BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Snowboardvriendelijke skigebieden

Snowboardvriendelijke skigebieden

Waar letten we op?

  • Er zijn vooral stoeltjesliften en niet teveel sleepliften.
  • Je hoeft weinig te steppen omdat er niet veel vlakke stukken zijn.
  • Een mooi funpark is een pré, geen must.

Wellicht denk je bij een snowboardvriendelijk skigebied als eerste aan de aanwezigheid van een halfpipe of een funpark. Eigenlijk zijn dit geen criteria geweest voor de selectie van de meest snowboardvriendelijke skigebieden. Vrijwel ieder skigebied heeft tegenwoordig wel een funpark liggen (de een wat groter dan de ander) en het aantal halfpipes in de Alpen zijn op vrijwel één hand te tellen, om de simpele reden dat de recreatieve snowboarder deze vaak links laat liggen. Nee, waar het veel meer om gaat is de afwezigheid van sleepliften en weinig vlakke stukken in een skigebied.

Weinig vlakke stukken

Als er één ding vervelend is voor snowboarders dan zijn het wel veel vlakke stukken in een skigebied. Wéér die achterste binding losmaken en steppen totdat je weer gebruik kunt maken van de zwaartekracht. Het is niet leuk, vermoeiend en niet bepaald de reden waarom je bent gaan snowboarden. Soms heeft het met je eigen skills te maken (want waarom halen andere snowboarders het wel), soms met een verkeerd gewaxt board, maar vaak ook met de onlogische verbindingen die skigebieden zelf bedacht hebben.

Weinig sleepliften

Zeker als beginnende snowboarder zit je niet te wachten op een sleeplift. En zeker niet op de Franse sleepliften waar je als een soort raket gelanceerd wordt. Daarom hebben we bij de selectie van skigebieden waar je als snowboarder blij van wordt ook gekeken naar de verhouding stoeltjesliften en sleepliften en de mogelijkheid om deze laatste te ontwijken.

toon alle 142 resultaten