BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Pistes tot in het dorp

Pistes tot in het dorp

Waar letten we op?

  • Deze skigebieden hebben een dalafdaling.
  • In sommige gebieden kun je zelfs tot je accommodatie skiën.
  • Ski de dalafdaling ook eens midden op de dag.

Veel wintersporters hebben een haat-liefde verhouding met de dalafdaling. Voor velen is het de moeilijkste afdaling van de dag, vaak omdat deze aan het einde van de dag geskied wordt. De afdaling is dan niet meer in de beste conditie, het is er vaak wat drukker (je bent natuurlijk niet de enig die terug wil naar het dal) en je bent zelf misschien al wat vermoeid. Maar ja, met de lift naar beneden is geen optie! Er kan geskied worden, dus er moet geskied worden.

Verschillende dalafdalingen

Het is heerlijk om de skidag af te sluiten door je bindingen los te klikken aan het einde van de dalafdaling, in het dorp zelf dus. Of misschien zelfs wel bij je accommodatie. Wanneer je met een grote gondel naar beneden moet geeft dat toch een ander gevoel. Nog erger is het natuurlijk wanneer er wel een dalafdaling ligt, maar dat deze gesloten is omdat er simpelweg te weinig sneeuw ligt.

Nooit als eerste afdaling van de dag

De pistes die tot in het dorp komen zijn vaak wat langer dan de pistes die op de berg zelf liggen. En hoewel het heel verleidelijk is om deze afdalingen direct in de ochtend te doen, kom je dan vaak wel weer direct in de rij bij de gondel in het dal te staan. Even een uurtje wachten dus!

toon alle 408 resultaten