BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

De beste freeride bestemmingen

De beste freeride bestemmingen

Waar letten we op?

  • In deze skigebieden vind je afdalingen voor ieder niveau.
  • In sommige skigebieden vind je de echte freeride sfeer.
  • Let op: de sneeuw kan zeer snel verspoord worden in populaire skigebieden.

Off-piste skiën of freeriden is de laatste jaren flink populairder geworden. Wanneer er verse sneeuw is gevallen dan is het natuurlijk ook erg verleidelijk om de piste even te verlaten en wat sporen door de verse sneeuw te trekken. Voor steeds meer skiërs en snowboarders zijn de off-piste mogelijkheden van een skigebied erg belangrijk. Valt er voldoende sneeuw? Hoef je niet te veel te 'hiken' voor een afdaling? Zijn de hellingen niet alleen voor de pure experts?

Toegankelijke off-piste hellingen

Uiteraard kent iedereen wel de beelden van de professionals op extreem steile hellingen. Mooi om te kijken, maar een ver-van-m'n -bed-show voor de meesten van ons. Het is handig om te weten of een skigebied een beetje toegankelijke off-piste hellingen heeft. Daarmee bedoelen we hellingen waarvoor je geen halsbrekende toeren hoeft uit te halen om er te komen en waarbij je ook geen hele extreme elementen op de helling zelf tegen komt.

Voldoende sneeuw

Uiteraard is het voor een freeride bestemming handig als er behoorlijk wat sneeuw per seizoen naar beneden geldt. Wanneer je een bestemming hebt geselecteerd bedenk dan dat je altijd onder begeleiding van een gids off-piste gaat en altijd een lawinepieper, schep en sonde bij je hebt.

toon alle 408 resultaten