BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Grote skigebieden

Grote skigebieden

Waar letten we op?

  • In deze skigebieden vind je meer dan 100 kilometer piste.
  • Let op: sommige skigebieden zijn niet helemaal per lift verbonden.
  • Soms moet je een ritje met de skibus maken.

Veel wintersporters zijn op zoek naar grote skigebieden. En daarmee bedoelen we skigebieden met meer dan 100 kilometer aan pistes. Die wintersporters worden op hun wenken bediend. Het aantal grote skigebieden in de Alpen blijft maar stijgen. Niet omdat er zoveel nieuwe liften gebouwd worden, wél omdat er veel skigebieden worden verbonden. In Oostenrijk bijvoorbeeld zijn er de afgelopen jaren meerdere skigebieden geweest die claimen 'het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk' te zijn.

Verbonden per lift

Toch is het ene grote skigebied het andere niet. Sommige grote skigebieden zijn heel gekunsteld met elkaar verbonden, waardoor het skigebied niet natuurlijk aanvoelt. Bij andere grote skigebieden heb je weliswaar één liftpas, maar moet je af en toe een skibus nemen. Niet iets waar de gemiddelde wintersporter op zit te wachten.

Verschil in kwaliteit

Er zit dus behoorlijk wat verschil tussen grote skigebieden. Zo zijn er behoorlijk wat grote skigebieden met meer dan honderd kilometer pistes waar de kwaliteit van de liften een stuk minder is. Uiteraard betaal je in deze skigebieden over het algemeen ook wat minder. Kijk dus goed of het grote skigebied dat jij zoekt aan je wensen voldoet.

toon alle 94 resultaten