BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Sneeuwzekere skigebieden

Sneeuwzekere skigebieden

Waar letten we op?

  • Natuursneeuw skiet veel fijner dan kunstsneeuw.
  • Naast de hoogte speelt ook de ligging van het skigebied een grote rol.
  • De kerstvakantie is over het algemeen minder sneeuwzeker dan de voorjaarsvakantie.

Sneeuwzekerheid is misschien wel de allergrootste voorwaarde bij de keuze voor een wintersportbestemming. Want zonder sneeuw wordt skiën een lastig verhaal. En hoewel veel skigebieden over perfecte kunstsneeuw installaties beschikken en vaak een heel groot deel van het skigebied kunnen besneeuwen, wil je natuurlijk het liefste natuursneeuw. Het skiet beter dan kunstsneeuw en de omgeving ziet er dan ook uit als een winterwonderland. Oh, en laat het dan maar 's nachts vallen, zodat overdag de zon schijnt.

Sneeuwzekerheid met de kerst- en voorjaarsvakantie

Niet elk gebied is even sneeuwzeker, er zijn gebieden die bekend staan om hun enorme dumps en de meters sneeuw die er elk jaar vallen. Al deze sneeuwzekere gebieden pakken zo goed als elk jaar een flink pak sneeuw mee. De ligging van deze gebieden zorgt ervoor dat deze gebieden bij veel storingen sneeuw meepakken. Er is geen algemene stelregel te geven waar deze gebieden liggen, want deze zijn te vinden in de gehele Alpen. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je er van uitgaan dat veel skigebieden zeer sneeuwzeker zijn, tijdens de kerstvakantie is deze garantie minder.

Sneeuw uit verschillende richtingen

Elk seizoen komt er normaal gesproken sneeuw vanuit verschillende windrichtingen. Het ene gebied is daar gevoeliger voor, en dus meer sneeuwzeker, dan het andere. De keerzijde van sneeuwzekere gebieden is natuurlijk wel dat de zon hier misschien wat minder schijnt. Verder blijft het uiteraard de natuur en zijn het uitzonderingen die de regel bevestigen. Ook de meest sneeuwzekere gebieden maken sneeuwarme winters mee.

toon alle 408 resultaten