BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Skigebieden voor gevorderden

Skigebieden voor gevorderden

Waar letten we op?

  • Er zijn voldoende pistekilometers en een aantal uitdagende pistes.
  • Je bent er niet in een dag uitgekeken.
  • Er is behoorlijk wat variatie mogelijk.

Als je aan gevorderde skiërs vraagt wat ze precies zoeken in een skigebied, dan krijg je veel verschillende antwoorden. Zo is de ene skiër op zoek naar meer dan voldoende pistekilometers, terwijl de andere skiër juist op zoek is naar steile en uitdagende pistes. Hoe je het wendt of keert, gevorderde skiërs zijn over het algemeen op zoek naar grotere skigebieden waar ze niet zo snel uitgekeken raken en waar je behoorlijk wat afwisseling vindt.

Grote skigebieden bieden afwisseling

Gevorderde skiërs vinden vaak voldoende afwisseling in skigebieden met meer dan 200 kilometer pistes. Op de een of andere manier zijn een paar lekkere pistes niet genoeg, maar moet je het gevoel hebben dat je iedere dag op andere pistes kunt skiën. Uiteraard speelt het maken van mooie tochten ook een rol.

Skigebieden met voldoende uitdaging

Voldoende rode en zwarte pistes zijn ook belangrijke aspecten voor gevorderde skiërs. Een groot skigebied is belangrijk, maar wanneer hier alleen blauwe pistes te vinden zijn dan word je daar als gevorderde skiër ook niet gelukkig van. Lange afdalingen zijn ook ideaal voor gevorderde skiërs. Hierdoor kun je lekker in je ritme komen en echt doorknallen!

toon alle 408 resultaten