  Sankt Johann im Pongau

  Sankt Johann im Pongau is een gezellige provinciestad met een karakteristieke kerk. Het heeft een leuk oud centrum, gezellige straten en veel voorzieningen. De echte wintersportsfeer ontbreekt in deze kleine stad natuurlijk wel een beetje.

  Radstadt

  Radstadt is een oude vestingstad en een van de grotere plaatsen in dit skigebied. Je vindt hier een gezellig centrum met veel voorzieningen.

  Eben im Pongau

  Eben im Pongau is een klein dorpje dat bij lange na niet zo toeristisch is als veel andere dorpen in de Salzburger Sportwelt. Het is hier heerlijk rustig.

  Alpendorf

  Alpendorf is een hoteldorp en is dus niet heel erg authentiek. Gelukkig zijn het mooie hotels, dat maakt het wat sfeervoller.

  Zauchensee

  Zauchensee is een echt hoteldorp. Hierdoor ontbreekt een kern, maar als geheel komt het dorp zeker niet ongezellig over.

 • ch Val d'Anniviers

  (8 op basis van 3702 reviews)
  • 201km pistes
  • 813km van Brussel
  • 1341m tot 3025m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Zinal (1670m) 7 accommodaties
  Grimentz (1341m) 33 accommodaties
  Saint-Luc (1655m) 8 accommodaties
  Vercorin (1322m) 10 accommodaties
  Chandolin (1960m) accommodaties

  Enorm sfeervol

  Zinal

  Zinal is authentiek, maar de bebouwing is minder romantisch dan in Grimentz. Het is eerder praktisch van aard.

  Grimentz tip

  Grimentz is misschien wel een van mooiste dorpjes van Zwitserland en dat wil wat zeggen. Geweldig mooie en authentieke houten chalets maken dit tot een droomdorpje.

  Saint-Luc

  Saint-Luc heeft mooie chalets en het is een aangenaam en praktisch dorpje, maar valt qua authenticiteit een beetje in het niets bij Grimentz. Het is gewoon prima!

  Vercorin

  Vercorin ligt geweldig mooi boven Sierre, de chalets zijn mooi en het dorpje is ruim en aangenaam, maar mist een echt centrum.

  Chandolin

  Chandolin is een mooi en authentiek, typisch Zwitsers, chaletdorpje. Hier vind je mooie en aangename chalets.

 • ch Saas-Fee

  (8 op basis van 3758 reviews)
  • 100km pistes
  • 764km van Brussel
  • 1800m tot 3600m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Saas-Fee (1798m) 213 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Saas-Fee tip

  Saas-Fee wordt ook wel de 'Parel van de Alpen' genoemd en dat is terecht. Het is een schitterend en compleet autovrij dorp met een gezellige sfeer.

 • ch Aletsch Arena

  (7 op basis van 3743 reviews)
  • 104km pistes
  • 783km van Brussel
  • 1050m tot 2900m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Fiescheralp (2200m) 5 accommodaties
  Bettmeralp (2006m) 24 accommodaties
  Riederalp (1905m) 28 accommodaties
  Mörel (746m) - 3 accommodaties
  Fiesch (1049m) - 12 accommodaties
  Filet (757m) - - accommodaties

  Enorm sfeervol

  Fiescheralp

  Fiescheralp heeft niet de charme van Bettmeralp of Riederalp, maar is zonder meer een authentiek dorp te noemen. De hotels en chalets liggen op de piste en het dorp is autovrij.

  Bettmeralp tip

  Bettmeralp is een van de meest charmante dorpen van de Alpen. Autovrij, veel houten chalets en altijd sneeuw op de daken. Dit dorp is een absoluut sprookje.

  Riederalp

  Riederalp is een schitterend dorpje met veel houten chalets, sneeuw op de daken en geweldige uitzichten. Het dorp is autovrij. In de winter een absoluut sprookje.

  Mörel

  Mörel is een authentiek dorp en is zeker niet ongezellig, maar het is niet te vergelijken met de sfeer en het gevoel dat je krijgt bij de dorpen die op de berg zelf liggen.

  Fiesch

  Fiesch is een rustig dorp. Je vindt hier veel authentieke gebouwen. Het is sfeervol, maar er is hier 's avonds weinig te beleven.

  Filet

  Filet bestaat uit een aantal kleine gehuchten. Die zijn stuk voor stuk authentiek, maar het geheel mist een echte dorpskern. Verder is het in Filet vooral erg rustig.

 • ch Jungfrau Region

  (8 op basis van 3737 reviews)
  • 202km pistes
  • 695km van Brussel
  • 1000m tot 2970m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Grindelwald (1034m) 305 accommodaties
  Wengen (1274m) 100 accommodaties
  Interlaken (568m) - - 39 accommodaties
  Lauterbrunnen (795m) - 30 accommodaties
  Wilderswil (586m) - 28 accommodaties
  Mürren (1630m) 20 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Grindelwald tip

  Grindelwald is een van de beroemdste alpiene dorpjes (stadje) van Zwitserland. Mooie authentieke gebouwen en een gezellige hoofdstraat maken het stadse beeld af. En die Eiger boven het dorp maakt het plaatje helemaal af.

  Wengen tip

  Wengen is een mooi authentiek en groot dorp met een erg aangenaam en gezellig dorpsplein.

  Interlaken

  Interlaken is een levendige stad waar meer locals leven dan dat er toeristenbedden zijn. Dat maakt de stad zeer authentiek en stads.

  Lauterbrunnen

  Het dorpje van Lauterbrunnen is mooi en authentiek. De ligging onder de indrukwekkende waterval maakt het plaatje helemaal af.

  Wilderswil

  WIlderswil is een leuk vakantiedorpje waar ook veel locals wonen. Een mooi Zwitsers dorpje. Redelijk gezellig, maar het mist de energie van Wengen of Grindelwald.

  Mürren tip

  Mürren is een sprookje. Het autovrije dorp heeft veel sfeer en heel veel authentieke hotels en chalets.

 • ch Sankt Moritz

  (7 op basis van 3779 reviews)
  • 321km pistes
  • 832km van Brussel
  • 1716m tot 3303m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Sils (1803m) 27 accommodaties
  Sankt Moritz (1822m) 107 accommodaties
  Maloja (1815m) - - 11 accommodaties
  Silvaplana (1815m) 99 accommodaties
  Pontresina (1805m) - - 42 accommodaties
  Zuoz (1706m) 16 accommodaties
  Samedan (1706m) - - 20 accommodaties
  Celerina (1720m) 2 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Sils

  Sils is een rustig dorpje dat idyllisch gelegen is tussen de twee grote bergmeren in dit hoogdal. De meeste hotels liggen in de hoofdstraat.

  Sankt Moritz tip

  Sankt Moritz is de geboorteplaats van het wintertoerisme. Statige hotels worden afgewisseld met authentieke huizen. De ligging aan het meer maakt het helemaal af.

  Maloja

  Maloja is een sprookjesachtig dorpje waar het niet al te druk is. Het grote Maloja Palace is een groot hotel en eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt.

  Silvaplana

  Silvaplana is een sportief dorp dat geweldig gelegen is aan het meer. Het is hier levendig, zonder heel druk te worden.

  Pontresina

  Pontresina is een authentiek bergdorp met een goede mengeling tussen toerisme en het lokale leven.

  Zuoz

  Zuoz is een schilderachtig dorpje met een mooi centrum. Het is wat meer gericht op families en heerlijk rustig.

  Samedan

  Samedan is een rustig bergdorp met veel authentieke gebouwen. Massatoerisme komt hier niet voor. Het staat in de regio vooral bekend om het vliegveld waar veel privéjets landen.

  Celerina

  Celerina is, zoals alle dorpen in dit skigebied, een gezellig en authentiek dorp. Het is hier niet massaal, maar voor meer leven moet je wel richting Sankt Moritz.

 • it Seiser Alm (Alpe di Siusi)

  (8 op basis van 3706 reviews)
  • 60km pistes
  • 969km van Brussel
  • 1669m tot 2220m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Sankt Ulrich (Ortisei) (1236m) 135 accommodaties
  Kastelruth (Castelrotto) (1080m) - - 52 accommodaties
  Völs am Schlern (Fiè allo Sciliar) (880m) - - 2 accommodaties
  Seis am Schlern (Siusi allo Sciliar) (1004m) - 11 accommodaties
  Compatsch (Compaccio) (1850m) 3 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Sankt Ulrich (Ortisei)

  Sankt Ulrich is een heerlijk authentiek stadje, met veel grandeur en charme. De doorgaande weg loopt langs het dorp en het autovrije centrum is erg gezellig.

  Kastelruth (Castelrotto)

  Kastelruth is een dorp op een helling met veel bomen. Door de ligging blijft de sneeuw niet lang liggen. Het heeft een gezellig centrum met een leuke winkelstraat.

  Völs am Schlern (Fiè allo Sciliar)

  Völs is een prachtig dorpje op een glooiend plateau met prachtige uitzichten. Er zijn weinig faciliteiten, maar een restaurant en een bar ontbreken niet.

  Seis am Schlern (Siusi allo Sciliar)

  Seis is een middelgroot dorp met vrijwel alle faciliteiten. Vanuit vrijwel alle accommodaties heb je uitzicht op de machtige Schlern (2563m). Aan de Via Santer zijn de meeste winkels te vinden.

  Compatsch (Compaccio) tip

  Misschien wel de mooiste plek in de Alpen om een keer te slapen. Midden op de prachtige (en vrijwel altijd witte) Seiser Alm geniet je 's avonds en 's ochtend van een eigen stukje witte wereld.

 • it Val di Sole

  (7 op basis van 3693 reviews)
  • 174km pistes
  • 916km van Brussel
  • 800m tot 3000m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Madonna di Campiglio (1550m) 149 accommodaties
  Mezzana (947m) - 67 accommodaties
  Pinzolo (770m) 63 accommodaties
  Dimaro (766m) - - 30 accommodaties
  Commezzadura (805m) - 33 accommodaties
  Marilleva (1400m) 40 accommodaties
  Folgarida (1500m) 46 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Madonna di Campiglio tip

  Madonna di Campiglio is een gezellig, beetje mondain dorp, waar het behoorlijk leeft. Hier gaan de Italianen zelf op vakantie!

  Mezzana

  Mezzana is oud en gezellig. Het is een typisch Italiaanse dorpje, waar je echter niet die specifieke wintersportsfeer vindt. Het is er heerlijk rustig.

  Pinzolo

  Pinzolo is een prachtig Italiaans bergdorpje. Het is hier een stuk rustiger dan bij buurman Madonna di Campiglio.

  Dimaro

  Dimaro is een rustig dorp waar geen sprake is van massatoerisme.

  Commezzadura

  Commezzadura is een klein en rustig dorp. In andere dorpen in het dal is duidelijk meer te doen.

 • it Monte Rosa

  (8 op basis van 3692 reviews)
  • 132km pistes
  • 889km van Brussel
  • 1212m tot 3260m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Champoluc (1570m) 30 accommodaties
  Gressoney (1624m) 21 accommodaties
  Alagna (1154m) 14 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Champoluc

  Bella Italia! Champoluc is een mooi, rustig en authentiek dorpje! Goed en lekker eten in rustige restaurantjes, mooie gebouwen en zeker geen lelijke hoogbouw! Waarom zijn niet alle skidorpjes zo?

  Gressoney tip

  Gressoney is een wonderschoon en authentiek dorpje. Het is charmant en rustig en zeker onder een dik pak sneeuw waan je jezelf in een sprookje.

  Alagna tip

  Alagna hoort bij de mooiste dorpjes in de Alpen. Met de mooie houten chalets is dit echt een droomplaatje. De straatjes in het centrum van het dorpje zijn gezellig en authentiek.

 • fr Evasion - Mont Blanc

  (7 op basis van 3696 reviews)
  • 263km pistes
  • 852km van Brussel
  • 850m tot 2353m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Megève (1113m) 68 accommodaties
  Combloux (1000m) 22 accommodaties
  Saint Gervais (850m) 88 accommodaties
  Les Contamines (1164m) 33 accommodaties
  La Giettaz (1002m) - - 17 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Megève tip

  Megève is een schitterend mooi Frans chaletdorpje. Het dorpje straalt luxe uit en is goed onderhouden.

  Combloux

  Combloux is een heel erg mooi en authentiek Frans bergdorpje. Mooie stenen chalets wisselen de houten chalets af.

  Saint Gervais

  Net als de andere dorpen van het skigebied is Saint Gervais een mooi en authentiek dorp, op een bijna stadse manier.

  Les Contamines

  Les Contamines is een mooi chaletdorpje dat in een mooie vallei ligt. De accommodaties liggen rustig en over het algemeen vrij ver van elkaar.

  La Giettaz tip

  Doe je ogen dicht en denk aan een mooi Alpendorpje... Waarschijnlijk lijkt jouw fantasiebeeld behoorlijk op La Giettaz. Een mooi bergdorpje!

 • ca Lake Louise

  (6 op basis van 3683 reviews)
  • 139km pistes
  • 1646m tot 2637m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Banff (1646m) accommodaties
  Lake Louise (1646m) 7 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Banff tip

  Banff is sfeervol, bruisend en gezellig met veel bars, clubs en restaurant. Dit is dé plek om te verblijven wanneer je in dit deel van de Rockies gaat skiën.

  Lake Louise

  Lake Louise is een gezellig, maar rustig dorpje, dat in de zomer dankzij het nabijgelegen meer meer bezoekers trekt dan in de winter.

 • ca Banff - Sunshine Village

  (7 op basis van 3692 reviews)
  • 109km pistes
  • 1660m tot 2730m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Banff (1646m) accommodaties

  Enorm sfeervol

  Banff tip

  Banff is sfeervol, bruisend en gezellig met veel bars, clubs en restaurant. Dit is dé plek om te verblijven wanneer je in dit deel van de Rockies gaat skiën.

 • us Jackson Hole

  (7 op basis van 3689 reviews)
  • 116km pistes
  • 1924m tot 3185m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Jackson (1600m) - - accommodaties
  Teton Village (1924m) 52 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Jackson tip

  Dit is een echt wild west stadje. Je vindt hier veel leuke shops, barretjes en er heerst een hele goede vibe.

 • fr Queyras

  (7 op basis van 3678 reviews)
  • 90km pistes
  • 996km van Brussel
  • 1460m tot 2886m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Abriès (1513m) 2 accommodaties
  Arvieux (1138m) 4 accommodaties
  Saint Veran (2043m) accommodaties
  Ceillac (1224m) 4 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Abriès

  Abriès is een zeer oud dorpje met mooie grote chalets. Ook de nieuwbouw is mooi en luxe.

  Arvieux

  Het is een mooie oud dorpje dat in de winter relatief rustig is. Het atelier waar houten speelgoed wordt gemaakt is een bezoekje waard.

  Saint Veran tip

  Saint Veran is het enige dorpje van de Queyras dat nooit is platgewalst door lawines, is afgebrand of kapotgevochten in oorlogen. Het is een van de oudste dorpjes van de Alpen.

  Ceillac

  Ceillac is authentiek, maar heeft een paar gebouwen die wij liever niet in deze omgeving zouden zien.

 • fr Le Mont Dore

  (6 op basis van 3678 reviews)
  • 41km pistes
  • 772km van Brussel
  • 1200m tot 1840m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Les Longes (1200m) accommodaties
  Mont-Dore (1050m) - - accommodaties

  Enorm sfeervol

  Mont-Dore tip

  Mont-Dore is eeuwen oud, met mooie thermen, leuke straatjes en prettige en zeer goede restaurants.

 • at Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

  (7 op basis van 4692 reviews)
  • 93km pistes
  • 925km van Brussel
  • 670m tot 2025m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Niederau (828m) 112 accommodaties
  Auffach (875m) 22 accommodaties
  Alpbach (1000m) 93 accommodaties
  Reith im Alpbachtal (637m) 41 accommodaties
  Oberau (936m) - - 12 accommodaties
  Inneralpbach (1050m) 14 accommodaties
  Brixlegg (534m) - - 2 accommodaties
  Kramsach (520m) - - 18 accommodaties
  Thierbach (1175m) - 4 accommodaties
  Mühltal (782m) - 3 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Niederau

  Door het ontbreken van een centrum en de drukke doorgaande weg door het dorp is Niederau geen topper. De bouwstijl is wel typisch Oostenrijks.

  Auffach tip

  Auffach ligt aan het einde van een doodlopend dal, waardoor er weinig verkeer is. Het is een leuk en charmant dorp.

  Alpbach tip

  Er zijn weinig dorpen zo mooi als Alpbach. Veel bebouwing is honderden jaren oud. In de dorpskern staat alles dicht op elkaar, wat een knus gevoel geeft.

  Reith im Alpbachtal

  Reith is een compact en gezellig dorpje met uitzicht over het Inntal. De doorgaande weg is mooi om het dorp gelegd.

  Oberau

  De grote doorgaande weg wordt smal en bochtig in het dorp, waardoor er niet hard wordt gereden. Het bergdorpje ligt in een zonnig open deel van het dal en is compact en daardoor best gezellig.

  Inneralpbach

  Inneralpbach is een klein dorpje aan het einde van het dal. Bijzonder knus, al heeft het geen echt centrum en mist het voorzieningen.

  Kramsach

  Kramsach is vooral een standaard Oostenrijks dorp. Het eeuwenoude centrum van het naburige Rattenberg is wel erg mooi. Het gevoel van wintersport ervaar je hier echter nauwelijks.

  Thierbach tip

  Thierbach is piepklein en bestaat wat uit een gebouw of twintig. Gelegen aan het einde van een zijdal is dit echt een pareltje voor de liefhebbers van rust en charme.

 • at Heidi Alm

  (0 op basis van 0 reviews)
  • 12km pistes
  • 1101km van Brussel
  • 1700m tot 2300m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Falkert (1850m) 17 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Falkert tip

  Falkert is een klein en charmant dorpje dat op 1850 meter hoogte ligt. Het is heerlijk rustig, zonder doorgaand verkeer.

 • fr Les Arcs

  (8 op basis van 4442 reviews)
  • 200km pistes
  • km van Brussel
  • 1200m tot 3200m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Peisey - Vallandry (1600m) 113 accommodaties
  Arc 2000 (2000m) 80 accommodaties
  Arc 1800 (1800m) 80 accommodaties
  Arc 1950 (1950m) 19 accommodaties
  Arc 1600 (1600m) 26 accommodaties
  Bourg Saint Maurice (815m) - 30 accommodaties

  Enorm sfeervol

  Peisey - Vallandry

  Het is een skidorp, er staan appartementscomplexen, maar het is met stijl gebouwd en in die kleine chalets zit je geweldig. Een dorpje kan charmant zijn zonder echt oud te zijn.

  Arc 1950 tip

  Arc 1950 is een van de modernste skidorpen van Europa. Toch voelt het authentiek, charmant en prettig aan. Door de jaren heen hebben de Fransen van hun fouten geleerd.

  Bourg Saint Maurice

  Bourg Saint Maurice is een levendig dorpje en geen echt vakantiedorp. Dat maakt dit een authentiek dorp. Verwacht echter geen winterwonderland.

 • at Schafberg Gargellen

  (7 op basis van 3425 reviews)
  • 28km pistes
  • 841km van Brussel
  • 1423m tot 2300m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Gargellen (1423m) accommodaties

  Enorm sfeervol

  Gargellen tip

  Mooiere bergdorpjes dan dit zul je niet snel vinden. Aan het einde van een doodlopende weg, mooie traditionele gebouwen en een geweldig uitzicht.

 • fr Les Trois Vallées

  (9 op basis van 4280 reviews)
  • 600km pistes
  • 935km van Brussel
  • 900m tot 3230m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Val Thorens (2300m) 660 accommodaties
  Les Menuires (1800m) 432 accommodaties
  Méribel Mottaret (1750m) 72 accommodaties
  Saint Martin de Belleville (1400m) 111 accommodaties
  Méribel (1400m) 115 accommodaties
  Courchevel (1850m) 150 accommodaties
  Brides les Bains (600m) - 67 accommodaties
  La Tania (1350m) 75 accommodaties
  Orelle (900m) - 12 accommodaties

  Sfeervol

  Méribel Mottaret

  Méribel Mottaret bewijst dat hoogbouw ook met smaak gebouwd kan worden. Het satellietdorp van Méribel is praktisch gebouwd, maar wel met stijl.

  Saint Martin de Belleville

  Saint Martin de Belleville steekt positief af tegen Val Thorens en Les Menuires in hetzelfde dal. Het is een mooi en behoorlijk authentiek chaletdorpje. Het voelt een stuk rustiger en vriendelijker aan dan de andere dorpen in Les Trois Vallées.

  Méribel

  Méribel is pas na de oorlog gebouwd, maar de bouwstijl is prettig en charmant. Het dorpje is gezellig druk en is ook na het skiën of boarden erg aangenaam om doorheen te wandelen of te winkelen.

  Courchevel

  Courchevel is een mooi en chique dorp. Mooie chalets voor wereldberoemde sterren. Perfect afgewerkt en stijlvol. Hier geen absurde hoogbouw, alhoewel het dorp ook wat appartementencomplexen heeft. Het dorpje is heerlijk om doorheen te slenteren.

  Brides les Bains

  Brides-les-Bains is een oud kuuroord. Het heeft sfeer en is authentiek. Het is een charmant en vrij groot dorp, bijna stadsachtig en het heeft geschiedenis, dat voel je.

  La Tania

  La Tania is een van de jongste skidorpen in de Alpen. Dat men bij de bouw geleerd had van fouten uit het verleden is duidelijk. Wel hoogbouw, maar met stijl. Niet authentiek, maar wel prettig en aangenaam.

  Orelle

  Orelle is een groep van tien authentieke gehuchten. Het is hier erg rustig. Na de opening van de gondel zijn er veel toeristische accommodaties bijgebouwd.

 • at SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

  (9 op basis van 4222 reviews)
  • 284km pistes
  • 897km van Brussel
  • 620m tot 1860m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Westendorf (802m) 171 accommodaties
  Ellmau (820m) 72 accommodaties
  Söll (703m) 107 accommodaties
  Brixen im Thale (794m) 91 accommodaties
  Scheffau (752m) 34 accommodaties
  Hopfgarten im Brixental (620m) 69 accommodaties
  Itter (705m) 38 accommodaties
  Going (798m) 28 accommodaties
  Kufstein (499m) - - 15 accommodaties
  Kelchsau (790m) 12 accommodaties

  Sfeervol

  Westendorf

  Westendorf is zo'n typisch Oostenrijks dorp met een markante 'pfarrkirche'. Je vindt hier behoorlijk wat hotels, appartementen en pensions in authentieke stijl. De doorgaande weg loopt buiten het dorp.

  Ellmau

  Ellmau is een sportief dorp, dat zeer authentiek aanvoelt. De doorgaande weg loopt wel gedeeltelijk langs het dorp, maar dit beïnvloedt de sfeer zeker niet.

  Söll

  Söll is een gezellig dorp met een markante pfarrkirche. Het autovrije centrum is gezellig met restaurants, kroegen en hotels. De doorgaande weg loopt om het dorp heen.

  Brixen im Thale

  Brixen is een langgerekt, maar wel gezellig dorp langs de doorgaande weg naar Kirchberg. Je hebt hier veel verschillende pensions en hotels. Door de weg doet het dorp wel wat druk aan.

  Scheffau

  Scheffau is een niet zo bijster interessant dorp. Het is mooi gelegen aan een meer en je vindt hier genoeg authentieke appartementen en pensions, maar toch doet het dorp een beetje saai aan.

  Hopfgarten im Brixental

  Hopfgarten is het grootste dorp van de SkiWelt en wordt gedomineerd door een grote kerk. Je vindt hier nog gezellige kleine steegjes om lekker doorheen te struinen.

  Itter

  Itter is een klein dorpje, waarbij het gelijknamige slot een echte eyecatcher is. Het is er bij lange na niet zo druk als in de andere dorpen in de SkiWelt.

  Going

  Going is een rustig en knus dorpje. Het is absoluut geen groot dorp, maar het doet wel zeer authentiek aan.

  Kufstein

  Kufstein is een gezellig en mooi stadje. Je hebt hier alle faciliteiten, kunt er goed winkelen en hebt een ruime keuze uit verschillende soorten accommodatie.

  Kelchsau

  Kelchsau is een rustig en klein dorpje, dat nog behoorlijk authentiek is. Het ligt in een zijdal van de grote SkiWelt en is een oase van rust.

 • at Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

  (8 op basis van 4049 reviews)
  • 270km pistes
  • 982km van Brussel
  • 830m tot 2096m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Hinterglemm (1003m) 210 accommodaties
  Saalbach (1003m) 321 accommodaties
  Leogang (788m) 136 accommodaties
  Maishofen (768m) - - 43 accommodaties
  Viehhofen (856m) accommodaties
  Fieberbrunn (800m) 2 accommodaties

  Sfeervol

  Hinterglemm

  Hinterglemm was oorspronkelijk een stuk kleiner dan buurman Saalbach, maar is behoorlijk gegroeid. Gelukkig is dit niet ten koste gegaan van de sfeer, want er is veel gebruik gemaakt van authentieke bouwstijlen.

  Saalbach

  Saalbach is (ondanks de sterke groei) nog altijd een authentiek dorp. De gezellige hoofdstraat nodigt uit tot flaneren. Wel kan het tijdens het seizoen ontzettend druk zijn.

  Leogang

  Leogang staat een beetje in de schaduw van Saalbach en Hinterglemm, maar is een gezellig en authentiek dorp waar het niet te druk is.

  Maishofen

  Maishofen is een authentiek dorp, met een groot slot dat het dorp domineert. Het is beduidend rustiger dan de dorpen die in het skigebied zelf liggen.

  Viehhofen

  Viehhofen is een klein dorp dat aan de doorgaande weg naar Saalbach ligt. Het is er vrij rustig. Het Landal park ligt vrij dominant net boven het dorp.

  Fieberbrunn

  Fieberbrunn is een oud en rustig dorp met een autoluw centrum. Veel accommodatie is ook in de oude stijl gebouwd, waardoor het dorp nog altijd authentiek aanvoelt.

 • it Val Gardena

  (8 op basis van 3836 reviews)
  • 175km pistes
  • 970km van Brussel
  • 1236m tot 2518m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Wolkenstein (Selva) (1563m) 164 accommodaties
  Sankt Ulrich (Ortisei) (1236m) 29 accommodaties
  Sankt Christina (Santa Cristina) (1428m) 91 accommodaties

  Sfeervol

  Wolkenstein (Selva)

  Wolkenstein is van de drie dorpen in Val Gardena misschien de minst authentieke, maar dat komt puur doordat hier veel accommodaties voor toeristen te vinden zijn. Het blijft een charmant dorp en zit je niet aan de doorgaande weg dan is het heerlijk rustig.

  Sankt Ulrich (Ortisei)

  Sankt Ulrich is een heerlijk authentiek stadje, met veel grandeur en charme. De doorgaande weg loopt langs het dorp en het autovrije centrum is erg gezellig.

  Sankt Christina (Santa Cristina)

  Sankt Christina is een charmant en authentiek dorp met veel oude gebouwen en mooie accommodatie. De doorgaande weg loopt om het dorp heen wat de sfeer ten goede komt.

 • fr La Bresse Hohneck

  (6 op basis van 3709 reviews)
  • 21km pistes
  • 460km van Brussel
  • 900m tot 1350m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  La Bresse (580m) - - 70 accommodaties

  Sfeervol

  La Bresse

  La Bresse is een gezellig stadje, en Vogees authentiek. Een leuke plek voor een skitrip of buitensportvakantie.

 • it Kronplatz

  (6 op basis van 3729 reviews)
  • 119km pistes
  • 963km van Brussel
  • 950m tot 2275m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Bruneck (Brunico) (800m) - - 65 accommodaties
  Olang (Valdaora) (981m) 62 accommodaties
  Sankt Vigil (San Vigilio) (950m) 89 accommodaties
  Niederrasen (Rasun di Sotto) (1030m) - - accommodaties
  Sankt Lorenzen (San Lorenzo di Sebato) (813m) - - accommodaties
  Percha (Perca) (950m) accommodaties
  Reischach (Riscone) (956m) accommodaties
  Kiens (Chienes) (786m) - - 13 accommodaties

  Sfeervol

  Bruneck (Brunico)

  Bruneck is een authentiek stadje, maar er heerst niet echt een wintersportsfeer. De liften liggen wat buiten Bruneck.

  Olang (Valdaora)

  Olang bestaat uit een aantal rustige dorpskernen, waar toerisme en de 'oude' architectuur hand in hand gaan. In het ene dorpje vindt je meer faciliteiten dan in het andere.

  Sankt Vigil (San Vigilio)

  St. Vigil in Enneberg is een rustig dorp. Hier vind je geen massatoerisme, maar het is wel een perfecte bestemming voor families.

  Niederrasen (Rasun di Sotto)

  Het dorp is niet bijzonder toeristisch en daardoor eerder onopvallend. De ligging aan de ingang van het Antholzertal is mooi, al ontbreekt het wat aan wintersportsfeer.

  Sankt Lorenzen (San Lorenzo di Sebato)

  Sankt Lorenzen is een kleine randgemeente van Bruneck met een piepklein maar gezellig centrumpje. Tegen de hellingen liggen veel oorspronkelijke gehuchtjes met enkele bijzondere accommodatiemogelijkheden.

  Kiens (Chienes)

  Kiens is een typisch bergdorpje zonder al te veel toeristische voorzieningen. Het is hier vooral heel rustig.

 • at Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

  (9 op basis van 4166 reviews)
  • 239km pistes
  • 893km van Brussel
  • 1377m tot 2872m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Ischgl (1400m) 193 accommodaties
  Samnaun (1840m) 83 accommodaties
  Mathon (1454m) - 49 accommodaties

  Sfeervol

  Ischgl

  Ischgl was oorspronkelijk een boerendorp waarvan je in de buitenwijken nog iets kunt merken. In het dorpscentrum hangt een veel levendigere vorm van sfeer. 's Avonds is het zeer druk in Ischgl en daar moet je wel van houden.

  Samnaun

  Samnaun bestaat uit een vijftal autoluwe dorpskernen: Compatsch (1700m), Laret, Plan, Ravaisch en Samnaun Dorf (1840m) met veelal authentieke hotels. Het zijn sfeervolle en rustige dorpjes.

  Mathon

  Mathon is een rustig boerendorp dat geldt als goedkopere bestemming (op het gebied van accommodatie) voor het gebied van Ischgl en Samnaun. Boerenschuren, hotels en appartementen gaan hier hand in hand.

 • fr Les 2 Alpes

  (8 op basis van 3840 reviews)
  • 200km pistes
  • 903km van Brussel
  • 1300m tot 3560m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Les Deux Alpes (1650m) 390 accommodaties
  La Grave (1450m) - 12 accommodaties
  Mont de Lans (1250m) 2 accommodaties
  Vénosc (1000m) - 15 accommodaties

  Sfeervol

  Les Deux Alpes

  Les 2 Alpes is geen betonblokkendorp maar wel duidelijk voor de wintersport gebouwd. De drukke doorgaande weg en de vele parkeerplaatsen halen veel van de charme weg. Het dorpje net onder Les 2 Alpes, Mont de Lans, is een stuk authentieker.

  La Grave

  La Grave is een van de meest authentieke Franse bergsportdorpjes. De doorgaande weg is niet eens zo storend en het oude dorpje is echt heel erg mooi!

  Mont de Lans

  Mont de Lans is een mooi bergdorpje met een zonnige ligging net onder Les 2 Alpes. Het is een stuk charmanter en authentieker dan Les 2 Alpes zelf.

  Vénosc

  Vénosc is een kleinschalig, mooi en typisch bergdorpje. Hier geen hoogbouw, hossende après-ski of grote reisorganisaties.

 • at Serfaus - Fiss - Ladis

  (8 op basis van 4370 reviews)
  • 198km pistes
  • 864km van Brussel
  • 1200m tot 2820m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Fiss (1438m) 102 accommodaties
  Serfaus (1427m) 145 accommodaties
  Ladis (1200m) 73 accommodaties

  Sfeervol

  Fiss

  Fiss is behoorlijk authentiek. Hier staan de stallen nog tussen de hotels. In tegenstelling tot buurman Serfaus is Fiss niet autovrij, maar alleen op de doorgaande weg is er verkeer naar Serfaus. Heel druk is het dus niet.

  Serfaus

  Serfaus kent heel veel authentieke hotels en gebouwen. Het dorp is autovrij (de metro brengt je naar de lift) en dat komt de sfeer erg ten goede!

  Ladis

  Ladis wordt gekenmerkt door het grote kasteel. Dit dorp is een en al authenticiteit. Het is ook net even wat minder druk en toeristisch dan Serfaus en Fiss.

 • fr Les Sybelles

  (8 op basis van 3897 reviews)
  • 308km pistes
  • 921km van Brussel
  • 1500m tot 2591m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Saint Sorlin d'Arves (1600m) 84 accommodaties
  Le Corbier (1550m) 65 accommodaties
  Saint Jean d'Arves (1550m) 35 accommodaties
  La Toussuire (1750m) 56 accommodaties

  Sfeervol

  Saint Sorlin d'Arves

  Saint-Sorlin d'Arves is een authentiek Frans dorp, zonder hoogbouw. Ook de nieuwe appartementen zijn met veel hout gebouwd, waardoor het een gezellige uitstraling heeft. Het ligt aan het einde van het dal, dus zonder doorgaand verkeer.

  Saint Jean d'Arves

  Saint-Jean d'Arves is een heerlijk authentiek dorp. Veel hoogbouw en nog veel authentieke gebouwen zorgen voor een sfeervol, maar ook erg rustig, dorpje.

  La Toussuire

  La Toussuire is een typisch voorbeeld is van 'de Franse stijl', maar doet ergens nog wel gezellig aan. Authentiek kun je het niet noemen, maar ongezellig ook niet.

 • fr Alpe d'Huez - Grand Domaine

  (8 op basis van 3802 reviews)
  • 250km pistes
  • 896km van Brussel
  • 1450m tot 3310m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Oz en Oisans (1350m) 62 accommodaties
  Alpe d'Huez (1860m) 117 accommodaties
  Vaujany (1250m) 67 accommodaties
  Auris en Oisans (1600m) 62 accommodaties
  Huez (1500m) 6 accommodaties

  Sfeervol

  Oz en Oisans

  Oz en Oisans is voor de wintersport gebouwd, maar het zijn mooie chalets en appartementen. Niet eeuwenoud maar best mooi.

  Alpe d'Huez

  In Alpe d'Huez vind je elke vorm van accommodatie, zoals appartementen en mooie chalets. Toch kunnen we niet zeggen dat dit dorp authentiek is. Het is gebouwd voor de wintersport.

  Vaujany

  Vaujauny is het meest authentieke dorp van Alpe d'Huez - Grand Domaine. Mooie chalets, een kerkje en prima appartementen. Dit is een rustig en prettige plek voor een vakantie.

  Huez

  Huez is een authentiek en mooi dorpje. Misschien wel het mooiste dorpje in het gebied. Alleen jammer dat de beroemde weg naar Alpe d'Huez er vlak naast loopt.

 • fr Portes du Soleil

  (8 op basis van 3919 reviews)
  • 580km pistes
  • 767km van Brussel
  • 900m tot 2254m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Châtel (1200m) 258 accommodaties
  Avoriaz (1800m) 134 accommodaties
  Morzine (1000m) 151 accommodaties
  Les Gets (1172m) 150 accommodaties
  Morgins (1333m) 17 accommodaties
  Champoussin (1580m) 22 accommodaties
  Les Crosets (1660m) 17 accommodaties
  Champéry (1050m) - 51 accommodaties
  Torgon (1100m) 10 accommodaties
  Montriond (900m) - - 13 accommodaties
  Abondance (930m) 5 accommodaties
  La Chapelle d'Abondance (1020m) 50 accommodaties
  Saint Jean d'Aulps (800m) 12 accommodaties

  Sfeervol

  Châtel

  Châtel is een agrarisch dorpje waar een deel van de bevolking nog steeds van de landbouw leeft, tel daarbij op dat het vlakbij Zwitserland ligt en je begrijpt: mooie authentieke chalets, verzorgd en rustig. Dit is ook Frankrijk!

  Morzine

  Lang niet elk gebouw in Morzine is authentiek, maar het dorp is stijlvol en mooi. Van de drukke weg heb je in het dorp geen last en het dorpsplein is gezellig. Het is een erg prettig rustig dorp met mooie chalets.

  Les Gets

  Les Gets is een mooi bergdorpje. Mooie chalets en veel hout. De winkeltjes zijn gezellig en bieden veel lokale producten. Met een dik pak sneeuw lijkt het een sprookje. Ook de nieuwe gebouwen zijn met stijl en smaak gebouwd! Van de doorgaande weg heb je geen last.

  Morgins

  Morgins is een mooi Zwitsers bergdorp met fijne en aangename chalets.

  Champoussin

  Alhoewel het dorp geen eeuwenoude geschiedenis heeft is het een gezellig en leuk dorpje. Als je graag Nederlands spreekt op wintersport, maar niet naar Oostenrijk wilt, dan zit je hier ook goed.

  Les Crosets

  Het dorp is gebouwd voor de wintersport, laat dat maar aan de Zwitsers over. Mooie chalets en de sneeuwzekere hoogte geeft dit dorp het wintersportgevoel.

  Champéry

  Meerdere gezellige straatjes met leuke cafes en tentjes maken dit een heerlijk, bijna stads dorpje. Zo zouden wij wel meer skidorpjes willen zien.

  Montriond

  Montriond is geen skidorp maar een authentiek en levend boerendorp. Het is een erg charmant dorpje dat vooral bij rustzoekende niet-skiërs in trek is.

  Abondance

  Abondance is een mooi, rustig, charmant en zeer authentiek dorp. Het is een echt agrarisch dorpje (er is zelfs een kaas naar vernoemd) waar de wintersport niet de belangrijkste inkomstenbron is. Dat pakt goed uit in dit leuke bergdorpje.

  La Chapelle d'Abondance

  La Chapelle d'Abondance is erg authentiek. Het is een mooi agrarisch bergdorpje. Alleen jammer dat de doorgaande weg dwars door het dorpje heen loopt.

  Saint Jean d'Aulps

  Saint Jean d'Aulps is een vrij authentiek dorp en de enkele acceptabele complexen die speciaal voor toeristen zijn gebouwd.

 • at Kitzbühel - Kirchberg

  (8 op basis van 3868 reviews)
  • 185km pistes
  • 915km van Brussel
  • 800m tot 2000m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Kirchberg (837m) 226 accommodaties
  Hollersbach (800m) - 67 accommodaties
  Kitzbühel (800m) 128 accommodaties
  Jochberg (923m) 18 accommodaties
  Aschau bei Kirchberg (1014m) - - 16 accommodaties
  Aurach (800m) - - 22 accommodaties
  Reith bei Kitzbühel (762m) - - 40 accommodaties
  Pass Thurn (1274m) 21 accommodaties

  Sfeervol

  Kirchberg

  Kirchberg is behoorlijk uit z'n voegen gebarsten de afgelopen jaren, maar het centrum van het dorp is sfeervol en authentiek. Het is een druk dorp, waar veel te beleven en te doen is.

  Hollersbach

  Hollersbach is een boerendorp dat sinds de komst van de Panoramabahn ineens heel aantrekkelijk is geworden voor wintersporters. Het dorp is bijzonder rustig en mist de echte wintersportsfeer.

  Kitzbühel

  Kitzbühel is een mondain stadje met luxe winkels, oude huizen en een gezellige sfeer. Het is er druk, met toeristen uit vele landen en het is daarmee veel internationaler dan buurman Kirchberg (waar je veel Nederlanders tegenkomt).

  Jochberg

  Jochberg is een langgerekt dorp waar de doorgaande weg naar Mittersill dwars doorheen loopt. Da's jammer, want Jochberg is best een gezellig dorpje ondanks dat een echt centrum ontbreekt.

  Aschau bei Kirchberg

  Aschau is een piepklein dorpje dat aan het einde van het doodlopende dal ligt. Het verschil in drukte met buurman Kirchberg kan haast niet groter zijn. Aschau is een oase van rust.

  Aurach

  Aurach is een klein boerendorp, inclusief markante kerk. Het is beduidend minder druk dan buurman Kitzbühel maar toch redelijk sfeervol.

  Reith bei Kitzbühel

  Reith is een typisch 'klein maar fijn' dorpje. Wel de rust in het dorp, maar op een steenworp afstand van de grote kanonnen verderop in het dal.

 • fr Tignes - Val d'Isère

  (9 op basis van 3945 reviews)
  • 300km pistes
  • 962km van Brussel
  • 1550m tot 3456m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Tignes (2100m) 306 accommodaties
  Val d'Isère (1850m) 101 accommodaties
  Les Brévières (1550m) 28 accommodaties
  Tignes 1800 les Boisses (1800m) 10 accommodaties
  Val Claret (2150m) 92 accommodaties

  Sfeervol

  Val d'Isère

  Val d'Isère is een mooi en authentiek (uit 1600) bergdorp waar de Franse skigeschiedenis geschreven is. De dorpsstraat is een gezellige en fijne winkelstraat.

  Les Brévières

  Les Brévières is het meest traditionele dorp aan de Tignes zijde van het skigebied. Mooie chalets in een prettige setting. Hier ben je ver weg van de betonblokken en hoogbouw die hoger in het gebied vindt.

  Tignes 1800 les Boisses

  Tignes 1800 is de nieuwe naam voor het dorpje van les Boisses. Opgebouwd naast de herbouwde kerk van het verdronken Tignes is dit dorpje met smaak en stijl gemoderniseerd. Authentiek, mooi en praktisch.

 • at Zugspitz Arena

  (8 op basis van 3842 reviews)
  • 144km pistes
  • 797km van Brussel
  • 1000m tot 2720m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Ehrwald (1000m) 102 accommodaties
  Lermoos (1004m) 82 accommodaties
  Berwang (1342m) 67 accommodaties
  Bichlbach (1079m) 26 accommodaties
  Biberwier (989m) 31 accommodaties
  Heiterwang (994m) - - 12 accommodaties

  Sfeervol

  Ehrwald

  Ehrwald is het grootste dorp van de Zugspitz Arena en ligt recht onder de bekende Zugspitze. Het is een gezellig dorp, dat nog altijd veel traditionele elementen heeft, maar heel bruisend is het niet.

  Lermoos

  Lermoos is een gezellig en sfeervol dorpje. Je vindt hier behoorlijk wat restaurants en door de hoogteverschillen in het dorp doet het ook wat speels aan. Het dorp kent goedkope pensions, maar ook twee zeer luxe hotels.

  Berwang

  Berwang is een rustig dorp waar de sneeuw vaak nog op de daken ligt. De combinatie met de typische Oostenrijkse bouwstijl zorgt voor een hele gezellige sfeer. Er is ook niet echt een doorgaande weg in dit dorp, dus over het algemeen is het niet druk.

  Bichlbach

  Bichlbach is een klein dorpje met een aantal appartementen en pensions. Het ligt langs de doorgaande weg van Reutte naar de Fernpas en dat merk je overdag wel. 's Avonds is het er uitgestorven.

  Biberwier

  Het kleine Biberwier is rustig en authentiek. De weg naar de Fernpas loopt mooi om het dorp heen, dus hier heb je geen last van.

  Heiterwang

  Heiterwang is een zeer rustig dorp, waar het toerisme niet zo heel veel invloed heeft gehad. Het is schitterend gelegen aan de Heiterwanger See, een van de mooiste bergmeren van Oostenrijk.

 • de Feldberg

  (6 op basis van 3757 reviews)
  • 26km pistes
  • 557km van Brussel
  • 950m tot 1450m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Feldberg (1277m) 9 accommodaties
  Altglashütten (980m) - - 18 accommodaties
  Todtnau (650m) - - accommodaties
  Bärental (970m) - - 18 accommodaties

  Sfeervol

  Altglashütten

  Het is een gezellig, authentiek dorp dat ook nog eens mooi gelegen is.

  Todtnau

  Todtnau is een gezellig en compact dorp. De bebouwing staat dicht op elkaar waardoor het dorp groter lijkt dan het is.

 • it Breuil-Cervinia

  (8 op basis van 3781 reviews)
  • 322km pistes
  • 897km van Brussel
  • 1524m tot 3899m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Valtournenche (1524m) 23 accommodaties
  Breuil-Cervinia (2003m) 72 accommodaties

  Sfeervol

  Valtournenche

  Het rustige Valtournenche heeft een heerlijk oud centrum. Je vindt hier ook geen hoogbouw, maar gewoon mooie appartementen en chalets.

  Breuil-Cervinia

  Breuil-Cervinia is niet heel authentiek. Je vindt hier veel grote appartementencomplexen, maar het is geen ongezellig dorp.

 • at Kleinwalsertal

  (8 op basis van 3765 reviews)
  • 114km pistes
  • 779km van Brussel
  • 826m tot 2224m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Mittelberg (Vorarlberg) (1218m) 48 accommodaties
  Riezlern (1086m) 57 accommodaties
  Oberstdorf (813m) 196 accommodaties
  Hirschegg (1124m) 25 accommodaties
  Baad (1244m) - - 2 accommodaties

  Sfeervol

  Mittelberg (Vorarlberg)

  Mittelberg is maar klein, maar heeft wel de meest noodzakelijke faciliteiten. De meeste gebouwen liggen langs de hoofdweg waardoor een echt centrum ontbreekt.

  Riezlern

  Riezlern is het grootste dorp van het Kleinwalsertal en doet nog altijd authentiek aan. De traditionele kerk domineert het langgerekte dorp, waar je behoorlijk wat accommodatie vindt.

  Oberstdorf

  Oberstdorf is best een grote plaats, waar je alle faciliteiten zult vinden. Het centrum is oud en gezellig.

  Hirschegg

  Hirschegg is een vriendelijk dorp. Het is rustig, niet al te groot en ligt grotendeels langs de doorgaande weg.

  Baad

  Baad is een heerlijk authentiek bergdorpje en ligt op een hoogte van 1244 meter. Sneeuw op de dagen, authentieke chalets: hier heerst de pure rust.

 • at Hintertuxer Gletscher

  (7 op basis van 3721 reviews)
  • 60km pistes
  • 962km van Brussel
  • 1500m tot 3250m
  Dorpen Piste Lift Sfeer Accommodatie
  Tux (1300m) accommodaties

  Sfeervol

  Tux

  De dorpskernen van Tux liggen vrij verspreid, maar door het smalle dal en de sneeuwzekere ligging is het hier vaak een plaatje.

Helaas hebben we geen skigebieden kunnen vinden met de geselecteerde criteria.

409 skigebieden en 729 dorpen aan het vergelijken