Rustige skigebieden

Waar letten we op?

  • Niet of nauwelijks drukte.
  • Massatoerisme kennen ze hier niet.
  • Deze skigebieden zijn geliefd bij beginners en lichtgevorderden.

Veel wintersporters willen tijdens hun vakantie echt even onthaasten en tot rust komen. Maar hoe doe je dat in een skigebied waar je in de rij staat te wachten om met de lift naar boven te gaan, en waar je lang moet wachten bij het zelfbedieningsrestaurant? Dat lijkt wel erg veel op die file waar je doordeweeks altijd achteraan sluit. Daarom hebben wij een selectie van rustige skigebieden gemaakt.

Weinig wachttijden bij de liften

Bij een rustig skigebied denk je uiteraard aan weinig wachttijden bij de liften. Aan de ene kant doordat de liften modern zijn en veel skiërs per uur kunnen verwerken, aan de andere kant omdat er simpelweg wat minder mensen komen dan in de écht massale skigebieden.

Niet te druk op de piste

Ook op de pistes is het in rustige skigebieden nooit heel druk. Afdalingen waarbij je meer op je mede-pistegebruikers moet letten dan op jezelf, komen in rustige skigebieden niet zo snel voor. Wel zo prettig, met name voor beginnende en lichtgevorderde skiërs en snowboarders. Check ook de weblog top 10 van rustige skigebieden in de schoolvakanties.