BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Rustige skigebieden

Rustige skigebieden

Waar letten we op?

  • Dit zijn skigebieden waar drukte niet of nauwelijks voorkomt.
  • Massatoerisme kennen ze in deze skigebieden niet.
  • Deze skigebieden zijn geliefd bij lichtgevorderden.

Veel wintersporters willen tijdens hun vakantie echt even onthaasten. Even de sleur achterlaten en tot rust komen. Maar hoe doe je dat in een skigebied waar je 's ochtends in een lange rij staat om met de gondel naar boven te gaan en waar je lang moet wachten bij het zelfbedieningsrestaurant? Dat lijkt wel bijzonder veel op die file waar je doordeweeks altijd achteraan sluit. Nee, tijdens de vakantie even geen drukte en massaliteit. Daarom hebben wij een selectie van rustige skigebieden gemaakt.

Weinig wachttijden bij de liften

Bij een rustig skigebied denk je uiteraard direct aan weinig wachttijden bij de liften. Aan de ene kant doordat de liften modern zijn en veel skiërs per uur kunnen verwerken, aan de andere kant omdat er simpelweg wat minder mensen komen dan in de écht massale skigebieden.

Niet te druk op de piste

Ook op de pistes is het in rustige skigebieden nooit heel druk. Afdalingen waarbij je meer op je mede-pistegebruikers moet letten dan op jezelf komen in rustige skigebieden niet zo snel voor. Wel zo prettig, met name voor beginnende en lichtgevorderde skiërs en snowboarders.

toon alle 408 resultaten